Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Опоравак спроведен у теретани и на терену

Фудбалери Црвене звезде су у преподневним часовима одрадили тренинг опоравка, укупно трећи на припремама у Словенији, након прве контролне провере одигране у Љубљани на којој су црвено-бели савладали НК Браво са 2:1.

Изабраници Дејана Станковића су се на почетку тренинга поделили у две групе. Стартери на јучерашњој утакмици су радили у теретани и чекале су их већ постављене и задате вежбе, а играчи су се циклично смењивали на справама. Било је неопходно да фудбалери проведу одређени период времена на свакој вежби, пре него што пређу на следећу, а све то у циљу што бољег и ефикаснијег опоравка. Управо је ова група фудбалера данашњи рад завршила у теретани са вежбама статичког истежања мишића.

Са друге стране фудбалери који су провели на терену 30 минута на мечу са НК Бравом су тренирали на терену, а уз њих су били играчи које је Мистер Дејан Станковић одморио за први контролни меч – Милан Борјан, Ел Фарду Бен, Гелор Канга и Осман Букари. Постављени “манекени” на самом старту могли су да назначе нашим првотимцима да их очекује рад са лоптом, а први захтев од стране стручног штаба захтевао је снажан и оштар пас како би се што брже активирали и спремили за даљи тренинг.

Управо је та вежба била и предуслов да се пређе на вежбу завршнице. Надолазили су центаршутеви са оба бока од стране Ненада Сакића и Ненада Милијаша, а играчи који су пре тога радили комбинацију пас игре су долазили до казненог простора, затим “укрштали” и завршавали акцију ударцем на гол.

Уследила је игра на два гола, а циљ је био да се одржи интензитет и темпо тренинг утакмице на “скраћеном” простору. Стручни штаб је бодрио црвено-беле момке током читавог рада, али и захтевао бржи и јачи ритам на терену. За крај наше првотимце су чекала кратка истрчавања, а Звездина десетка – Александар Катаи је искористио прилику да након завршеног тренига у теретани изађе на терен и пружи подршку саиграчима.

The post Опоравак спроведен у теретани и на терену appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment