Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Ераковић: Надам се Лиги шампиона и Светском првенству

Изабраницима Дејана Станковића се на припремама у Словенији придружио хитри штопер Страхиња Ераковић, а дефанзивац рођен 2001. године истакао је велико задовољство након повратка у тим после репрезентативних обавеза.

Имао сам мало дужу паузу због репрезентативних обавеза па сам се прикључио саиграчима у Словенији. Када је у питању данашњи тренинг, јесте ми “теже” пао, али то је нормално. Мислим да ћу се брзо вратити форму и стећи физичку снагу, као што сам имао претходне сезоне. Девет дана сам паузирао, мислим да то није много. Сматрам да сам доста спреман и да ћу се брзо навићи на јак тренажни процес. Имаћемо три утакмице у Словенији и једну у Русији против Зенита. Сваки пријатељски меч је добар да се уиграмо, да појачања осете како је играти у Звезди и наравно на овим утакмицама је добро побеђивати – почео је Ераковић.

Ераковић је добио позив сениорске репрезентације Србије за мечеве Лиге нација, где је и дебитовао за А тим наше земље.

– Утисци су феноменални, са само 21 годином сам дебитовао за А репрезентацију Србије. О томе сам маштао. Прво да заиграм у првом тиму Црвене звезде, а потом и репрезентације. На мени је да сада радим још јаче, да се доказујем из дана у дан. Значило ми је да тренирам са фудбалерима који играју у врху европског фудбала. За 15 дана проведених са њима доста сам ствари научио. Надам се да ми ово неће бити последње окупљање.

Ераковић би могао да буде представник Црвене звезде на Светском првенству.

– Рано је причати о неким стварима. На мени је да вредно радим и тренирам, наравно да бих био срећан да добијем позив на Светско првенство, али има још доста до тога. Прво да се окренемо обавезама у клубу и наставимо тамо где смо стали. Циљ је пласман у Лигу шампиона и понављање прошлогодишњег успеха.

Иако има тек 21 годину, Ераковић је већ одиграо 60 утакмица у црвено-белом дресу и истиче да је увек ту за млађе саиграче. Сада већ од њега могу да уче Стефан Лековић и Вук Богдановић.

– Стварно сам дуго у Црвеној звезди и не сматрам се више младим играчем. Иако по годинама јесам млад, прошао сам доста припрема са првим тимом и сакупио много утакмица. Осећам се ипак мало искусније од млађих саиграча. Ако им буде требала било каква помоћ или са друге стране сматрају да могу нешто да науче од мене ту сам да им дам савет и помогнем било када.

Пристио се брзоноги дефанзивац дуела са Лудогорецом у групној фази Лиге Европе, на ком је понео капитенску траку.

– Ко би рекао да ћу у периоду од шест година, од скупљача лопти да постанем капитен против истог тог тима. Осећај је био феноменалан.

Млади штопер је на крају разговора изнео циљеве пред наредну такмичарску годину.

Пробаћемо да урадимо све што је до нас. Пласман у Лигу шампиона и одбрана “дупле круне”, ако је могуће у најелитнијем такмичењу у Европи стигнемо што је даље могуће – закључио је Ераковић.

The post Ераковић: Надам се Лиги шампиона и Светском првенству appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment