Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Физика и тактика на првом тренингу у Словенији

Фудбалери Црвене звезде су од 10 часова и 30 минута изашли на терен на Брду крај Крања у Словенији, како би одрадили први тренинг у другом делу припрема који ће бити намењен техничко-тактичком уигравању екипе.

За разлику од Златибора наше првотимце је у Словенији дочекало знатно топлије и спарније време, без озбира на то црвено-бели момци су одрадили тренинг на максималном нивоу. Сам старт истог започет је у теретани, где су фудбалери провели пола часа напорног рада са кондиционим делом стручног штаба. Играчи су се смењивали циклично на вежбама, како би подигли радну температуру и урадили преко потребну активацију за рад са лоптом.

Након изласка на травнату површину играчи су се поделили у две групе, а затим прешли на аеробни део рада у виду лаганог истрчавања како би се што брже адаптирали на подлогу. Прелазак на рад са лоптом означио је рад на пас игри, где је акценат био на оштром додавању, брзом ослобађању лопте, “лажном” кретању, као и на прецизности.

Помоћни тренер Ненад Сакић је пре самог почетка рада истакао да је за наше првотимце припремљен физички захтеван, али и техничко-тактички тренинг. Самим тим остатак тренинга је протекао у уигравању већ добро познатих тактичких елемената, али и у усвајању нових кретњи и задатака на терену.

Мотивација од стране стручног штаба, нарочито Мистера Дејана Станковића, није изостајала ни у једном тренутку тренинга. Црвено-бели момци подељени у две групе наставили су са даљим радом, а уследила је чувена вежба “чувања лопте” где је свакако посед примарни циљ, уз наравно реакцију на такозвану “изгубљену” или “другу” лопту. Екипа која би успела да повеже десет прецизних додавања, а да ривал притом не одузме лопту, освојила би поен.

У финишу тренинга уследила је игра на два гола, а потом и кратка истрчавања која су означила крај данашњег рада који је трајао преко 90 минута. Изабранике Дејана Станковића очекује кратак одмор, а потом и поподневни тренинг.

The post Физика и тактика на првом тренингу у Словенији appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment