Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Млађи пионири на самом врху

Млађи пионири Црвене звезде и Графичара су постигли невероватан резултат и сезону завршили као прве две екипе на табели, а ми вам донисимо њихов резиме такмичарске године.

Када су у питању дечаци рођени 2008. године, Црвена звезда је сезону завршила на другом месту са 27 бодова. Црвено-белима је недостајало два бода да буду изједначени са лидером – нашим развојним тимом Графичаром. Наши бисери су одиграли нешто мањи број утакмица у односу на остале ривале и ту остварили чак девет победа, уз гол разлику 43:5. То је само показатељ да су млади фудбалери играли изузетно офанзивно, а притом примили само пет голова. Међутим, лига млађих пионира је специфичног формата, где се на полусезони из две групе спајају најбоље котирани тимови, што самим тим значи да су ови талентовани фудбалери били још ефикаснији. Шеф стручног штаба селекције млађих пионира Црвене звезде – Марко Петровић имао је само похвалне речи за своје изабранике.

Сјајна група играча! Сви су заједно увек, као тим, имају одличан карактер, велику жељу и упорност када је најтеже. Лепршава игра са пуно голова и лепих потеза током целе сезоне. Препознатљив стил игре са тоталном доминацијом у сваком смислу, како у одбрани, тако и нападу. То је утисак који је оставила екипа током сезоне. Велики број појединаца је невероватно напредовао. Сезона која за нас има посебан значај и велико искуство. У лиги посебно, а у дербију и победи од 3:0 над вечитим ривалом нарочито. На међународним турнирима смо освајали посебне награде и показали највећим клубовима да са нама не могу да играју. Презадовољни смо урађеним, чак и више него што смо планирали. Настављамо развој, али са неке више лествице. Играчи су превазишли оно што смо замислили и то много раније него што смо планирали. Настављамо са још већим циљевима и детаљима у усавршавању сваког појединца, па на крају и целог тима. Сјајна генерација. Велика будућност клуба – рекао је Марко Петровић.

Млађи пионири Графичара су са 29 бодова освојили лигу и донели још један пехар у витрине наше фудбалске академије. “Љубичасти” су на 12 одиграних мечева остварили девет победа, два пута одиграли нерешено и доживели један пораз, уз гол разлику 50:12. Голови и асистенције нису мањкале код младих фудбалера, а томе и сведочи цифра од 50 погодака које су успешно реализовали момци рођени 2008. године. Самим тим када се подвуче црта након целе такмичарске године и због формата лиге узме у обзир јесењи део шампионата, статистичке бројке изгледају још моћније за наш развојни тим. Млади стратег Графоса – Бојан Маћешић истакао је велико задовољство поводом шампионске титуле.

Презадовољни смо учињеним у ових годину дана. Момци су напредовали 200 посто у сваком смислу. Посветили смо се њиховом индивидуалном развоју, што нам је био примарни циљ. Уз њихов индивидуални напредак, неизоставно је да смо као тим расли из недеље у недељу. Момци су од првог дана препознали наш ентузијазам и колико смо посвећени сваком детаљу, тренингу, као и колико нас напорног рада очекује. Давали су максимум на сваком тренингу и утакмици. Све нам се то вратило на крају сезоне првим местом у Лиги млађих пионира и шампионским пехаром. Поносан сам на дечаке и због утакмице против вечитог ривала где смо славили са 4:2, а без обзира на резултат, испоштовали сваки детаљ из припреме меча и дошли до тријумфа. Уз нашу екипу Црвене звезде играли смо најлепши, најдиректнији и најефикаснији фудбал. Велике заслуге има целокупан стручни штаб – сарадници Михајло Миладиновић и Димитрије Павловић. Следеће сезоне настављамо у овом саставу и чекамо појачања на одређеним позицијама. Постављамо нове захтеве и циљеве пред дечаке и надамо се успешној сезони као и ове године – закључио је Бојан Маћешић.

The post Иза југа Маракане – Млађи пионири на самом врху appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment