Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Осман Букари представљен на Маракани

Друго појачање Црвене звезде у летењем прелазном року је брзоноги крилни фудбалер Осман Букари. Он је у редове црвено-белих стигао из белгијског Гента, а велико задовољство због реализације овог трансфера изразио је спортски директор нашег клуба Митар Мркела, као и нови фудбалер нашег клуба.

Данас представљамо друго појачање у прелазном року – Османа Букарија, играча који долази из Гента. Последњу сезону је био на позајмици у Нанту. Профил је фудбалера којег до сада нисмо имали у екипи, класично је крило са одличним дриблингом и великом брзином. Очекујем да добијемо оно што нисмо имали до сада по десној страни – пробојност и доста асистенција. Верујем да ће се брзо уклопити у захтеве Дејана Станковића и очекујем да са Букаријем будемо јачи као тим, него што смо били до сада – почео је Мркела.

Дотакао се спортски директор нашег клуба и овог прелазног рока.

– Рекао сам да је циљ у прелазном року био да подмладимо и убрзамо екипу. Довели смо два играча који су изузетно брзи и сигурно да ће то имати велики утицај на наш тим и да ћемо бити другачији него до сада.

Истакао је Мркела да буџети у европским мечевима не играју главну улогу, али и нагласио да верује да ће Букари допринети у новим успесима црвено-белих.

– Сусрећемо са тиме константно. За сада смо када је Европа у питању увек играли и пролазили екипе које су са буџетима вишеструко јаче од нас и доводиле играче који су скупљи него што ми доводимо. Трудимо се да пажљиво бирамо и изаберемо. За сада смо били доста успешни. Верујем да ће Букари који је млад играч, а има искуствно играња у европским клубовима и Европи, донети Црвеној звезди нови искорак у домаћем шампионату, као и у европским утакмицама.

Поменуо је Мркела и снажног центрафора нешег тима – Охија Омојуанфа.

– Охи је дошао као слободан играч. Постигао је девет голова у првенству и два у купу што је одличан учинак за нападача. Када је долазио имали смо договор да ако се појави повољна прилика да може да иде. Увек смо у приправности, пратимо ситуацију. Ако Охи буде одлазио доћи ће нови играч на његову позицију.

Напоменуо је спортски директор да је изузетно задовољан појачањима, али и истакао да управа прати ситуацију у овом прелазном року.

– Пратимо ситуацију и у зависности од одлазака правимо комбинаторику за сваки случај. Пратимо играче, напоменуо сам да смо задовољни са играчима које смо довели. Са Кангвом и Букаријем смо сигурно јачи него претходне сезоне. Видећемо шта ће донети будућност, прелазни рок траје дуго до 31. августа могуће је доста тога очекивати. Сигурно да пратимо ситуацију и покушаћемо да извучемо корист.

Истакао је Мркела да спортски сектор редовно разговара са Дејаном Станковићем, као и да заједно доносе одлуке које се тичу младих играча.

Причамо са Дејаном Станковићем и стручним штабом готово свакодневно. Пратимо ситуацију са младим играчима и договарамо се шта је најбоље за њихову будућност. За неке фудбалере ћемо још пре одласка на припреме имати позајмице, а коначну одлуку ћемо донети када се вратимо из Словеније – рекао је Мркела.

Нови фудбалер Црвене звезде није крио узбуђење што је задужио црвено-бели дрес.

Први утисак ми је сјајан. Одлично сам се снашао већ сада и веома сам срећан што сам овде – почео је Букари.

Говорио је Букари и о својим квалитетима, али и нагласио да може да игра на више позиција.

-Могу да играм на обе стране, а сналазим се и када играм иза нападача. Не представља ми проблем да играм против тимова који се већински бране. Могу да „пробијем“ сваку одбрану и увек налазим пут до гола.

Присетио се брзоноги нападач мечева против Црвене звезде.

-Сећам се неких акција са тих утакмица. Овај тим је изузетно квалитетан, што говори и то да су два пута победили Гент, док сам наступао у том клубу. Сећам се и неких од играча. Показали су квалитет у мечевима против Гента и стварно су добри.

Истакао је Букари да је жеља сваког фудбалера да буде успешан, али и нагласио да верује да ће навијачи уживати у његовим издањима.

-Желим да будем успешан овде. То је жеља сваког фудбалера у новом клубу. Надам се да ће навијачи уживати у мојим партијама, а верујем да ћу и ја уживати у њиховим издањима.

Дотакао се интернационалац из Гане и претходне сезоне коју је провео у Нанту.

-Не могу да кажем да се сезона у Нанту била одлична, али била је прилично добра. Нисам започео много мечева, али задовољан сам са бројем колико сам их одиграо. Навијачи тамо су били сјајни, а верујем да ће тако бити и овде.

Нагласио је крилни фудбалер да не осећа притисак.

-Не осећам притисак. На мени је да се докажем на терену. Није играч тај који треба да ствара себи притисак, већ да ужива на терену, а добри резултати ће сами доћи.

Задужио је дрес са бројем 19, на шта је дао кратак коментар.

-Свиђа ми се број 19, зато сам га и узео.

Истакао је талентовани фудбалер да је имао прилику да поразговара са Ричмондом Боаћијем, некадашњим нападачем Црвене звезде.

Причао сам са Боаћијем пре него што сам дошао у Црвену звезду. Разговарали смо о клубу и томе како ствари функционишу овде – рекао је Букари.

Осман Букари је рођен 13. децембра 1998. године у Акри, а прве фудбалске кораке начинио је управо у локалном тиму Акра Лајонс, након чега се отиснуо у Европу, тачније у млађе селекције Андерлехта. Најзапаженија издања пружао је у Тренчину за који је забележио укупно 66 наступа и уз то уписао 16 голова и 25 асистенција. Потом је каријеру наставио у белгијском Генту, где је на 35 одиграних мечева постигао четири поготка и уписао шест асистенција. Претходне сезоне носио је дрес француског Нанта за који је забележио 26 наступа и уписао два поготка и четири асистенције. Букарија красе изузетна брзина и продорност, чиме је стварао велике проблеме противничким одбранама. Навијачи Црвене звезде га памте из утакмица против Гента, када је наш тим у два наврата славио против белгијског представника. Верујемо да ће се уклопити у тим Дејана Станковића, а надамо се да ћемо се заједно радовати његовим головима.

The post Осман Букари представљен на Маракани appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

krvavi zvezdas-DE јун 22, 2022 at 17:22

hm?..osim brzine ono sto sam video na klipovima je sasvim neškolovan igrač..jedino me raduje sto je za Bena,Srnića itd. vanzemaljac..ali aj da sačekamo pa da sudimo

Reply
AKO NISI PTSNGMTJU јун 23, 2022 at 07:44

UKI JEL SI KUPIJO SEZONSKU KARTU???

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 23, 2022 at 13:26

HAHAH..kupiJo????!!!!!!!sidji s drveta ćitooooooo

Reply

Leave a Comment