Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда освојила све!

Кошаркаши Црвене звезде освојили су 22. рекордну титулу првака Србије (7 узастопну), пошто су у финалној серији савладали екипу ФМП резултатом 2:0 у финалној серији.

Након убедљиве победе у хали Александар Николић у петак, ношени огромном подршком у дворани ФМП Арена, црвено-бели су после много неизвесније утакмице савладали домаћина резултатом 71:59 (15:9,22:19,25:14,12:14) и тако дошли до нове трипле круне!

Најефикаснији у последној такмичарској утакмици ове сезоне био је Никола Ивановић са 21.постигнутим поеном,

Црвена звезда је такмичарску сезону 2021-2022 која је била изузетно тешка, испресецана повредама, короном и изузетно тешким календаром (у коме су већ у првом месецу играли чак 12 утакмица у ритму на свака два-три дана), на крају је дошла до изузетног успеха!

Фантастична сезона која је отворена великим победама у Евролиги, настављена у Нишу освојеним купом, па остварењем основног циља и освајањем 6.титуле првака АБА лиге, окончана је у недељу после 10 месеци и 76 такмичарских утакмица 19.јуна освајањем 22.титуле првака Србије (од данас Црвена звезда је најтрофејнији клуб у Републици Србији по том питању).

Меч у Железнику након изједначеног првог полувремена (31:34) у коме је екипа ФМП серијом 9-0 у финишу полувремена успела да се резултатски врати у меч (најбољи код црвено белих били су Ивановић, Кузмић и Калинић), решен је бољом игром црвено-белих у трећој деоници коју су решили у своју корист резултатом 25-14, а након коша за кош у последњој деоници тачку на ову утакмицу практично је ставио Марковић тројком којом су кошаркаши Црвене звезде на 4 минута пре краја дошли до недостижних 66-52…

Црвена звезда је овај меч одиграла без повређеног Остина Холинса и Огњена Добрића…

На крају оно што ће се памтити победа Црвене звезде резултатом, 22. титула првака Србије, трипла круна (КРК, АБА лига и 7.узастопна титула у српском првенству) – фантастична сезона за Црвену звезду!!!

КК Црвена звезда: Лазаревић 2, Давидовац, Митровић 4, Лазић 7, Калинић 12, Ивановић 21п 6ск и 5ас, Марковић 8 , Вајт 5, Кузмић 9, Цирбес;

Кошаркаше Црвене звезде сада очекује заслужен одмор, а након тога током јесени и старт у новом издању Евролиге и АБА лиге, касније и купу Радивоја Кораћа и српском првенству.

Спортско друштво Црвена звезда честита кошаркашима, стручном штабу, менаџменту и свима у Кошаркашком клубу Црвена звезда на освојеној рекордној 22. шампионској титули!

The post Црвена звезда освојила све! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Aleksandar 89 јун 20, 2022 at 11:34

Bravo Momci Svaka Cast Sad Jos Jace Narednih Godina Da Budemo Opet Mnogo Titula Ispred Grobara I U Fudbalu I U Kosarci!!!!

Reply

Leave a Comment