Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновије

БАИ У18: Мићић преко шест метара, Милинковић бржа од норме за Европско

Атлетски клуб Црвена звезда са четири члана појачао је тим репрезентације Србије на млађејуниорској Балканијади, која се одржала у црногорском Бару.

Фантастичном серијом скокова удаљ, Јована Мићић нас је обрадовала личним рекордном који је постигла у четвртој серији са 6.01. Већ у другом скоку је забележила нови рекорд каријере од 5.94 метара, а близу скока на шест метара била је и у последњој серији, када је скочила 5.97. Пуленка Љубише Стевановића показала је одличну форму пред Европско првенство за млађе јуниоре и јуниорке у Јерусалиму. Јована је такмичење завршила на четвртој позицији.

Атлетичарка која је управо у трци на Балканијади изборила пласман на ово такмичење одличном трком на 100 метара препоне је Лена Милинковић. Ученица Иване Петковић, а и верујемо и њена права наследница, трку је завршила са 14.25 секунди и у укупном пласману била шестопласирана.

Тик иза девојака које су освојиле медаљу на 1500 метара била је Наталија Грујић, која се храбро борила до самог краја. Четврто место донео јој је резултат од 4:46.27. Наталија и њен тренер Мирјана Стојановић, већ су осигурале учешће на првенству Европе у Јерусалиму.

Једини представник нашег клуба на Балканијади, још један Стевановићев пулен, Михајло Киш, трчао је у штафети 4×100 метара којој је измакла бронза за само једну стотинку. Четврти резултат такмичења истрчали су у времену 43.50 секунди.

Честитамо свим репрезентативцима на пруженој борби, а нашим атлетичаркама желимо што бољу припрему за шампионат старог континента за млађе јуниорке и јуниоре, које је на програму од 4. до 7. јула.

The post БАИ У18: Мићић преко шест метара, Милинковић бржа од норме за Европско appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment