Moja Crvena Zvezda
ВажноВеслањеНајновије

Честитка ВК Црвена звезда – Београд поводом века постојања

Поводом 100 година постојања Веслачког клуба Црвена звезда – Београд Стојан Вујко, председник Скупштине и Звездан Терзић, председник Управног одбора СД Црвена звезда упутили су најискреније честитке руководству, веслачима и свим члановима клуба на овом изузетном јубилеју.

Свечаном прославом на Ади циганлији Веслачки клуб Црвена звезда Београд прославља век постојања.

Наш веслачки клуб основан је 6. јуна 1922. године као ВК Београд, да би 1945. године прво као веслачка секција, а потом и као клуб постао део Спортског друштва Црвена звезда.

Многи угледни Београђани тог времена, међу којима Андра Жежељ и Иво Андрић, имали су своје чамце и веслали су у клубу. Клуб спада у ред „Краљевских клубова”, јер је под покровитељством краљевске породице Карађорђевић од 1928. године до данас.

Трофејна сала клуба сведочи о резултатима које је клуб постигао током дуге историје. Међу њима се налази 150 титула освојених на државним и светским првенствима у свим категоријама. Током свог постојања кроз такмичарски тим прошле су хиљаде девојака и младића који се данас могу похвалити успесима у спорту, али и успесима у приватним животима које су градили на искуству стеченом у спорту.

Клуб је „изродио” 16 олимпијаца, десетине светских и европских првака, а 2018. освојио званичну титулу првака Србије – прву која се званично бодовала у историји српског веслања.

Клуб са дугом традицијом и славном историјом, али сваке године све млађи и успешнији.

Спортско друштво Црвена звезда упућује искрене честитке Веслачком клубу Црвена звезда – Београд и свим члановима клуба на овом великом јубилеју и жели пуно среће и успеха у будућности.

The post Честитка ВК Црвена звезда – Београд поводом века постојања appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment