Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Катаијева савршена сезона

Већ смо говорили о томе да је Александар Катаи одиграо најефикаснију сезону у 21. веку рачунајући све Звездине играче и да су кроз историју само Дарко Панчев и Бора Костић имали успешније такмичарске године у смислу голгетерства, што довољно говори о посебности Магика. Оно што је интересантно, он је осим што је и најбољи стрелац екипе са 33 гола и најбољи асистент са 13 пасова после којих су уследили погоци.

Невероватан је Катаи, у сваком смислу. Толико фудбала зна да из сваког његовог потеза исијава есенција спорта и онога што је можда и најтеже, али за навијаче и најлепше када је реч о најважнијој споредној ствари на свету – дриблинзи. Да ти дриблинзи нису „празни“ и да не служе само за естетику, говоре и егзактне чињенице по којима је Катаи постигао 33 гола и асистирао за још 13, што значи да његова директна одговорност иде за 46 погодака од укупно 131 колико смо постигли ове сезоне. То је директно учешће, а колико пута је индиректно имао утицај…

„Дабл-дабл“ учинак који је остварио ове сезоне довољно говори о свему, а два поготка у финалу купа, била су најлепши могући начин да заокружи фантастичну сезону. Погађао је Магико против: Партизана, Новог Пазарам Радничког из Ниша (4), Младости (3), Браге, Каирата, Клужа, ТСЦ-а, Пролетера, Вождовца, Војводине (2), Чукаричког, Радничког 1923, Напретка, Радника (1). Иза њега, када је реч о ефикасности остали су Мирко Иванић (24), Ел Фарду Бен (18), Милан Павков (14) и Охи Омојуанфо (11).

Неприкосновен је Катаи и као асистент, чак 13 пута је проигравао саиграче после кога су следили голови. Асистенцију мање остварили су Ел Фарду Бен и Милан Родић, док су на осам остали – Мирко Иванић и Милан Гајић.

The post Катаијева савршена сезона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment