Moja Crvena Zvezda
ВажноВеслањеНајновије

Звездини веслачи бронзани на ЕП за јуниоре

Веслачи Црвене звезде Филип Милановић, Предраг Цветковић и Виктор Поповић, заједно са Зораном Боснићем из Графичара освојили су бронзану медаљу на Европском првенству за јуниоре које је одржано у Верезеу у Италији.

Српски четверац без кормилара је првог дана Европског јуниорског првенства у својој квалификационој групи са оствареним временом 6:38.27 зазузео пето место. Тада су од нашег четверца у тој групи бољи били Италијани, Румуни, Португалци и Мађари, а после наше посаде у циљ је увеслала посада Грчке. Српски четверац се потом истог дана за право учешћа у финалној трци борио у репасажу где је поправио време за невероватних 26 секунди и са временом 6:11.96 био бољи од свих посада које су се бориле у репасажу (Румунија, Украјина, Хрватска, Пољска, Грчка, Мађарска, Француска и Португал).

У финалној трци другог дана Европског јуниорског првенства у веслању српки четверац извеслао је стазу од 2.000 метара у времену 6:12.43 и тиме заузео треће место. Боље у финалној трци су биле посаде Румуније са временом 6:07.94 и Италије са временом 6:10.23, док су после српке посаде у циљ увеслали веслачи из Аустрије, Хрватске и Пољске.

Српска посада четверца без кормилара састављена је тек крајем априла, након одржане прве изборне трке у Београду. На тој изборној трци ова четворица веслача наступили су у две посаде двојца без кормилара и како их остварено време не би квалификовало за наступ на европском првенству, на предлог селектора Александра Ивковића, од те две посаде састављена је једна посада четверца без кормилара у намери да већ недељу дана касније на следећој изборној трци покушају да изборе норму за одлазак на Европско првенство. У тој седмици на заједничким тренинзима су показали да то може да буде веома добра екипа, а на изборној регати су успели да испуне норму у дисциплини четверац за одлазак на Европско јуниорско првенство. Након тога, у наредне три недеље квалитетним тренинзима и добром атмосфером успели су да се још више убрзају и да коначно сјајним тркама на Европском првенству у Италији и у феномалној финалној трци освоје треће место и бронзану медаљу за Србију. Тиме су уједно оправдали и поверење које им је указао селектор Ивковић. У овој дисциплини на Европском јуниорском првенству иза наших момака остале су многе велике и веслачки јаке нације што још више повећава значај резултата који је постигла српска посада – изјавио је Милош Томић, тренер бронзаног српског четверца без кормилара.

На овом Европском првенству репрезентација Србије освојила је и златну медаљу у двојцу без кормилара у саставу Михајло Дедић и Немања Лулеџија.

The post Звездини веслачи бронзани на ЕП за јуниоре appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment