Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновије

Звездан Терзић председник Управног одбора СД Црвена звезда

На данашњој седници Скупштине СД Црвена звезда, одржаној у Медија центру стадиона “Рајко Митић” – Звездан Терзић је једногласно изабран за председника Управног одбора.

„Поштовани пријатељи,

драги звездаши,

изузетно сам поносан на чињеницу да сам добио прилику да предводим нашу велику црвено-белу породицу.

Фудбалски клуб је основа нашег спортског друштва, клуб од кога је све почело и који са разлогом треба да буде камен темељац и локомотива нашег друштва.

Дана када је основан фудбалски клуб, почела је да се исписује најлепша историја нашег спортског друштва, највећег и најтрофејнијег у Европи.
Не постоји друштво које је имало више успеха и које доноси више радости толиком броју људи од наше Црвене звезде.

Због тога сам се и прихватио овог задатка, са циљем да подигнемо наше спортове на један виши ниво и искористимо чињеницу да је фудбалски клуб данас опет тамо где је некада био и има ту снагу и могућност да предводи читаво спортско друштво.

Поносан сам што то могу да радим ја, и што ћу са својим сарадницима моћи директно да утичем на јос боље резултате наших клубова, наравно, из другог плана, али са великим и нескривеним задовољством.

Циљ нашег спортског друшва је да у свим спортовима будемо шампиони Србије, или бар конкурентни за титулу, да их освојимо што више, како у појединачним, тако и у екипним спортовима. Циљ је такође и да направимо озбиљну анализу и да видимо шта се дешава са одређеним клубовима који носе грб Црвене звезде, а не остварују резултате у складу са величином имена који носе.

Звезда мора да има велику снагу, пре свега у бази наших спортиста, у одличним кадровима који воде наше клубове, затим у стручности наших тренера и наравно у квалитету и великом мотиву са којим наступају наши спортисти носећи грб Црвене звезде.

Ми смо огромна породица од велике важности за читаву дрзаву, а поготову за младе који се идентификују са Црвеном звездом, и кроз Звезду проналазе свој идентитет победника.

Због тога имамо обавезу да у сваком смислу унапређујемо рад спортског друштва, пре свега на задовољство наших навијача. Урадићу све да тако и буде у наредним годинама.

Ми из фудбалског клуба као највећег клуба у оквиру друштва, имамо и дужност и обавезу да водимо и помогнемо свима онима који те могућности немају.

Фудбалски клуб је својим успесима и резултатима оспособио себе да генерише огроман новац. За српске прилике огроман новац. Али исто тако треба да знате да је то много мањи новац у односу на нашу конкуренцију у Европи, у односу на клубове са којима се ми сударамо на путу реализације наших циљева и остварења жеља армије наших навијача.
Зато желимо да конкретно помогнемо као људи који долазимо из фудбалског клуба:

⁃ Одвојићемо 500.000 евра годисње за помоћ осталим клубовима.
⁃ Обезбедићемо новог спонзора за спортско друштво.
⁃ Отворићемо нашу телевизију за промоцију осталих спортова.
⁃ Омогућићемо простор на нашој телевизији за рекламу потенцијалних спонзора других клубова.
⁃ Ставићемо на располагање одређени рекламни простор на лед дисплеј таблама за спонзоре других клубова на фудбалским утакмицама.
⁃ На сваки други начин ћемо све наше ресурсе ставити на располагање осталим клубовима, пре свега у организацији и менаџменту.

Наравно, не желимо да преузмемо сву одговорност и обавезе које имају руководства сваког клуба појединачно, желимо само да вам помогнемо и олакшамо вам тамо где не можете сами. Али од свих вас очекујемо да радите са још више страсти и енергије за своје клубове.

Свако од нас појединачно мора бити свестан велике одговорности коју нам доноси име и грб Црвене звезде.

И мора радити боље и више него до сада.

Поносан сам на славну историју наших клубова, али сам и сигуран да почиње једна нова епоха спортског друштва Црвена звезда.
На крају, желим да се захвалим на досадашњем раду свима који су дали свој допринос развоју СД а посебно проф. Петру Шкундрићу и Небојши Човићу.

Још једном велико хвала на избору и указаном поверењу.“

The post Звездан Терзић председник Управног одбора СД Црвена звезда appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment