Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда најдоминантији шампион у Европи

Фудбалери Црвене звезде су актуелну сезону у Суперлиги завршили са тачно 100 освојених бодова, што је више поена него што је било који други шампион државе у Европи остварио у такмичарској години која је за нама и по томе смо најбољи на Старом континенту.

Лепо је бити у друштву Манчестер Ситија, Порта, Реал Мадрида, Милана, Бајерна, ПСЖ-а, али је још лепше када будете и бољи од њих, а Црвена звезда то ове сезоне јесте, барем када је реч о домаћим првенствима. Фудбалери нашег клуба су после 37 одиграних утакмица освојили тачно 100 бодова (32 победе, четири ремија и пораз), што је за седам више од Манчестер Ситија који је тај учинак забележио после 38 мечева. Шампион Енглеске је забележио 29 победа, шест ремија и три пораза, а само је још један првак пребацио бројку од 90 бодова, а реч је о Порту. Један од највећих клубова из Португала је титулу у својој држави освојио са 91 поеном, остваривши учинак од 29 победа, четири ремија и пораз.

Чак три шампиона из популарних „лига петица“, сезону су завршили са 86 бодова на 38 утакмица – Реал Мадрид, Милан и ПСЖ, док је Бајерн подигао пехар у Немачкој са девет бодова, али и четири меча мање. Још три првака успела су да пребаце бројку од 80 поена, а реч је о Ајаксу (83 бода на 34 меча), Селтику (82 бода на 33 меча) и Трабзонспору (81 бод на 38 мечева).

Сви остали шампиони, рачунајући наравно елитне рангове државних такмичења су сезону завршили са мање од 80 бодова: Русија (Зенит са 65 бодова из 30 мечева), Грчка (Олимпијакос са 65 бодова из 26 мечева), Белгија (Унион СГ са 77 бодова из 34 меча), Швајцарска (Цирих са 76 бодова из 36 мечева), Пољска (Лех са 74 бода из 34 меча), Чешка (Славија са 73 бода из 30 мечева)…

НАЈДОМИНАНТНИЈИ ПРВАЦИ У ЕВРОПИ:

1. Црвена звезда – 100 бодова
2. Манчестер Сити – 93 бода
3. Порто – 91 бод
4. Реал Мадрид, Милан, ПСЖ – 86 бодова
5. Ајакс – 83 бода

The post Звезда најдоминантији шампион у Европи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment