Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Звезда је шампион!

ФК Црвена звезда је шампион Србије за сезону 2021/22! Ово је пета у низу и укупно 33. титула државног првака за најтрофејнији клуб у Србији.

Круна на феноменалну сезону изабраника Дејана Станковића је стављена и примарни циљ је остварен – титула првака Србије! Фудбалери Црвене звезде освојили су тачно 100 бодова уз гол-разлику 95:19, што нас чини најефикаснијом екипом у Суперлиги и то је прави доказ нападачког стила игре какав смо гајили током читаве сезоне. На укупно 37 мечева остварене су 32 победе, уз четири ремија и пораз, а успеси су се ређали на међународној сцени, где смо направили највећи успех још од Барија и пласирали се међу 16 најбољих екипа у Лиги Европе.

Наредне сезоне нас чекају квалификације за Лигу шампиона, где ћемо захваљујући сјајним резултатима које смо постизали у петогодишњем циклусу који је за нама, кренути од трећег кола квалификација. Последња утакмица у сезони чека нас 26. маја када ћемо се у финалу Купа Србије састати са вечитим ривалом на нашем стадиону од 18 часова и покушати да одбранимо дуплу круну.

Најбољи стрелац у Суперлиги када је реч о фудбалерима нашег тима је Александар Катаи са 24 гола, Мирко Иванић је постигао 17, а Ел Фарду Бен је 13 пута погодио.

Освајачи шампионске титуле за сезону 2021/22: Милан Борјан, Милош Гордић, Зоран Поповић, Кристијано Пићини, Милан Гајић, Марко Гобељић, Александар Драговић, Страхиња Ераковић, Радован Панков, Андреј Ђурић, Милан Родић, Андрија Радуловић, Секу Саного, Гелор Канга, Ненад Крстичић, Славољуб Срнић, Никола Станковић, Мирко Иванић, Петар Станић, Вељко Николић, Ел Фарду Бен, Александар Катаи, Филипо Фалко, Ришаиро Живковић, Аксел Бакајоко, Немања Мотика, Охи Омојуанфо, Милан Павков, Луис Диони, али и фудбалери који су у међувремену напустили наш клуб: Милош Дегенек, Срђан Бабић, Његош Петровић, Жељко Гаврић, Алекса Вукановић, Никола Крстовић и Марко Лазетић.

Када је реч о стручном штабу, ту су уз Дејана Станковића још: Небојша Милошевић, Никола Поповић, Ненад Сакић, Ненад Милијаш, Владимир Петровић, Винћенцо Сасо, Пјерлуиђи Бривио, Мидораг Младеновић, Бранислав Рајић, Федерико Панонћини, Марко Васиљевић, Никола Тодорић, Никола Перишић, Горан Зувић, Жељко Васојевић, Петар Петровић, Иван Јовановић, Горан Негић, Мирко Абрамовић, Стојан Милановић и Драган Милановић.

The post Звезда је шампион! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment