Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Омладинци изгубили, али прославили титулу

Омладинска селекција Црвене звезде поражена је од екипе Графичара резултатом 3:2, у оквиру 29. кола националног шампионата. Бројна публика на теренима иза југа Маракане имала је прилику да ужива у веома узбудљивој утакмици са много лепих потеза и голова. Изабраници Милана Стегњајића су показали велику борбеност и жељу, али ипак нису успели да изборе позитиван резултат. Најрасположенији у редовима црвено-белих били су Михајло Милосавић који је погодио после асистенције Теодоровића, као и Марко Боровић, који се добро снашао након гужве и погодио, док су за госте били прецизни Сандуловић, Радујко и Тошковић. Нашим бисерима је пред почетак сусрета уручен шампионски пехар, који су доминантном игром потпуно заслужено освојили.

Црвена звезда – Графичар 2:3 (1:1)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Ненад Минаковић.

Стрелци: Милосавић у 44. и Боровић у 67. минуту за Црвену звезду, а Сандуловић у 34, Радујко у 54. (из једанаестерца) и Тошковић у 87. минуту за Графичар.

Жути картони: Илић, Радујко (Графичар), Ђермановић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Борјан, Матић, Ђермановић, Видојевић, Радојевић, Стојановић (од 80. Иванковић), Бошковић (од 65. Боровић), Милосавић, Теодоровић (од 46. Бранковић), Бојовић (од 88. Маринковић), Никчевић (од 51 Кахвић).

Графичар: Лаиновић, Танг (од 74. Гојков), Граоња, Мајсторовић, Ћурчић (од 70. Чолић), Илић, Радујко, Сандуловић, Шкобаљ (од 48. Тошковић), Брајић (од 61. Лолић), Веселиновић (од 54. Бајић).

Изабраници Милана Стегњајића су веома разиграно ушли у меч, а прво узбуђење виђено је већ у четвртом минуту. Након гужве у казненом простору, лопта је стигла до Милосавића који је сјајно гађао у десну страну, али је Лаиновић добро реаговао и скренуо лопту у корнер. Десет минута касније, запретио је и Теодоровић. Добио је лопту Звездин нападач, изборио се за позицију и снажно гађао у даљи угао,али је голман противника поново реаговао. У 16. минуту виђено је ново узбуђење. Након велике гужве пред голом Графичара, Никчевић се најбоље снашао и шутирао, али је голман гостију уз крајње напоре успео да одбрани ногом. Већ у следећем нападу резултат је могао да се промени. Стојановић је са двадесетак метара гађао даљи угао, али је пречка била савезник противничке екипе. Прилике су наставиле да се ређају као на траци па је тако у 25. минуту виђено ново узбуђење. Бојовић је сјајно прошао по левој страни и послао лопту на петерац, а Бошковић није био довољно прецизан, па је лопта завршила преко гола. И поред иницијативе наше екипе, Графичар је у 34. минуту дошао до предности преко Сандуловића, који се добро снашао у петерцу и погодио. Црвено-бели су појачали ритам након примљеног гола, па је тако у 44. минуту Звезда поравнала резултат. Након сјајне акције, Теодоровић је прошао по десном боку и послао лопту на петерац, а Милосавићу није било тешко да је спроведе у мрежу за изједначење.

Друго полувреме је почело прилично отворено на обе стране, а прво узбуђење виђено је у 54. минуту када је за екипу Графичара досуђен пенал, а прецизан са беле тачке био је Радујко. Црвено-бели нису посустали након примљеног поготка, већ су смирено контролисали дешавања на терену и покушавали да пронађу „рупу“ у одбрани противника. Труд изабраника Милана Стегњајића исплатио се у 67. минуту. Милосавић је одлично центрирао на другу стативу, Ђермановић је пробао главом, а голман је само одбио лопту до Марка Боровића, којем није било тешко да затресе мрежу и донесе ново изједначење. У наставку се играло врло отворено на обе стране, а три минута пре краја утакмице, „љубичасти“ су поново дошли до предности. Бајић је асистирао за Тошковића, који је прецизно погодио даљи угао, чиме је постављен коначан резултат меча.

The post Омладинци изгубили, али прославили титулу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment