Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Ратко Ђурковић продужио уговор на две године

Ратко Ђурковић је продужио уговор са Црвеном звездом Грундфос на још две године.

Након успешног плеј-аут доигравања, у којем су црвено-бели заузели прву позицију на табели и већ после првог дела обезбедили своје место у елити, Црвена звезда Грундфос и Ратко Ђурковић су на обострано задовољство наставили сарадњу, која је потписана на наредне две године.

Постигли смо договор на обострано задовољство да продужимо сарадњу на две године, слободно могу да кажем да ми је драго због тога. Јако сам се пријатно осећао претходна четири месеца, та позитивна атмосфера и енергија су се пренели и на екипу, направили смо леп посао, и то је резултирало продужетком уговора. Сада се окрећемо формирању екипе за следећу годину, односно, године, јер је сва прилика да ће Звезда бити јако стабилан клуб и не прича се само о следећој, већ и о наредним годинама, што ме јако радује. Имамо дугорочни циљ да се вратимо у врх и боримо за титуле. Као и када сам долазио, могу да кажем да ћемо много радити, обећавам само добар рад, као и до сада, максималну посвећеност свих нас клубу и циљевима, и надам се да је то добар рецепт за остваривање резултата.

Имајући у виду велике проблеме са повредама пре и током самог трајања такмичења у плеј-ауту (у једном тренутку без пивотмена и са само три бека), као и негативну статистику која каже да је против Црвене звезде свирано највише седмераца (), уз највише искључења за Звездине играче (), утисак је да је Ратко Ђурковић са екипом урадио велики посао и припремио добру подлогу за наредне изазове.

Сада када је све готово, када се осврнем на почетак, није био нимало једноставан задатак, али мислим да смо се храбро ухватили у коштац с тиме. Највише проблема је било са повредама и како то компензовати. Мислим да смо испоштовали једни друге, играчи су схватили да нема фаворита унапред и да тако морамо да функционишемо, да сваку утакмицу идемо на победу. Имали смо подршку руководства, све се поклопило, мислим да смо се нашли, једноставно. Заједно смо функционисали, та енергија се видела на терену и то је донело резултате. Највише ми се свиђа ако су то препознали играчи, да виде да ово није њихов лимит. Стварно има талентованих момака и треба да се улаже у њих, да добијају шансу, а на њима је да то враћају на терену, заједно са мном. Морају да желе више, то су и амбиције клуба, амбиције Звезде. Мислим да се само добрим радом стиче самопоуздање.

Црвена звезда Грундфос ће наставити са радом у наредних месец дана после чега ће уследити одмор. У том периоду наш тим ће одиграти и две пријатељске утакмице.

У четвртак играмо пријатељску утакмицу у Сегедину, са учесником Лиге шампиона, Пик Сегедом. Добра прилика да се момци опробају на високом нивоу, сада када је готово првенство да видимо где смо у односу на такве екипе. Следеће суботе нас очекује и хуманитарна утакмица у Ужицу, аспект друштвено-социјалне одговорности је битан за нас, битан за клуб.

The post Ратко Ђурковић продужио уговор на две године appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment