Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

ИН МЕМОРИАМ – Стеван Остојић

Фудбалски клуб Црвена звезда са великим жаљењем обавештава јавност да нас је још једно фудбалско име напустило заувек, а реч је о Стевану Остојићу, просављеном голгетеру нашег клуба који је преминуо у 81. години живота.

Стеван Остојић је рођен 20. августа 1941. године у Остојићеву, а део Црвене звезде као фудбалер био је од 1966. до 1973, у чувеној генерацији коју је предводио Драган Џајић и за то време одиграо 277 утакмица (124 првенствене) и постигао 156 погодака, освојивши с нашим клубом три титуле првака и два Купа Јогуславије. Осим за Звезду, наступао је још за ОФК Суботицу, Раднички Ниш, Монако, Фенербахче и Сан Хозе, а одиграо је по две утакмице за „А“ и младу репрезентацију Југославије.

Као тренер почео је да ради најпре као помоћник Бранка Станковића у Црвеној звезди, кога је наследио на клупи првог тима, где се задржао годину и по дана. У сезони 1983/84, био је тренер суботичког Спартака, а касније у још неколико клубова. Био је и члан управног Управног одбора у време када је Владан Лукић био председник Црвене звезде.

Памтићемо га као увек ведрог и насмејаног човека, спремног да помогне у сваком тренутку, али и као неког ко је много волео Црвену звезду. Био је ту за наш клуб, као искрени и прави звездаш, у моментима и када се славило, али и када се туговало.

Датум и место сахране биће накнадно објављени.

Црвена звезда изражава најдубље саучешће породици Остојић. Нека му је вечна слава.

The post ИН МЕМОРИАМ – Стеван Остојић appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

ĐOLE BARI 91 мај 15, 2022 at 17:17

NAPUSTIO NAS JE VELIKI ČOVEK,GOSPODIN.ISKRENO SAUČEŠĆE PORODICI,POČIVAJ U MIRU LEGENDO.

Reply

Leave a Comment