Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Миладиновић режирао преокрет кадета

Кадетска селекција Црвене звезде славила је након великог преокрета на гостовању против екипе Младости резултатом 2:1, у оквиру 28. кола националног шампионата и тако дошла на свега бод до шампионске титуле. Утакмицу је у потпуности обележио брзоноги Стефан Миладиновић, који је узео ствар у своје руке и режирао преокрет, прво асистенцијом за Мирка Николашевића у 71. минуту, а онда је десет минута касније предриблао читаву одбрану домаћих и ставио тачку на меч. Деби за нашу кадетску селекцију имала су два фудбалера рођена 2007. године, који су по узрасту практично пионири, а реч је о Вељку Милосављевићу и Андрији Максимовићу. Прилику да заигра за наше кадете добио је и годину дана старији од поменутог двојца, али опет млађи од већине актера на терену – Душан Жагар.

Младост – Црвена звезда 1:2 (1:0)

Стадион: „ФК Младост“, Лучани.

Судија: Ненад Ђорђевић.

Стрелци: Вучићевић у 8. минуту за Младост, а Николашевић у 71. и Миладиновић у 81. минуту за Црвену звезду.

Жути картон: Л. Ђурић (Црвена звезда).

Младост: Виторовић, Опанчина, Вучићевић, Ристић, Милосављевић, Тодоровић, Шајиновић, Рацић (од 74. Милић), Маринковић, Сремчевић, Пешић.

Црвена звезда: Драшкић, Вукојевић, Каришик, Лечић, Д. Ђурић, Л. Ђурић, Цветковић (од 84. Милосављевић), Петровић (од 46. Дрео), Миладиновић (од 84. Максимовић), Димитријевић (од 46. Жагар), Николашевић (од 90. Младеновић).

Чак шесторица фудбалера наше кадетске селекције нису била на располагању за данашњи меч Слађану Николићу, а неће бити ту ни за наредна два, с обзиром да ће наступити за репрезентацију Србије на Европском првенству за фудбалере до 17 година, а реч је о: Недељковићу, Вукичевићу, Шљивићу, Радоњићу, Мијатовићу и Бубњу, а искусни стратег није могао да рачуна ни на Стојсављевића и Ђокића, због лакше повреде, односно картона.

Налет наших бисера практично је пресекао гол домаћих у осмом минуту када се Вучичевић добро снашао у петерцу црвено-белих и погодио. Прва озбиљна прилика за наш тим виђена је у 28. минуту када је Цветковић упослио Николашевића, а он гађао у даљи угао са двадесетак метара, међутм, није успео да изненади Виторовића. Два минута касније, поново су запретили наши фудбалери када је Миладиновић истрчао по десном боку и послао оштар пас у петерац, а за нијансу је бржи од Цветковића био голман домаћих. До краја полувремена је поново запретио Николашевић ударцем, играо се 43. минут, али ни овог пута није брзоноги офанзивац успео да погоди.

Други део игре почео је у добром ритму, а прву озбиљију прилику створили су домаћи у 54. минуту преко Сремчевића, али се фантастичном интервенцијом истакао талентовани голман нашег тима Драшкић. Два минута касније виђено је ново узбуђење. Николашевић је показао одличан преглед игре и послао лопту у простор за Дреа, који јели у последњем тренутку направио прекршај, те се резултат није мењао. Миладиновић је био права „ноћна мора“ за домаће, а у 65. минуту после његовог продора, уследио је корнер, али и најава онога што следи. Протутњао је брзоноги Нишлија у 71. минуту поред читаве одбране домаћих и упутио оштар пас, а Мирко Николашевић је спремно чекао на другој стативи и послао лопту у мрежу. Потпуни преокрет је уследио у 81. минуту када је Стефан Миладиновић прихватио лопту на десном крилу и серијом дриблинга „промешао“ дефанзивце домаћих и послао лопту у даљи угао за потпуну радост нашег тима. До краја меча су прилику да дебитују добили Вељко Милосављевић и Андрија Максимовић, обојица рођени 2007. године, а управо је Максимовић у 85. минуту могао да се упише у стрелце када га је упослио Жагар, такође дебитант, а он се заградио и са десетак метара гађао тик преко гола. Шансу до краја меча имао је и Николашевић, али је његов ударац са дистанце успео да исконтролише Виторовић.

The post Миладиновић режирао преокрет кадета appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment