Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Победа у Берлину за опроштај од Лиге шампиона

Ватерполисти Црвене звезде савладали су и у Берлину домаћи Шпандау, у последњем колу групне фазе Лиге шампиона, голом Вељка Танкосића шест секунди пре краја утакмице – 12:11 (3:2, 3:3, 3:4, 3:2).

Дејан Савић је остварио први тријумф у Лиги шампиона од великог финала против Југа на Бањици и осваја европске круне, 1.јуна 2013.године.

Црвена звезда је од самог старта имала предност у Берлину, коју су донели Суботић и Танкосић. Чиру је на истеку петог минута погодио за Шпандау, а Басара и Колод поставили коначних 2:3 после осам минута игре.

У другом периоду ток меча се одвијао у игри гол за гол. Стрелцки и Рађен су отворили четвртину головима, Дедовић и Ткач су погађали за Шпандау и донели прву предност својој екипи, да би у у финишу центарски тандем Пјешивац и Вукићевић вратио предност нашем тиму пред полувреме, 5:6.

Дедовић, а затим и Колод, новим головима су искористили играча више за нови преокрет, Смиљевић је добио треће искључење, али је успео Суботић да поравна резултат, (7:7). Желео је и Шпандау да се на свом базену од елитног такмичења опрости победом. Нови играч више и нови гол Колода, Радовић узвраћа на исти начин и истом мером, а до краја погађају и Стрелецки и Суботић за 9:9.

Суботић је наставио серију и четвртим голом, из петерца, Дедовић постигао трећи гол и искористио новог играча више, а Иван Басара донео предност пред финиш. Уследио је гол Рестовића за 11:11 44 секунде пре истека времена, а Дејан Савић је позвао тајм-аут после искључења Стрелецког на 27 секунди до краја. Успео је Танкосић да буде бржи од сирене и савлада Ласла Бакшу за другу победу и седми бод нашег тима.

Најефикаснији са четири гола био је Суботић, Танкосић и Басара су погађали два пута, Рађен, Вукићевић, Пјешивац и Радовић по једном.

ШПАНДАУ 04 – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 11:12 (2:3, 3:3, 4:3, 2:3)
Берлин, базен: „Шененберг“. Гледалаца: 300.

ШПАНДАУ 04: Бакша, Чиру 1, Божић 1, Ћук, Ткач 1, Јунглинг, Стрелецки 2, Дедовић 3, Секулић, Колод 2, Рестовић 1, Перикас, Верне. Тренер: Петар Ковачевић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 2, Смиљевић, Марковић, Суботић 4(1), Милојевић, Пјешивац 1, Басара 2, Рађен 1, Вукићевић 1, Гардашевић, Радовић 1, Ивановић. Тренер: Дејан Савић

The post Победа у Берлину за опроштај од Лиге шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Veteran Sever мај 16, 2022 at 01:20

Prva pobeda trenera Savića u Ligi šampiona nakon 9 godina! Koji nadmeni naduvenko ovaj Lidlov maneken, koji nas je unistio ove godine. Srećom se ne ispada uz luge inace bi nas Ludl Savić oterao u Drugu ligu.

Reply

Leave a Comment