Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда против Новог Пазара ,,чекира” финале!!!

Фудбалери Црвене звезде након рутинске и убедљиве победе над екипом Радничког из Ниша од 4:1, настављају пут ка одбрани дупле круне утакмицом  полуфинала Купа Србије. Где ће у Среду од 18 часова и 30 минута, угостити екипу Новог Пазара, са циљем да победом обезбеде финале и прилику да се боре за нови трафеј намењен победнику нашег најмасовнијег клупског такмичења.

Екипа Новог Пазара регуларни део сезоне завршила је на разочаравајућем шеснаестом-последњем месту, далеко од мирне зоне, са свега 25 освојених бодова на тридесет одиграних мечева.
Међутим откако је почео плеј-аут, екипа из Рашке области, није осетила горчину пораза, напротив, на пет одиграних мечева, забележили су четири победе (Спартак Суботица 3:1, Колубара 3:1, Раднички Крагујевац 2:1, Металац 3:0) и један реми (Младост Лучани 1:1), па се тренутно налазе удаљени на само бод од мирне луке и обезбеђеног опстанка.
Са сигурношћу се може рећи да се налазе у фантастичној форми пред полуфинални дуел против фаворизоване Црвене звезде.

Фудбалери Новог Пазара сезону у нашем најмасовнијем такмичењу, Купу Србије, отворили су на домаћем терену у 1/16 финала, против члана Прве Лиге Србије, екипе Будућности из Добановаца.
И у једном тврдом, правом такмичарском мечу, успели су да славе голом Стефана Димића, на десетак минута пре последњег судијског звиждука.
У 1/8 финала противник је била екипа Бачке, још један члан Прве Лиге Србије.
За разлику од утакмице против Будућности из Добановаца, дуел против гостију из Бачке, фудбалерима Новог Пазара пао је много лакше.
Па су тако рутински савладали госте са 2:0, без много потрошње и неизвесности. Стрелци су били Лука Ратковић са беле тачке и млади Сеад Исламовић.
У 1/4 финалу, фудбалери Новог Пазара дочекали су екипу Металца из Горњег Милановца.
И у једном јако занимљивом дуелу, са сијасет прилика на обе стране славили са 1:0, голом Бојана Чечарића, који је ударцем са око 25 метара, матирао голмана гостију, Душана Марковића, доневши свом тиму први-историјски пласман у полуфинале Купа Србије.

Црвена звезда и екипа Новог Пазара састали су се до сада шеснаест пута.
Црвено-бели су славили четрнаест пута, док је једну победу остварио Нови Пазар, а један дуел завршен је без победника.
Последњи дуел ове две екипе одигран је почетком Марта, у оквиру 26. кола Суперлиге Србије, а славили су фудбалери Црвене звезде, са убедљивих 5:0.
Голове за црвено-беле постигли су Охи Омоијуанфо, Мирко Иванић и Александар Катаи који је мрежу голмана Николе Вујанца погађао три пута.

Са друге стране црвено-бели су одбрану трофеја у Купу Србије започели у 1/16 финала, гостовањем код тадашњег лидера Прве Лиге Србије, екипе Инђије.
И у једном занимљивом сусрету, са доста прилика, у којем је голман домаћина Вукашиновић био централна фигура меча, јер је поред неколико лепих интервенција зауставио и ударац Александра Катаија са беле тачке , славила је Црвена звезда, голом Ришаира Живковића, средином првог полувремена на лепу асистенцију Радована Панкова.
У 1/8 финала Купа Србије, фудбалери Црвене звезде, дочекали су екипу Радничког из Ниша.
Иако је Раднички током целог меча био у подређеном положају, захваљујући фантастичном голману Филипу Дујмовићу, којем је то вероватно био најбољи меч у досадашњој каријери, где је одбранио чак 21 ударац упућен у оквир гола, уз одбрањен једанаестерац Гелору Канги, средином првог полувремена, успео је да избори реми и једанаестерце, где је тек након шесте серије положио оружје пред Црвеном звездом која је потпуно заслужено славила и прошла даље.
Апсолутни херој дана био је капитен фудбалера Црвене звезде, Милан Борјан који је фудбалерима Радничког одбранио чак четири ударца са беле тачке, трасиравши им пут у четвртфинале.
У четвртфиналу браниоц трофеја Црвена звезда, угостила је екипу ТСЦ-а из Бачке Тополе.
И у једном узбудљивом мечу, рутински савладала госте са убедљивих 4:0.
Стрелци за црвено-беле били су Александар Катаи, Мирко Иванић и Мохамед Ел Фарду Бен који је постигао два гола.
Верујемо да фудбалери и стручни штаб нашег шампиона ништа неће препустити случају, него ће дати све од себе да обезбеде још једно финале како би се нашли у прилици да бране трофеј намењен победнику Купа Србије.
Пред полуфинални дуел против екипе Новог Пазара, тренер фудбалера Црвене звезде, Дејан Станковић, изнео је своја очекивања:

– Неће бити тешко спремити играче за оно што следи, цела година је таква, доста утакмица, већ 52 ове сезоне и свесни смо шта нам доноси сутрашњи резултат при остваривању циљева. Умор се брзо преброди, свака следећа утакмица је најбитнија, тако да ћемо бити спремни за сутра. Што се тима тиче, направићемо неку ротацију сигурно, има момака који су спремни и орни да играју, као и сви остали, али видећемо данас после тренинга ситне детаље. Има пар њих који се жале на лакши замор или повреду, не верујем да ћу ризиковати са њима, али сачекајмо још мало. Сан сваког тренера је да му екипа „отвори“ меч на почетку, али ово је нокаут фаза такмичења и утакмица се игра 90 минута. Да ли ћемо ривала „сломити“ на почетку, средини или крају није толико важно, али пролазак у финале јесте – почео је Станковић. 

Станковић није пропустио прилику да похвали узлазну форму наредног ривала његовог тима.

– Нови Пазар у последње време одлично игра на резултат, организовани су, направили су огроман искорак ка остварењу циљева, а то је опстанак у Суперлиги и то изгледа много добро. Колега Сивић је остварио позитиван утицај на игру Новог Пазара. Имали су проблеме, мењали, али доласком старијег колеге који је много таквих ситуација прошао и неко је ко верује у свој рад, то је дошло на своје и очекујем лепо надмудривање. Ово је једна утакмица, а када је такав случај, онда је то незгодно, поготово ако се преписује да смо већ добили, онда постаје два пута теже. Међутим, играмо на нашем стадиону, пред нашим навијачима, за које из срца желим да их буде што више, јер се полако приближавамо крају и наши момци су заслужили подршку. Још једна утакмица у низу ка нашем циљу. Да ће бити тешко – хоће, а од нас зависи колико. 

Уколико се деси да сутра после 90 минута буде нерешен резултат, приступиће се извођењу једанаестераца.

– Сваки дан тренирамо, вежбамо пенале, слободњаке, прекиде и свакакве ситуације које могу да нам донесу бољитак. Ако дође до пенала, имаћемо спремни извођаче. 

Пред дуел са Радничким из Ниша, Станковић је исказао веру у то да ће Охи постићи гол, а пред меч полуфинала Купа, имао је само речи хвале за норвешког нападача. 

– „Типовао“ сам на Охија, јер верујем у њега. Сви верујемо у њега, јер је доступан и лојалан групи. Дође моменат нападачима да их неће гол, нису у ритму и слично, а Охију је требало мало времена да се врати. Очекујем ефикасност од свих који буду играли. 

Најверније присталице црвено-белих током претходне утакмице истакле су транспарент на коме је писало ,,Биг Бен, Биг тен”, алудирајући на то да је нападач са Коморских Острва ушао у Звездину историју и постао 10. најбољи стрелац икада, када је реч о нашем најтрофејнијем клубу.

– Свако ко долази у Звезду, да ли као играч, тренер, функционер, жели да се златним словима упише у историју. Бен је то урадио и надам се да неће бити једини који ће исписати нову историју и златним словима се уписати у Звездине књиге. Он све то заслужује. 

У финалу Лиге Европе играће Ајнтрахт из Франкфурта и Глазгов Ренџерс, добро познат ривал фудбалера црвено-белих.

– Нико ме из Ајнтрахта није контактирао, али вероватно су гледали наше мечеве, анализирали. Биће то добро финале, остаје жал, али идемо ка новим циљевима – закључио је Станковић. 

Главни судија на мечу између фудбалера  Црвене звезде и Новог Пазара биће Милош Милановић из Ћуприје, помагаће му Јован Грујић (Ниш) и Стефан Војнић (Бољевац).
У ВАР соби ће седети Милан Митић и Милован Ристић.

Директан пренос утакмице полуфинала Купа Србије, између Црвене звезде и Новог Пазара, можете да пратите на каналу Аренаспорт Премиум 1 са почетком од 18 часова и 30 минута.

Повезане вести

Leave a Comment