Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – Раднички Ниш 4:1 (3:0)

Фудбалери Црвене звезде убедљиво су савладали нишки Раднички резултатом 4:1, у оквиру петог кола плеј-офа националног шампионата.

Изабраници Дејана Станковића су од старта контролисали дешавања на терену и већ у 22. минуту питање победника је практично било решено, а на семафору је стајало три гола предности у корист наше екипе. Већ у десетом минуту наш тим је дошао до предности преко Александра Катаија, који је мирно реализовао једанаестерац направљен над Охијем. Три минута касније погодио је и Мирко Иванић након одбијанца, а у 22. минуту и Охи Омоижуанфо је успео да се упише у стрелце, након лепе асистенције Гајића. Тачку на меч ставио је, својим другим поготком на мечу, Охи Омоижуанфо у 56. минуту након маестралног продора Станића.

Црвена звезда – Раднички Ниш 4:1 (3:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Милан Стефановић.

Стрелци: Катаи у 10. (из једанаестерца), Иванић у 13. и Охи у 22. и 56. минуту за Црвену звезду, а Митровић у 53. минуту за Раднички.

Жути картони: Ераковић, Крстичић (Црвена звезда), Станковић, Пејовић (Раднички).

Црвена звезда: Борјан, Гајић (од 69. Пићини), Ераковић, Драговић, Родић, Саного (од 46. Крстичић), Канга, Иванић (од 46. Станић), Бен (од 69. Мотика), Катаи (од 58. Фалко), Охи.

Резерве: Гордић, Гобељић, Пићини, Панков, Крстичић, Срнић, Станић, Фалко, Мотика.

Раднички: Дујмовић, Јамкам, Бјеличић (од 71. Живојиновић), Штулић (од 65. Павлов), Пејовић, Митровић, Томић (од 46. Мићибући), Ћирковић, Станковић (од 46. Јовановић), Месаровић (од 46. Јовичић), Аксентијевић.

Резерве: Дробњак, Мићибући, Душанић, Павлов, Јовичић, Марковић, Живојиновић, Јовановић, Адамовић.

Утакмица је почела прилично отворено за изабранике Дејана Станковића, који су први пут запретили већ у шестом минуту меча. Катаи је примио лопту на двадесетак метара од гола, наместио се и снажно „опалио“, међутим, преко гола. Већ у наредном нападу су црвено-бели поново створили прилику пред голом гостију. Након брзе контре, Гајић је пробио по десном боку, ушао у казнени простор и десном ногом гађао у ближи угао, али ни он није био довољно прецизан. Труд црвено-белих се исплатио у 10. минуту. Станковић је зауставио Охија на непрописан начин у шеснаестерцу, а главнио арбитар је без превише размишљања показао на белу тачку. Одговорност је преузео Катаи, наместио се и послао Дујмовића у једну, а лопту у другу страну гола, за заслужену предност нашег тима.

Два минута касније запретио је и Бен. Нашао се репрезентативац Коморских острва сам на двадесетак метара, наместио се и оштро шутирао у леву страну, али је голман гостију био концентрисан. Већ у 13. минуту на семафору је стајало 2:0 у корист нашег клуба. Бен је сјајно центрирао на другу стативу, Катаи је сјајно утрчао и гађао у први угао, а Дујмовић је само одбио лопту до Иванића, који је из прве волеј ударцем „закуцао“ у мрежу. Наставили су наши првотимци са фантастичном игром, па је тако већ у 22. минуту виђен и трећи погодак. Гајић је послао одличну лопту у простор преко одбране за Охи Омојуанфоа, који је маестрално спустио и забио у ближи угао.

Могао је норвешки интернационалац да се упише по други пут у стрелце у 32. минуту. Канга је сјајно центрирао са десног бока на другу стативу, где је управо Охи скочио и главом гађао у ближи угао, али је лопта завршила тик поред леве стативе. Поново се нападач нашег тима нашао у прилици у 41. минуту. Иванић је сјајно прошао по левом боку, заломио свог чувара сјајним дриблингом и послао пас пред петерац, где је лопту примио Охи и из окрета шутирао, али је његов ударац изблокиран, те су црвено-бели од свега добили само корнер.

Други део игре је почео прилично отворено, па су тако гости успели да смање у 51. минуту, након што је Митровић погодио после контре. Црвено-бели фудбалери су након примљеног гола „додали гас“, па је тако већ у 56. минуту виђен нови гол у корист наше екипе. Станић је „повукао“ лопту на ивици казненог простора и послао је на другу стативу, где је усамљени Охи мирно примио, наместио се и погодио ближи угао, за свој други гол на мечу.

У наставку је ритам утакмице опао, а изабраници Дејана Станковића су мирном пас игром потпуно имали контролу над дешавањима на травнатој подлози. У 75. минуту запретили су гости преко Митровића, који је шутирао главом, али је пречка била савезник наше екипе, а фудбалер гостију је и у још једном наврату могао да се упише у стрелце. Мирно су наши првотимци привели утакмицу крају, и уписавши нова три бода дошли на свега два корака до пете узастопне шампионске титуле.

The post Црвена звезда – Раднички Ниш 4:1 (3:0) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment