Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда по тактовима ,,Ђурђевдана” руши нишку тврђаву на путу до трона!!!

Црвено-бели су данас у клупским просторијама прославили крсну славу Светог Георгија-Ђурђевдан, а већ сутра од 17 часова, у празничној атмосфери на стадиону ,,Рајко Митић”, дочекаће екипу Радничког из Ниша у походу на нову-пету у низу титулу шампиона Србије.

Београдски црвено-бели су тријумфално прошли кроз Нови Сад, убедљиво савладавши екипу Војводине са 3:0, наставивши тако пут ка одбрани шампионског трона од којег их сада дели 270 минута.

Са друге стране екипа Радничког из Ниша налази се у серији од четири везана меча без пораза, што их је довело на пету позицију на табели, али са истим бројем бодова колико има и четверопласирана екипа Вождовца. Регуларни део сезоне, након 30. одиграних кола, фудбалери Радничког из Ниша завршили су на шестом месту, са само једним бодом заостатка иза тада четверопласиране екипе ТСЦ-а из Бачке Тополе.
Међутим игре у плеј-офу, где су уписали две победе (Напредак 4:0 и Војводина 1:0) и два ремија (Вождовац 0:0 и Чукарички 0:0), без примљеног гола на преко 360 минута, довеле су Нишлије у позицију да се боре за излазак у Европу.
Мада и поред позитивног низа и ,,налета” свесни су у редовима Нишлија да их чека најтежи испит овога пролећа иако ће ово бити трећи сусрет у којем ће се састати са екипом Црвене звезде.
Пред пут у Београд, тренер Нишлија, Радослав Батак изнео је своја очекивања:

Ми ћемо покушати да им одговоримо борбеношћу, ритмом и агресијом и да тражимо нашу шансу у транзицији. Имамо кадровске проблеме. Због жутих картона нећу моћи да рачунам на Николу Вујадиновића, Бојана Млађовића и Лазара Арсића и то је озбиљан хендикеп за нас.

Батак је додао да је охрабрујући податак да је његов тим на стадиону „Рајко Митић“ на последње две утакмице примио само један гол.

Наравно да је Звезда на тим утакмицама контролисала ритам, а да смо ми тражили своје моменте. Тако ће бити и сада. О њима не треба трошити пуно речи. Поседују велики квалитет, што су доказали и партијама у Европи, имају појединце који праве озбиљну разлику у нашој лиги, треба им победа за титулу и фаворити су –закључио је Батак.

Екипу Радничког из Ниша ове сезоне предводе млади Стефан Митровић и повређени Миљан Шкрбић са девет погодака.
Прате их Рјоју Мићибући са три постигнута гола, те Лазар Арсић, Филип Касалица, Александар Пејовић, Бранислсв Томић и Никола Вујадиновић са два.

Фудбалери Црвене звезде и Радничког до сада су одиграли 118 утакмица.
Црвено-бели су славили 80 пута, 22 утакмице су завршене нерешеним резултатом, док је Раднички славио у 17 наврата, уз укупну гол разлику од 245:86 у корист Црвене звезде.  Први меч Црвена звезда и Раднички из Ниша одиграли су 18. новембра сада већ давне 1951. године када је Црвена звезда савладала “Мераклије“ резултатом 2:0. Последњи дуел у домаћем првенству одигран је 2. априла ове године у Нишу, а славила је Звезда веома убедљиво са високих 5:1.
Александар Катаи постигао је три поготка, док су се у листу стрелаца уписали још и Ел Фарду Бен и Ненад Крстичић.

Са друге стране фудбалери Црвене звезде настављају да сигурно корачају ка новој-петој у низу титули шампиона Србије.
У прошлом колу, црвено-бели су тријумфално прошли кроз Нови Сад, убедљиво савладавши екипу Војводине са 3:0, головима Александра Катаија који је постигао два гола и Милана Павкова који се након дужег времена поново уписао у стрелце.
Па су сада на само три корака до новог шампионског славља, тако да мотива у црвено-белом табору неће недостајати.
Пред дуел са Нишлијама, шеф стручног штаба Црвене звезде, Дејан Станковић, изнео је своја очекивања:

Причали смо доста о две утакмице које смо већ одиграли са Радничким овде на Маракани, где јесмо имали доминацију и где јесмо много пута шутнули у оквир гола, али нисмо реализовали те шансе. Можда нам се мало вратило у Нишу, али сутра нас чека једна такмичарска и тешка утакмица. Очекујем добар и јак дефанзивни блок, њихове транзиције, контре и полуконтре. Морамо бити спремни и сконцентрисани свих 90 минута – почео је Станковић.

Нагласио је стратег нашег шампиона, да постоје адекватне замене за сваког појединца, али се дотакао и Иванића и Санога, који су имали здравстених проблема.

Тако је од почетка године. И када смо причали доста пута сам рекао да су сви момци стандардни. Тако се приступа тренингу и тако се приступа и свакој утакмици. Једанаест играча не може да извуче целу сезону. Видите и сами да је Иванић одиграо 50 утакмица од исто толико такмичарских, а прескочио ту једну. Данас имамо тренинг и видећемо шта је са њим, као и са Саногом, који је два дана имао температуру. Надам се да ће данас радити са целом екипом. Видећемо како се осећају и на основу тога ћемо донети коначну одлуку.

Говорио је млади стручњак и о свом мандату на клупи црвено-белих, али и нагласио да је уз подршку све могуће.

Сигурно да је промена огромна. Први и важан посао. У почетку није све било сјајно и бајно, али сам имао подршку клуба и навијача, и упао сам међу ове момке који су феноменални. Ја сам срећан и наслонио сам се на један пројекат који је већ био на стабилним ногама. Наслонио сам се на тај пројекат, увек имао стабилност и када сам правио грешке иза којих стојим, гледао сам да што пре устанем и да што брже научим из тих грешака. Мислим да се напредак види код свих нас. Још сам млад тренер, али радити у Црвеној звезди је привилегија и понос. Опет кажем, ништа од тога не би било да нисам имао иза себе стабилан клуб, феноменалан стручни штаб и момке који су из дана у дан били све бољи. Један склоп и једна целина, која може да обећава и за будућност.

Поменуо је Станковић и Охија истакавши да је сигуран у квалитет норвешког интернационалца и нагласио да стручни штаб верује у све играче.

Причамо сваки дан. Углавном, када је то странац, гледаш да приђеш другачије. Да видиш да ли се он адаптирао на све што га окружује овде код нас. Охи је један интелигентан момак и прави професионалац. Нема никаквих спољних проблема. Једноставно је такав моменат. Верујем да ће он изаћи из тога, и да ћешто пре постићи погодак који ће му вратити самопоуздање. Павков је то урадио у Новом Саду. Дао је један битан гол за екипу, битан гол за нас, а поготово за њега. Жао ми је што ће ову утакмицу прескочити због жутих картона, али ми верујемо у све играче. Можда некада шпиц не постигне гол, али одради доста „прљавог“ посла, да наши офанзивни везни попут Катаија и Бена могу да се упишу у стрелце. Тако да, имамо један склоп нападача који подели одговорност и обавезе. Сигуран сам да ће Охи постићи гол.

Присетио се Звездин шеф струке и двомеча са Ренџерсом, који ће се борити за трофеј другог по јачини европског клупског такмичења.

Прошло је доста времена. Остаје жал, поготов када се врате начин на који смо изгубили у Глазгову и како смо одиграли ту утакмицу. Постигли смо три гола, где су нас центиметри делили од тог офсајда, промашили пенал, имали пречку и још две изгледне прилике. После тога меч на Маракани, где смо отворили утакмицу на време, имали те лопте после којих смо могли отићи на два – нула. Можда не би прошли ни тада, али би сигурно било доста теже за Ренџерс. Из ове перспективе, када погледате да је Ренџерс отишао у финале, а да смо ми према статистици требали да дамо још неки гол, остаје жал. Али ипак, то нам даје снагу да верујемо да можемо у следећој години да направимо један искорак напред.

За крај Станковић је говорио и о Александру Катаију, који ове сезоне пружа маестралне партије у дресу вољеног клуба, чиме би могао да понесе ласкаву титулу најбољег играча у лиги.

То је на другима да процене. Ми знамо колико Катаи значи нама. Значи Црвеној звезди и значи овим момцима. Неко на кога увек можеш да се ослониш и неко ко је из свог првог мандата променио доста свој менталитет и свој начин игре. Доста је ефикасан, директан и конкретан. Ради за екипу и током целих 90 минута нема паузе. Увек је доступан и увек је на правом месту у право време. По мом мишљењу, када би заокружили целу слику да је испред свих доста и да заслужује „МВП“ титулу у целој лиги – закључио је Станковић.

Главни арбитар на мечу између Црвене звезде и Радничког из Ниша биће Милан Стефановић из Београда, помагаће му Светозар Живин (Нови Сад) и Милан Шутуловић (Нови Сад), док ће четврти судија бити Јован Шегрт.
У ВАР соби ће седети Момчило Марковић и Бојан Бановић.

Директан пренос утакмице између Црвене звезде и екипе Радничког из Ниша, можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком од 17 часова.

ОДБРОЈАВАЊЕ ЈЕ ПОЧЕЛО!!!

Повезане вести

Leave a Comment