Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Почиње финални турнир Рода Јуниорске лиге Србије у Крагујевцу

Финални турнир РОДА Јуниорске лиге Кошаркашког савеза Србије биће одржан од 6. до 8. маја у крагујевачкој „СББ хали Језеро“. На турниру који ће се наредног викенда одржати у Крагујевцу, поред кошаркаша Црвене звезде и домаћина Радничког, учествоваће још 6 екипа које ће се борити за звање јуниорског првака Србије.

Уз црвено-беле и домаћина Раднички 1950, на турниру ће играти још седам екипа: Црвена звезда МТС, Партизан НИС, Мега Моцарт, Дyнамиц ВИП ПЕЈ, Борац, Слобода и Стар.

Кошаркашки савез Србије ове сезоне доделио је улогу домаћина граду Крагујевцу, а турнир почиње у петак, 6. маја, одигравањем четвртфиналних утакмица. Полуфинални мечеви на програму су у суботу, 7. маја, док су финале и утакмица за треће место предвиђени за недељу, 8. мај.

Екипа Црвене звезде отвара турнир у петак од 12.30 часова против екипе Стар, а у осталим четвртфиналним дуелима састају се Партизан НиС – Динамик ВИП паy (петак 15 часова), Борац Чачак – Радничи 1950 (17.30 часова) и Мегамоззарт – Слобода Ужице.

Екипа Црвене звезде завршила је први део такмичења на деоби првог места са екипом Борца са скором 20-2, а екипа коју са клупе предводи тренер Милош Обреновић наступиће у следећем саставу:

4. Никола Топић, 5. Лазар Гачић, 6. Филип Радаковић, 7. Лука Вудраговић, 8. Марко Михаиловић (капитен), 9. Владимир Павловић, 10. Марко Шаренац, 11. Лазар Гагић, 12. Огњен Матовић, 13. Лазар Ђоковић, 14. Василије Дабић, 15. Андрија Вуковић;

Тренер јуниорског тима КК Црвена звезда мтс Милош Обреновић: – Екипа спремно и у добром расположењу дочекује финални турнир. Очекујемо да екипа покаже свој борбени дух и таленат који је краси. Водићемо се филозофијом да идемо од меча до меча, корак по корак. Зато тренутно размишљамо само о четвртфиналној утакмици са екипом Стар, желимо да у свакој мечу извучемо максимум из сваког појединца и тима.

Капитен Марко Михаиловић: – Идемо спремни на завршни турнир у Крагујевцу и дочеујемо га у доброј атмосфери. Припремали смо се за овај турнир, тренирали смо добро и надамо се најбољем. идемо један по један меч, и зато једва чекамо да почне прва утакмица.

Уколико савладају прву препреку црвено-бели ће се у суботу састати са бољим из другог четвртфиналног дуела који играју Партизан и Динамик.

Меч за треће место игра се у недељу од 13.30 часова,а велико финале заказано је за 15.30 часова у хали “Језеро” у Крагујевцу.

The post Почиње финални турнир Рода Јуниорске лиге Србије у Крагујевцу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment