Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Петица омладинаца у Суботици

Настављају омладинци Црвене звезде да пружају добре партије на путу ка освајању шампионске титуле, а овог пута је савладана екипа Спартака у Суботици резултатом 5:1 у оквиру 26. кола националног шампионата. Мрежу ривала је голом из слободног ударца начео Андрија Радуловић, а потом се на правом месту нашао Данило Теодоровић после чега се отишло на одмор. Није другачије било ни у наставку за пулене Милана Стегњајића, па је све почело од Мирка Николашевића који је „боцнуо“ Тасића, потом је погодио борбени Александар Кахвић главом, а тачку на меч прецизним ударцем ставио је Лука Бошковић.

Спартак – Црвена звезда 1:5 (0:2)

Судија: Новак Симовић.

Стрелци: Маљукан у 62. минуту за Спартак, а Радуловић у 18, Теодоровић у 33, Николашевић 49, Кахвић у 74. и Бошковић у 77. минуту за Црвену звезду.

Жути картон: Ђермановић (Црвена звезда)

Спартак: Тасић, Пеић-Тукуљац (од 46. Чучковић), Миодраговић, Стојановић (од 65. Ал. Ђурасовић), Весић, А. Ђурасовић (од 46. Маљукан), Чејић, Росић, Симин (од 72. Томић), Андрић (од 76. Станић), Морис.

Црвена звезда: Миладиновић, Ђермановић, Ђурић, Мелентијевић (од 72. Голдин), Радуловић, Лечић (од 79. Огњеновић), Станковић, Милосавић (од 52. Бранковић), Теодоровић (од 58. Бошковић), Николашевић (од 79. Никчевић), Кахвић.

Протутњао је Радуловић у трећем минуту по левом боку, од свог до противничког гола малтене, уз комбинације са Теодоровићем и Кахвићем, и могао је то да буде невероватан гол у режији брзоногог дриблера, али је Тасић успео таман толико да отежа ударац да лопта заврши тик поред стативе. Централна фигура на старту меча био је управо талентовани Андрија Радуловић који се у 18. минуту уписао у стрелце. Наместио се искоса са десне стране и директно из слободног ударца погодио мрежу домаћих, а путања лопте је била таква да је добрано збунила Тасића. Могли су Кахвић и Николашевић већ у следећем нападу да удвоструче предност нашег тима, али две добре интервенција Тасића одржале су домаће у животу.

Ипак не задуго, јер се у 33. минуту Данило Теодоровић нашао на правом месту и матирао Тасића. Прошао је Николашевић по левој страни, оштро центрирао, интервенисао је Стојановић, али лопта је дошла право на ногу Теодоровића који је погодио „малу“ мрежу са десетак метара. Измамио је аплаузе свих присутних на трибинама Николашевић када се у 42. минуту одлично снашао на малом простору и окренуо Пеић-Тукуљца, те потом упослио Кахвића, који је из веома изгледне позиције, са неколико метара, шутирао преко гола.

У истом маниру су наставили фудбалери нашег тима и у другом полувремену, а брзо је виђен нови погодак. Освојио је Станковић дуел на средини терена, а Кахвић је био довољно прибран да упосли Мирка Николашевића који на мајсторски начин „боцка“ Тасића и постиже погодак. Добру шансу имао је Бранковић у 61. минуту када је са десетак метара гађао тик поред стативе, а одмах је на другој страни уследила казна, јер је већ у следећем нападу Маљукан матирао Миладиновића.

Није довољно прибран био Бошковић у 67. минуту да искористи кикс одбране домаћих, па му је лопта, коју као да није ни очекивао, побегла у гол-аут. Ипак, била је то увертира у оно што је уследило у 74. минуту када је Радуловић центрирао, а Александар Кахвић био највиши у скоку и заслужено дошао до поготка данас. Тачку на меч је три минута касније ставио Лука Бошковић. После гужве у шеснаестерцу домаћих, Бранковић је одложио лопту за Бошковића, а он погодио „малу“ мрежу.

The post Петица омладинаца у Суботици appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment