Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Војводина – Црвена звезда 0:3 (0:2)

Фудбалери Црвене звезде савладали су Војводину на гостовању у Новом Саду резултатом 3:0, у оквиру четвртог кола плеј-офа Суперлиге. Изабраници Дејана Станковића су сјајном игром већ у првом полувремену решили питање победника головима Секу Санога и Александра Катаија, а Звездина „десетка“ је сјајним поготком у другом полувремену потврдила важна три бода у борби за пехар државног првака.

Војводина – Црвена звезда 0:3 (0:2)

Стадион: „Карађорђе“, Нови Сад.

Судија: Дејан Трифковић.

Стрелци: Саного у 2. и Катаи у 33. и 70. минуту.

Жути картони: Лазаревић (Војводина), Павков (Црвена звезда).

Војводина: Роцков, Деветак, Ковачевић, Топић (од 73. Топић), Матић ( од 73. Вукчевић), Зукић (од 79. Буснић), Јеличић, Симић, Лазаревић, Кабић, Вукадиновић (од 68. Нешковић).

Резерве: Богуновић, Максимовић, Ђорђевић, Копитовић, Милетић, Нешковић, Буснић, Мркаић, Мајсторовић, Бастајић, Вукчевић.

Црвена звезда: Борјан, Гајић (од 74. Пићини), Ераковић, Драговић, Родић (од 74. Панков), Саного (од 74. Крстичић), Канга, Срнић, Бен (од 74. Мотика), Катаи, Павков (од 48. Охи).

Резерве: Гордић, Гобељић, Пићини, Панков, Крстичић, Станић, Иванић, Фалко, Мотика, Живковић, Охи.

Изабраници Дејана Станковића су прилично фуриозно почели меч, па је тако већ у другом минуту на семафору стајало 0:1 у корист наше екипе. Катаи је сјајно центрирао из угла у само „срце“ казненог простора, Павков је сјајно шутирао главом, а пред голом се нашао Секу Саного, који закачио лопту довољно да она промени правац и заврши иза леђа Роцкова. Наставили су наши првотимци и након раног вођства да притискају противничке дефанзивце, а већ у 11. минуту резултат је могао да се промени. Родић је сјајно пробио по левом боку и послао квалитетан центаршут на другу стативу, где је на лопту натрчао Гајић, али је Роцков реаговао и уз крајње напоре успео да одбрани његов шут, те су црвено-бели од свега добили само корнер.

У 27. минуту виђено је ново узбуђење. Топић је непрописно стартовао на Бена, а главни арбитар је досудио слободан ударац. Крај лопте је стао Катаи, наместио се и „опалио“ у ближи угао са двадесетак метара, али је лопта завршила у рукама голмана домаћих. Шест минута касније, црвено-бели су дуплирали предност. Након одузете лопте Санога на средини терена, Срнић је сјајно упослио Александра Катаија који је истрчао контру по левој страни, ушао у казнени простор и пласирао лопту у ближи угао, поред немоћног чувара мреже домаћих.

Друго полувреме почело је у мало мирнијем ритму, а изабраници Дејана Станковића су кроз пас игру мирно контролисали дешавања на терену. Прво узбуђење у наставку виђено је у 56. минуту. Након грешке противничке одбране, до лопте је стигао Катаи, и у ситуацији „један на један“ покушао да лобује Роцкова, али је лопта завршила преко гола. Минут касније је поново мало недостајало да Звездина „десетка“ упише свој други гол на утакмици. Сјајно је Катаи пробио по левој страни, ушао у казнени простор и из практично „мртвог“ угла покушао да проигра Охија, али се лопта у гужви одбила у ближи угао, па је голман домаћих морао да интервенише и скрене лопту у корнер.

У 70. минуту виђено је ново узбуђење пред голом домаћина. Катаи је оборен на ивици шеснаестерца, а главни арбитар је без размишљања досудио слободан ударац. Одговорност је преузео управо Звездин крилни нападач, наместио се, и послао лопту кроз живи зид у ближи угао за свој други погодак на утакмици. До краја меча, Станковић је указао шансу и Пићинију, Панкову, Крстичићу и Мотики, као и Охију који је ушао на старту другог полувремена, а сусрет је мирно приведен крају за важна три бода.

The post Војводина – Црвена звезда 0:3 (0:2) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment