Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

„Звезда игра за тебе“ – Помогли смо слепима

Делегација Црвене звезде је данас у оквиру кампање „Звезда игра за тебе“ посетила Савез слепих Србије и том приликом донирала новчана средства у износу од 873 хиљаде динара, што је део прикупљеног износа од продаја улазница са 167. вечитог дербија. Ипак, како би расподела била равномерна, прикупљени новац биће усмерен и на остала удружења која су део кампање „Звезда игра за тебе“, али највећи део прикупљеног износа са вечитог дербија иде управо Савезу слепих Србије.

Црвена звезда наставља са хуманитарним радом, а након што смо посетили Савез удружења Србије за помоћ особама са аутизмом (214 хиљада динара) и Удружење глувих Београда (596.900 динара), после утакмица са ТСЦ-ом и крагујевачким Радничким, дошло је време да део новца од улазница са 167. вечитог дербија усмеримо у Савез слепих Србије. Или барем већи део од 873 хиљаде, док је остатак новца био усмерен ка осталим удружењима.

Председник Црвене звезде – Светозар Мијаиловић истакао је да је поносан на овакав гест нашег клуба.

Веома нам значи што акције које предузимамо имају такав ођек код организација са којима сарађујемо. Фудбалски клуб Црвена звезда, најпопуларнији у свом спорту, не само у Србији, него и у читавом региону, Европи, па и у светским размерама, несумњиво својом бројношћу има велики утицај и оно што ми радимо свакако ће имати одраза, не само код наших навијача, него у друштву уопште. Акцију смо пре свега покренули да подстакнемо све друге да могу нашим примером да крену и да на овакав начин помажу. Прикупљена средства која су генерисана на овој утакмици вероватно нису одлучујућа, али су дата из добре намере да помогну и да буду од користи организацији којој смо их доделили. Милан је имао срећу да извуче једну од утакмица која ипак генерише значајно више средстава, али с обзиром на то да да имамо још три утакмице и да ћемо донирати и другим организацијама – сви ће имати приближно исте услове. Знам да је фудбал игра која се гледа, али се и осети. Хук са трибина може позитивно да делује на особе које не могу догађај да виде. Атмосфера се речима вештих људи може дочарати и може осетити. Због тога мислим да ћемо и у овој популацији имати подршку на даље, а вама желим пуно здравља, успеха, да наставите са племенитим радом који вас краси и обећавам да ћете у фудбалском клубу имати увек пријатеља који ће бити ту да помогне – рекао је Мијаиловић.

Председник Савеза слепих Србије Милан Стошић исказао је велико задовољство поводом акције нашег клуба и истакао да ће помоћ од прикупљених средстава од улазница бити од вишеструког значаја.

Наравно, наши чланови не само да прате него и присуствују утакмицама, иако то не могу визуелно да је доживе. Свакако да је у овом случају био сјајан амбијент и навијање, као што је и увек на Звездиним утакмицама, а наши чланови су верни навијачи и то је оно чиме се поносимо. Када Звезда победи и обрадује све нас, то су посебна унутрашња задовољства. Захвални смо свима који су донели одлуку за овакву хуманитарну акцију, а посебно фудбалерима који су играли и на тај начин дали директан допринос. Средства Савезу спелих Србије и слепим лицима су увек неопходна за све програмске активности. У конкретном случају, ми ћемо део средстава уложити за дигитализацију књижног фонда у нашој библиотеци, за снимање књига, трака, касета које су у техничком смислу превазиђене у савремене дигиталне формате. Затим ћемо набавити известан број тифлотехничких помагала за слепе, као и помоћ нашој деци која су у редовним школама за набавку наставних помагала и остале расходе који су неопходни да равноправно похађају и прате наставу. Желимо фудбалском клубу Црвена звезда најбоље могуће резултате, да обрадују не само нашу популацију него и државу, јер се ради о светском клубу који нам је својом акцијом учинио част – рекао је Стошић.

Црвена звезда ће наставити са кампањом „Звезда игра за тебе“, а на преосталих пет мечева на нашем стадиону, наш клуб ће помоћи још пет удружења. Од сваке продате улазнице, 100 динара биће намењено управо тим удружењима, и овим путем вас позивамо да у што већем броју дођете на наредне Звездине утакмице, и да тим путем заједно помогнемо онима којима је то потребно.

The post „Звезда игра за тебе“ – Помогли смо слепима appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment