Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездини бисери – Доминација млађих пионира у дербију

Млади фудбалери који вредно раде и стасавају на теренима наше Омладинске школе су у викенду за нама одиграли 10 такмичарских мечева у оквиру својих шампионата. Сјајну партију пружили су млађи пионири Звезде који су прелепом игром надиграли ривала и славили са 3:0 захваљујући головима Милана Ћопића, Павла Штулића и Алексе Дамјановића.

Омладинци Црвене звезде су поражени од крагујевачког Радничког резултатом 0:2 у оквиру 23. кола националног првенства. Фудбалери, које са тренерске позиције предводи Милан Стегњајић су добро ушли у меч и стварали шансе пред голом гостију, нарочито у првом делу игре. Нажалост, поред бројих прилика, оквир гола је два пута био савезник екипе из Крагујевца која је на крају успела да искористи своје шансе и дође до победе. Јуниори Графичара су ремизирали са Партизаном на свом терену са 1:1. Добру партију пулени Владимира Сандуловића крунисали су голом у 40. минуту када се у листу стрелаца уписао Балша Тошковић. Графоси су се храбро борили и показали изузетну мотивисаност, а у редовима нашег тима истакао се млади чувар мреже Иван Гутеша са неколико сјајних интервенција.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 23. КОЛО:

1. Црвена звезда, 57 бодова, гол разлика 73:27
2. Партизан, 45 бодова, гол разлика 44:21
3. Војводина, 38 бодова, гол разлика 50:30
——-
11. Графичар, 31 бод, гол разлика 34:46

СТРЕЛЦИ: Матеја Бојовић (9 голова, Црвена звезда), Михајло Милосавић и Мирко Николашевић (8 голова, Црвена звезда), Александар Кахвић (7 голова, Црвена звезда).

Кадети Црвене звезде су тријумфовали над екипом Слоге из Пожеге са 2:0 на теренима иза југа Маракане у оквиру 23. кола домаћег шампионата. Црвено-бели момци рођени 2005. и 2006. године су освојили важна три бода у трци за пехар намењен освајачу лиге. Кренули су офанзивно играчи Слађана Николића од првог судијског звиждука, а бункер гостујуће екипе пробијен је у 31. минуту меча када се у листу стрелаца уписао стамени штопер Алексеј Вукичевић. У наставку игре коначан резултат поставио је Матеја Бубањ у 48. минуту, постигавши свој 28 гол ове сезоне, управо на асистенцију Вукичевића. Кадети нашег развојног тима су одиграли без голова против Партизана на теренима Омладинске школе. Тим Лазара Јаничића је показао велики потенцијал и фудбалско умеће, а током 90 минута утакмице виђено је много лепих потеза и акција. Међутим, упрскос великој жељи и залагању Графичар није успео да дође до сва три бода.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 23. КОЛО:

1. Црвена звезда, 62 бода, гол разлика 86:24
2. Партизан, 58 бодова, гол разлика 68:20
3. Чукарички, 53 бода, гол разлика 81:27
——-
7. Графичар, 34 бода, гол разлика 41:25

СТРЕЛЦИ: Матеја Бубањ (28 голова, Црвена звезда), Јован Мијатовић и Стефан Миладиновић (10 голова, Црвена звезда), Стефан Видаковић (10 голова, Графичар).

Сениори Графичара су веома убедљиво савладали Кабел са 5:0 на свом терену у оквиру првог кола плеј-аута Прве лиге Србије. Графоси су пружили феноменалну партију и наставили са великом ефикасношћу када играју утакмице код куће. Снажни центарфор Борисав Бурмаз је поново успео да постигне три гола на утакмици у другом по јачини такмичењу у нашој земљи, а био је прецизан у 4, 31. и 68. минуту сусрета. У листу стрелаца се уписао и брзоноги Никола Митуљикић у 14. минуту када му је Бурмаз сјајно главом спустио лопту и асистирао за погодак, а коначан резултат је поставио млади Матеја Бачанин у 81. минуту прецизним ударцем са беле тачке.

ТАБЕЛА ПРВЕ ЛИГА СРБИЈЕ, 31. КОЛО:

1. Младост ГАТ, 60 бодова, гол разлика 37:18
2. Инђија, 58 бодова, гол разлика 49:31
3. Јавор, 57 бодова, гол разлика 47:23
——–
10. Графичар, 38 бодова, гол разлика 49:43

СТРЕЛЦИ: Илија Бабић и Борисав Бурмаз (6 голова), Никола Митуљикић и Алексеј Голијанин (5 голова).

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ:

Прва лига пионира, 19. коло: Црвена звезда – Телеоптик 3:0 (Тошић, Поповић, Костов)
Вождовац – Графичар 2:3 (Трнинић, Карајловић, Петрењ)

Лига млађих пионира група А, 5. коло: Црвена звезда – Партизан 3:0 (Ћопић, Штулић, Дамјановић)

Прва лига петлића, 5. коло: Црвена звезда – Чукарички 1:3 (Рајић)
Графичар – Олимпик 2:0 (Божић, Вуковић)

The post Звездини бисери – Доминација млађих пионира у дербију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment