Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

„Звезда игра за тебе“ – Звездаши усрећили чланове Удружења глувих Београда

Представници Црвене звезде превођени председником нашег клуба Светозаром Мијаиловићем су посетили Удружење глувих Београда и донирали чек са износом од 596.900 динара колико је од продаје карата прикупљено на утакмици коју су црвено-бели одиграли у 30. колу Суперлиге Србије против Радничког из Крагујевца.

Акција „Звезда игра за тебе“ је настављена и током претходног викенда, а навијачи нашег клуба су имали прилику да буду хумани. Заљубљеници у црвено-беле боје су куповином карте за дуел нашег тима са крагујевачким Радничким донирали 100 динара Удружењу глувих Београда, а радост због бројније посете наших навијача и веће помоћи је изразио председник нашег клуба Светозар Мијаиловић.

Најпре бих желео да се захвалим председнику и секретару организације глувих Београда на пријему и упознавању са радом овог удружења. Функција удружења има несумњиво велики значај за особе које имају овај проблем, а наша акција управо има задатак не само да на овакав начин материјално потпомогне ово удружење, већ и да скрене пажњу. Ово је израз друштвене офговорности фудбалског клуба јер на овај начин показујемо да начи припадници и навијачи треба да имају исте услове присуства Звездиним утакмицама особе које имају овај недостатак, као и остали навијачи. Желео бих да скренем пажњу да то што има лица који имају овај недостатак говори о потреби да се стварају услови за њихово равноправно учешће у свим областима живота за оно за шта су способни да раде. Верујем да се и у оваквим случајевима недостатак прелива на неке друге функције људског организма, где постоји могућност и веће талентованости за одређене ствари. Уверен сам да имамо велике примере значајних достигнућа лица са овим недостатком. Желим вам да долазите на наше утакмице, радујете се успесима које Фудбалски клуб Црвена звезда постиже и надамо се да ће овим нашим примером и други поступити на сличан начин и да ће се ова акција умножавати, а ми ћемо наставити и даље на овај начин да помажемо свима онима којима је потребна помоћ – истакао је Светозар Мијаиловић.

Велико задовољство и захвалност због посете Црвене звезде Удружењу глувих Београда је истакао и председник Душан Николић, који је заједно са својим сарадницима угостио представнике нашег клуба.

Наша организација постоји од 1926. године, могу да кажем да се никада није догодило да један спортски, фудбалски клуб посети нашу организацију и да нас подржи на овакав начин. Желео бих да се захвалим пре свега председнику Светозару Мијаиловићу што је данас са нама овде и што је Црвена звезда учинила један овакав гест за све наше чланове и верне навијаче Црвене звезде, чланове наше организације. Захваљујем вам се у име свих наших чланова – закључио је Николић.

The post „Звезда игра за тебе“ – Звездаши усрећили чланове Удружења глувих Београда appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment