Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда дочекује ТСЦ и нишани полуфинале!!!

Након репрезентативне паузе, црвено-бели су у шампионским ритму протутњали кроз Ниш, наставивши тако пут ка одбрани титуле.
Док на путу ка одбрани дупле круне у борби за пласман у полуфинале националног Купа, дочекују екипу ТСЦ-а из Бачке Тополе, коју ће угостити у Среду на стадиону ,,Рајко Митић” са почетком од 18 часова и 30 минута.

Фудбалери ТСЦ-а завршили су јесењу полусезону на разочаравајућем десетом месту са само 26 освојених бодова након 21. одиграног кола.
Да би у наставку првенства заиграли много боље, па сада заузимају прихватљиву шесту позицију, док им четврто место које води у европске квалификације одавно није било ближе, јер им екипа Вождовца бежи само два бода, па тако виде прилику да се домогну такмичења у Европи, пошто је трећепласирани Чукарички поприлично одмакао најближим пратиоцима, мада ће сигурно тражити своју шансу и кроз такмичење у националном Купу .
Иако су пред меч полуфинала Купа положили оружје у Хумској, иза фудбалера ТСЦ-а је добар резултатски период, у којем су након стартног пролећног пораза од екипе Младости у Лучанима, везали шест мечева без пораза, уписавши по три победе и три ремија.
И нема сумње да ће дати све од себе да се београдској публици представе у најбољем светлу и да ће покушати да изненаде фаворизованог домаћина.

Да би испунили зацртане циљеве, спортски сектор суперлигаша из Бачке Тополе, настојао је да у зимском прелазном року додатно ојача тим, па су у ту сврху ангажовани:
Бубакари Дакуре (Шамбли, Француска), Мартин Мирчевски (Академија Пандев, Северна Македонија) и Петар Шкулетић (без клуба).
Док су клуб напустили:
Слободан Рајковић (МТК, Мађарска), Филип Бабић (ФК Лозница), Растко Марсенић ( НК Декани, Словенија), Марко Петковић (Хонвед, Мађарска), Стефан Сантрач (Леотар, Босна и Херцеговина), Едвин Елевен (без клуба), Страхиња Чарапић (Раднички СМ) и Ђуро Зец (Ханои ФЦ, Вијетнам).

Екипа ТСЦ-а сезону у Купу отворила је гостовањем код прволигаша, екипе Златибор Чајетине.
И одмах на старту меча било је јасно да ће се гости из Бачке Тополе питати за дешавања на терену.
Теренску иницијативу фудбалери ТСЦ-а наплатили су након двадесетак минута игре, када су може се рећи и решили питање победника овог меча.
Прво је искусни Дејан Милићевић у 22. минуту постигао врло леп гол, ударцем са неких 17-18 метара од гола домаћина.
Да би само минут касније, некадашњи првотимац Црвене звезде, Марко Петковић повисио резултат на 2:0 и може се рећи да је већ тада било решено питање путника у 1/8 финала.
Међутим то није успавало играче гостију, који су и у другом полувремену наставили у истом ритму, па је тако након петнаестак минута у другом делу игре, млади мађарски  интернационалац, Берталан Бочкаи, постигао заиста ефектан гол, након ударца упућеног са око 25. метара од гола домаћих.
Да би коначан резултат поставио резервиста Душан Стојиљковић у 81. минуту утакмице.
Могао је ТСЦ и до убедљивије победе, али су његови фудбалери промашили неколико изгледних прилика, па се резултат до краја меча није мењао, остало је 4:0 за госте из Бачке Тополе.
У борби за четвртфинале ТСЦ је угостио најпријатније изненађење досадашњег дела Суперлиге, екипу Колубаре.
И много лакше него што то резултат показује, пласирао се у наредну рунду такмичења.
Од старта меча, као и у дуелу са екипом Златибора, фудбалери ТСЦ-а наметнули су свој ритам и држали конце игре у својим рукама.
Да би теренску иницијативу наплатили након двадесетак минута игре, када је погодио најбољи стрелац екипе, Стефан Вукић, након сјајног проигравања од стране Ифета Ђаковца.
Имали су фудбалери домаћина још неколико изгледних прилика да до краја првог дела игре додатно увећају предност, међутим изостала је завршница, па се на одмор отишло са минималном предношћу екипе ТСЦ-а.
У другом полувремену домаћин је кренуо још енергичније ка голу гостију из Лазаревца, што је уродило плодом средином другог полувремена, када је поново погодио Стефан Вукић након акције коју је започео млади Михајло Бањац.
У 73. минуту гости смањују резултатски заостатак голом свог најбољег стрелца Уроша Ђурановића, који је постигао ефектан гол, лобовавши голмана домаћих Ненада Филиповића.
Међутим испоставиће се да је то било све што се тиче гостију на овом мечу, који до краја утакмице нису пронашли начин да озбиљније угрозе гол домаћина из Бачке Тополе.
Са друге стране, ТСЦ је пропустио још неколико изгледних прилика да своју победу учини убедљивијом, а најбољу прилику пропустио је дефанзивац домаћих Немања Петровић, који је у 90. минуту погодио стативу, али се резултат до краја меча није мењао.

Фудбалери Црвене звезде и ТСЦ-а до сада су одмерили снаге у седам наврата.
Шест пута славили су црвено-бели, док је један дуел припао фудбалерима ТСЦ-а.
Први меч ове две екипе одигран је у Купу Србије 21. новембра 2018. године. Црвено-бели су тријумфовали против тада члана Прве лиге Србије резултатом 4:1.
Голове на тој утакмици постигли су Никола Стојиљковић, Дејан Јовељић и Вељко Симић који је погодио мрежу два пута, док је гол утехе за госте уствари био аутогол дефанзивца црвено-белих Рашида Сумаиле.
На последњем сусрету Звезде и ТСЦ-а, славили су црвено-бели са 3:2 на стадиону „ТСЦ Арена“ у Бачкој Тополи, у оквиру 21. кола Суперлиге Србије за ову сезону.
Голове за Црвену звезду постигли су Мирко Иванић и Милан Павков који је мрежу домаћина погађао два пута, док су за домаћина погађали Михајло Бањац и млади Слободан Станојловић.

Са друге стране црвено-бели су одбрану трофеја у Купу Србије започели у 1/16 финала, гостовањем код лидера Прве Лиге Србије, екипе Инђије.
И у једном занимљивом сусрету, са доста прилика, у којем је голман домаћина Вукашиновић био централна фигура меча, јер је поред неколико лепих интервенција зауставио и ударац Александра Катаија са беле тачке , славила је Црвена звезда, голом Ришаира Живковића, средином првог полувремена на лепу асистенцију Радована Панкова.
У 1/8 финала Купа Србије, фудбалери Црвене звезде, дочекали су екипу Радничког из Ниша.
Иако је Раднички током целог меча био у подређеном положају, захваљујући фантастичном голману Филипу Дујмовићу, којем је то вероватно био најбољи меч у досадашњој каријери, где је одбранио чак 21 ударац упућен у оквир гола, уз одбрањен једанаестерац Гелору Канги, средином првог полувремена, успео је да избори реми и једанаестерце, где је тек након шесте серије положио оружје пред Црвеном звездом која је потпуно заслужено славила и прошла даље.
Апсолутни херој дана био је капитен фудбалера Црвене звезде, Милан Борјан који је фудбалерима Радничког одбранио чак четири ударца са беле тачке, трасиравши им пут у четвртфинале.
Верујемо да нас чека један леп, узбудљив и ефикасан меч, као и сви досадашњи које су ова два ривала одиграли, меч у којем ће црвено-бели покушати да наставе серију добрих резултата и да се победом пласирају у 1/2 финале Купа Србије, како би се за још један корак приближили одбрани дупле круне.

Важно је напоменути и то да ће овај меч као и сваки који црвено-бели буду играли на свом терену до краја сезоне, имати хуманитарни карактер!!!
Црвена звезда ће од сваке продате улазнице донирати 100 динара особама са сметњама у развоју, а све у оквиру кампање подршке под називом ,,Звезда игра за тебе.”
Тако ће средства прикупљена на овом мечу бити усмерена Савезу удружења Србије за помоћ особама са аутизмом.

Пред четвртфинални дуел Купа, против екипе ТСЦ-а, шеф стручног штаба Црвене звезде, Дејан Станковић, изнео је своја очекивања:

ТСЦ жели да игра фудбал, а тренер Лазетић форсира свој стил где год да ради. Свака његова екипа има идентитет и тако ће бити и сутра. Једна утакмица се игра, „нокаут“ фаза и свашта може да буде. Не желимо кикс, већ да дођемо до зацртаног циља у сваком такмичењу. После данашњег тренинга ћемо још додатно утврдити неке детаље око тога да ли ћемо на терен изаћи са два шпица или не, али сутра нас очекује ново финале. Што се здравственог билтена тиче, Борјан и Иванић су добро, обојица су одмарали, а једини на кога не могу да рачунам је Пићини. Он је почео да тренира са нама и очекујем га брзо у погону – почео је Станковић. 

Млади стручњак је истакао да нема посебног фокуса на појединце из ТСЦ-а, већ ће гледати да се његов тим усмерава искључиво на сопствену игру.

 – Гледаћемо да се ми наметнемо, нећемо размишљати о појединцима из ТСЦ-а. Желимо да све зависи од нас, као што то приказујемо у последњих неколико утакмица где се трудимо да наметнемо ритам офанзивом и притиском на противника, те да сваку грешку ривала искориситмо. 

Александар Катаи је блистао у Нишу, где је забележио хет-трик, међутим тренер Станковић сматра да је то ипак био тимски успех, премда хвали „десетку“ шампиона.

 – Не треба трошити речи на Катаија. Чињеница је да екипа ради сјајан посао и да увек „искочи“ појединац. У Нишу је то био Катаи, чије квалитете сви добро знамо. Некада гледамо да га ослободимо већег дефанзивног посла, то функционише за сада и желим му да настави овако. 

 Станковић је нагласио да би волео да Црвена звезда ове сезоне одбрани „дуплу круну“.

 – Волео бих да се то деси. Имамо сваку прилику за то, с обзиром на то да смо вратили Звезду тамо где припада. Сутра имамо шансу да уђемо у полуфинале и направимо још један корак ближе трофеју. Урадићемо све да одиграмо максималан број утакмица ове сезоне.

За крај прокоментарисао је и групу у којој се налази репрезентација Србије на Светском првенству у Катару које се игра у новембру.

 – Нисам се чуо са Самјуел Етом, али хоћемо сигурно. Веома јака група, не и немогућа, поготово јер смо и ми као репрезентација незгодан противник. Криво ми је што се поновила иста група са претходног Светског првенства, али шта да се ради. Србија има квалитетну екипу, играју веома добар фудбал и са таквом енергијом и приступом убеђен сам да може да се направи искорак на који се дуго чека. Наравно, мислим на пролазак у „нокаут“ фазу, а тамо је онда све могуће. Од срца им желим све најбоље – закључио је Станковић.

Правду ће делити судијска тројка из Београда на челу са Лазаром Лукићем.
Крај аут линије, помагаће му Драган Богићевић и Бојан Бановић.
Четврти судија на овом мечу биће Андрија Стојановић, делегат је Љубомир Ковачевић, док ће посматрач меча бити Јовица Шавија.

Директан пренос утакмице четвртфинала Купа Србије, између Црвене звезде и ТСЦ-а, можете да пратите на каналу Аренаспорт Премиум 1 са почетком од 18 часова и 30 минута.

Повезане вести

Leave a Comment