Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Звезда надиграла Партизан у првом мечу полуфинала плеј-офа

У првој утакмици полуфинала плеј-офа, ватерполисткиње Црвене звезде победиле су на Бањици Партизан резултатом 18:13 (5:2, 4:3, 5:6, 4:2) и тако су стекле предност пред реванш, који је на програму следеће недеље на Дорћолу.

Партизан је одлично кренуо и повео је у другом минуту 2:0, али су се потом разиграле и црвено-беле, које су са пет голова у низу преокренуле и на крају првог периода Звезда је водила 5:2. Редом су погађале Тијана Лукић, Ана Мамоглу, Андреа Гашић, Јана и Ива Лујић.

Серију су продужиле Сесилија Диаз Меса и Татјана Теодоровић у другом периоду, да би се и домаћи клуб потом пробудио, па је Ана Милићевић са два гола прекинула велики налет Звезде, која је на полувремену водила 9:5, после два поготка Христине Илић.

Екипа Ивана Филипића одржавала је три до четири гола предности у наставку, а у четвртој четвртини је додатно увећала разлику и дошла је до важне победе пред реванш, с обзиром да се у полуфиналу плеј-офа играју само две утакмице и гледа се укупан резултат.

Најефикаснија је била Христина Илић са четири гола, Диаз Меса је додала три, а по два пута су прецизне биле Ива Лујић, Ана Мамоглу и Андреа Гашић. Код Партизана су предњачиле Ана Милићевић и Мила Глушчевић са по четири поготка, док су Маја Мандић и Кристина Миладиновић додале по два.

Партизан – Црвена звезда 13:18 (2:5, 3:4, 6:5, 2:4)

ПАРТИЗАН: Карличић, Игњић, К. Трмчић, А. Милићевић 4, А. Трмчић, Рудић 1, Глушчевић 4, Д. Милићевић, Марков, Мандић 2, Миладиновић 2, Андрејић, Ђорђевић, Настић. Тренер: Хоџић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић, Пејчић, Ј. Лујић 1, Тедоровић 1, И. Лујић 2, Мамоглу 2, Миловановић, Лукић 1, Меса 3, Илић 4, Гашић 2, Анастасијевић 1. Тренер: Филипић.

The post Звезда надиграла Партизан у првом мечу полуфинала плеј-офа appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment