Moja Crvena Zvezda
ВажноКвизовиНајновије

Црвено-бели отпутовали у Минхен (петак, 20.30)

Кошаркаши Црвене звезде мтс одрадили су у четвртак тренинг у хали “Александар Николић” и након заједничког ручка отпутовали на четвородневни пут И мечеве са Бајерном и Жалгирисом у Каунасу.

Први меч који је у центру пажње за црвено-беле је меч са Бајерном који се игра у петак од 20.30 часова у Ауди дому у Минхену. Утакмица 33.кола која се игра у Минхену након одлуке Евролиге и брисања свих резултата руских клубова, добила је на значају пошто шансу за пласман у пеј оф имају и Црвена звезда и Бајерн.

Црвена Звезда је у првом мечу у Београду који је одигран 17.12. прошле године славила 81:78 у утакмици коју су обележили одлична кошарка и сјајне епизоде Калинића и Лучића.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић: – Респект за Бајерн, свакако квалитет и искуство су ту. Идемо у Минхен да одиграмо најбоље могуће, даћемо све од себе. Припремамо се за овај меч тако што смо најбоље могуће искористили период иза нас – рекао је Дејан Радоњић.

Нажалост, црвено-беле и даље муче повреде. Бранко Лазић има проблема са повредом листа, Остин Холинс се још увек опоравља од повреде колена:

Без Лазића смо минимум месец дана, а Холинс неће бити у тиму за меч против Бајерна. Видећемо како ће се развијати ситуација и када ћемо моћи да рачунамо на њега. Због тога, у овим нашим тренутним околностима сви морамо да направимо корак више како бисмо надокнадили оно што нас је задесило. Потребна нам је добра игра у оба правца, само тако можемо доћи у ситауцију за добар резултат. Чека нас тежак меч и тежак задатак, али желимо да одемо тамо и дамо све од себе. Фокусирани смо на тај меч, значиће нам што ћемо у Минхену имати подршку наших навијача и веома нам је битно да добијемо снагу за искорак – рекао је тренер Црвене звезде.

Лука Митровић: – Врло смо свесни важности меча и шта може да нам донесе. Међутим, морамо да уђемо али хладне главе не стављајући велико оптрећење. Очекујемо да одиграмо максимално ангажовано и са великом енергијом. Знамо да неће бити лако Бајерн је изузетно квалитетна екипе показали су га током целе сезоне. Свесни смо њихових квалитета, али и наших и идемо за почетак тамо да одиграмо једну добру утакмицу – рекао је Митровић који је додао да тим не размишља о утакмици у Каунасу и да сус ви окренути утакмици у Минхену где ће према последњим најавама бити присутан и велики број навијача Црвене звезде који ће много значити екипи у Минхену.

Одмах након утакмице у Немачкој, екипа се у суботу сели у Каунас где ће у недељу одиграти заостали меч против Жалгириса.

The post Црвено-бели отпутовали у Минхен (петак, 20.30) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment