Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Одбојкаши пролаз у финале траже кроз „мајсторицу“

Реванш меч полуфинала плеј-офа Суперлиге Србије за одбојкаше завршен је победом Спартака 3:1. Суботичани су изједначили резултат на 1:1 и финалиста из овог полуфиналног пара биће познат након “мајсторице” која ће се играти у уторак, 29.марта у Београду, на Бањици.

У првом сету виђена је изједначена игра са благом предношћу домаћина. Звезда је у финишу меча успела да преузме контролу, овај период добије 25:22 и поведе 1:0.

И почетак другог сета протекао је у изједначеној игри и тако је било до 7:7. Спартак је серијом 4:0 отишао на 11:7. Звезда је узвратила и серијом 8:3 прешла у минимално вођство – 15:14. Домаћи одбојкаши овога пута нису дозволили потпуни преокрет, врло брзо се поново одвојили, овај период добили са 25:18 и изједначили на 1:1.

На крилима другог сета Спартак је у трећем периоду од почетка контролисао игру и резултат, овај период добио са 12 поена разлике – 25:13 и повео 2:1 у сетовима.

У четвртом периоду већим делом виђена је изједначена игра. Суботичани су преломили кад су са 8:7 отишли на 13:8. Сигурном игром разлику су повећавали не оставивши Звезди простора за преокрет. Период су завршили 25:16 за славље 3:1 и изједначење 1:1 у полуфиналној серији.

Најефикаснији играч утакмице био је Мурад Кхан са 25 поена, у тиму Звезде издвојио се Никола Мељанац који је уписао 22 поена.

“Мајсторица” ће се играти у уторак, 29. марта на Бањици. Победника у финалу чека Војводина која је и у реванш мечу била боља од Партизана 3:0 и са скором 2:0 завршила полуфиналну серију.

Милош Арсеноски, техничар Звезде, дао је своје виђене вечерашње утакмице: „Од самог почетак смо и ми и они били нервозни, јер је био велик улог. Честитам екипи Спартака на победи. Мислим да је преломни тренутак био средином другог сета. Они су водили 14:10, ми смо успели да преокренемо, али се Спартак након тога одвојио. Сматрам да је ова утакмица била лоша за гледање, јер је било поприлично напето. Њих је све време дизала публика, а ми смо у једном тренутку једноставно пали. Заслужено су славили, а то се види и по томе што ни у једном сету који су освојили нисмо прешли 20 поена. Следи нам опоравак за следећи меч и да у њему покажемо зашто смо били први.“

СПАРТАК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:1 (22:25, 25:18, 25:13, 25:16)
Суботица, хала: Хала спортова „Дудова шума“. Гледалаца: 800. Судије: Предраг Баланџић и Станислава Симић. Трајање меча: 99 минута.

СПАРТАК: Миловић (либеро), Марковић, Јунгић 7, Томчић, Пеић (либеро), Лечић 3, Вуликић 8, Кан 25, Дулић, Коне, Павловић 9, Жугић 14, Тумбас. Тренер: Ивица Јевтић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милић 3, Јевтић (либеро), Станковић 1, Тадић 4, Даца, Николић 5, Арсеноски, Поповић, Ристић 7, Мељанац 22, Миленковић (либеро), Скакић 9, Илић 1. Тренер: Игор Жакић.

The post Одбојкаши пролаз у финале траже кроз „мајсторицу“ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment