Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Црвено-бела рођенданска журка и припрема за Глазгов!!!

Након још једне пролећне победе, коју су овај пут фудбалери нашег шампиона остварили на гостовању, одиграном на крову тржног центра, против младе и полетне екипе Вождовца, црвено-бели ће у празничној атмосфери, која ће бити уприличена поводом 77. рођендана највећег клуба Источне Европе, дочекати последњепласирану екипу Суперлиге, тим Новог Пазара, који ће угостити на стадиону ,,Рајко Митић” са почетком у 16 часова и 15 минута.
Где ће желети победом да увеличају јубилеј и да се на најбољи начин припреме за пут у Глазгов и мегдан шкотском шампиону Глазгов Ренџерсу.

Екипа из Рашке области проживљава тешке тренутке.
Сезона за заборав где су у центру пажње као главни актери више били њихови навијачи са својим испадима и са свим оним што нарушава сву лепоту коју пружа фудбалска игра, него ли фудбалери који носе ,,плави” дрес, најбоље осликава стање клуба са стадиона крај Јошанице.

Након спуштања завесе на јесењу полусезону, коју су завршили на претпоследњем месту са свега 17 освојених бодова, сви у редовима клуба са Јошанице, надали су се да ће са пролећем нестати сви проблеми и да ће доћи бољи дани по њихов клуб.
Покушали су Новопазарци да у зимском прелазном року освеже и појачају тим, у ту сврху су ангажовани:
Лука Кукић (Зрињски Мостар, Босна и Херцеговина), Слободан Рубежић (Арда, Бугарска), Јасмин Тртовац (без клуба), Филип Јовић (Спартак Суботица), Милан Јокић (Царско Село, Бугарска), Мустафа Мујезиновић (Жељезничар Сарајево, Босна и Херцеговина), Ибрахим Мустафа (Црвена звезда), Тиерно Тиуб (без клуба).
Док су клуб напустили:

Немања Андријанић (Железничар Панчево), Немања Којчић (Напредак), Владимир Бубања (Андижон, Узбекистан), Лука Шарац ( 1.ФЦ Нови Пазар, Немачка), Аднан Исламовић (Бореч Велес, Северна Македонија), Немања Младеновић (Напредак) и Алмир Аганспахић (Чукарички).

Током припрема у Анталији, фудбалери Новог Пазара, одиграли су три контролне утакмице и све три су завршене нерешеним резултатом.
Први противник била је трећепласирана екипа македонског првенства, Академија Пандев, а меч је завршен 1:1.
У другом контролном мечу који је завршен без погодака, противник је била екипа пољске Лехне.
Да би на генералној проби укрстили копља са руским премијерлигашем, екипом Арсенала из Туле, коју са клупе предводи некадашњи фудбалер и тренер фудбалера Црвене звезде, Миодраг ,,Гроф” Божовић.
У утакмици која је обиловала грубим стартовима, где је посебно предњачила екипа из Туле која је за такву игру награђена са два црвена картона, без много лепоте, екипе су поделиле плен на равне части, било је на крају ипак морољубивих 1:1.
Оба гола која је постигла екипа Новог Пазара на припремама, дело су до тада најбољег стрелца екипе Алмира Аганспахића, који је у међувремену појачао редове екипе Чукаричког.
Игре, више него резултати са припрема, давали су какву-такву наду руководству, стручном штабу и играчима, да би ипак могли равноправно да се упусте у борбу за опстанак.
Међутим почетак пролећне сезоне кренуо је као у најгорем кошмару.
Пролећну одисеју почели су у Горњем Милановцу на гостовању младој екипи Металца, где је у једној изједначеној утакмици без много правих прилика, победу однела екипа домаћина, голом Дамјана Крајишника, након сат времена од првог звиждука судије Николића.
Надали су се ,,Пазарци” да ће шест дана касније пред својом публиком одиграти доста бољи меч и обрадовати најверније присталице, међутим екипа Колубаре из Лазервца имала је другачије планове.
И ако је Нови Пазар може се рећи био боља екипа на овом сусрету, победу су однели гости из Лазаревца, који су славили са 2:1, головима некадашњег првотимца Црвене звезде, Немање Николића и детета ОФК Београда, Милоша Филиповића, док је утешни гол за Нови Пазар постигао млади Слободан Рубежић.
Цех овог пораза платио је тренер Драган Радојичић, који је одмах након утакмице са Колубаром поднео неопозиву оставку.
На његово место клуб је ангажовао некадашњег селектора омладинске репрезентације Србије, Томислава Сивића, који је након растанка са мађарским Пакшом 2019. године, био без тренерског ангажмана.
Томислав Сивић ће бити четврти тренер фудбалског клуба са Јошанице у текућој сезони, након Милана Милановића који је почео сезону са клубом, преко Кенана Колашинца који га је наследио, па све до Драгана Радојичића који је му препустио ужарену клупу ,,Пазараца”.
И није то лоше изгледало на Сивићевој премијери.
Очигледна ,,шок терапија” била је приметна, па су фудбалери Новог Пазара успели да се врате непоражени са врућег гостовања у Нишу, где су на ,,Чаиру” поделили бодове са домаћом екипом Радничког, на крају је било 1:1.
За водство домаћина побринуо се јапански интернационалац Мићибући, који је погодио на истеку првих десет минута игре.
Да би коначан резултат поставио фудбалер Црвене звезде млади Ибрахим Мустафа, који је на позајмици у Новом Пазару, сачекавши једну одбијену лопту коју је сместио иза леђа немоћног голмана Дујмовића, за коначних 1:1.
Ни у четвртом пролећном покушају фудбалери Новог Пазара нису се прославили, напротив меч ће остати упамћен по ружним сценама, како на самом терену, тако и на трибинама.
Овај пут боља је била екипа Радничког из Крагујевца, која је директан конкурент у борби за опстанак, предвођена са клупе некадашњим капитеном и тренером фудбалера Црвене звезде, Ненадом Лалатовићем.
Која је у једном тврдом и не претерано лепом за око мечу, са прегршт грубих стартова, била боља и славила минимално са 1:0, голом Николе Ковачевића који је погодио у 66. минуту утакмице, поставивши тако коначан резултат утакмице.

Екипа Новог Пазара заузима последњу, шеснаесту позицију, са свега осамнаест освојених бодова на двадесет пет одиграних мечева уз негативну гол разлику 22:41.
На двадесет пет мечева колико су их одиграли до сад, фудбалери Новог Пазара остварили су три победе (Металац 2:0, Раднички Ниш 2:1, Пролетер 2:0), девет пута утакмице су завршили поделом плена, док су чак тринаест пута били принуђени да признају пораз и честитају противнику.
Посебно лоше играју у гостима, где су од почетка првенства без победе, уз само четири освојена бода у ремијима са Пролетером (2:2), Напретком (1:1), Чукаричким (1:1) и Радничким из Ниша (1:1) и чак осам пораза.

Црвена звезда и екипа Новог Пазара састали су се до сада шеснаест пута. Црвено-бели славили су четрнаест  пута, док је једну победу остварио Нови Пазар, а један дуел завршен је без победника.
Последњи дуел ове две екипе одигран у Рашкој, припао је фудбалерима Црвене звезде, који су славили резултатом 4:0, головима аустријског репрезентативца Александра Драговића, миљеника Звездине публике, Александра Катаија, некадашњег репрезентативца Обале Слоноваче, Секуа Санога и француског интернационалца, Лоиса Дионија са беле тачке.

Одласком Алмира Аганспахића у Чукарички, који је био најбољи стрелац екипе са седам погодака, Нови Пазар предводе, Бојан Цецарић са три постигнута гола, а следе га Стефан Димић, Данко Киковић и Лука Ратковић са по два.

Узимајући у обзир кадровску ситуацију, за очекивати је да тренер Новог Пазара, Томислав Сивић шампиону Србије супростави следећи састав:

Вујанац- Парађина, Рубежић, Јоксимовић, Зимоњић- Делимеђац, Лончар- Ратковић, Максимовић, Никчевић -Цецарић

Са друге стране фудбалери актуелног шампиона Црвене звезде, након још једне пролећне победе, пете у низу, коју су овај пут остварили на гостовању, одиграном на крову тржног центра, где су савладали младу екипу Вождовца са 3:0, головима најбољег појединца СД Црвена звезда, Мирка Иванића, Звездиног ,,Магика” Александра Катаија, те новог љубимца навијача Црвене звезде, Охија Омоијуанфа.
Дочекаће у празничној атмосфери, која ће бити уприличена поводом 77. рођендана нашег највећег и најтрофејнијег клуба, последњепласирану екипу Суперлиге, тим Новог Пазара.
Где ће желети победом да наставе трку за шампионску титулу, уз то и да увеличају јубилеј клуба заједно са највернијим присталицама и да се на најбољи начин припреме за пут у Глазгов и мегдан старом дужнику, шкотском шампиону Глазгов Ренџерсу.

Пред дуел са екипом Новог Пазара, тренер фудбалера Црвене звезде, Дејан Станковић изнео је своја очекивања:

– Планирам да против Пазара изведем најјачи тим. Успели смо да у датом моменту ове сезоне у 28 дана играмо девет утакмица и да скоро све буде онако како смо планирали. Спремали смо се да у првененству имамо 16 мечева, да у купу имамо максималан број утакмица и сигурно две у Европи. Двадесет утакмица момци могу да изнесу на “леђима” сигурно. Никада не идемо на голеаду. Идемо да одиграмо добру, чврсту, такмичарску утакмицу и да извучемо оно што најбоље можемо из саме утакмице  – почео је Станковић.

Нагласио је млади стручњак да очекује велики број навијача на трибинама нашег највећег стадиона, као и да његов тим нема право на опуштање и да ће црвено-бели ићи на победу.

 – На папиру је тако, али доста пута се испоставило да оно што мислиш да је лако на терену се испостави да постаје тешко. Не желимо да дође до опуштања, понављам доста смо радили на томе да се према сваком противнику иде као да је најбољи на свету. Три бода на сутрашњи дан када је бесплатан улаз, када ће доћи много људи да види Црвену звезду, поздрави момке и захвали им се за овакав старт првенства где смо поново вратили све у игру. Доста тога се питамо, сматрам да сутра немамо право на “лошу” партију.

 Истакао је шеф стручног штаба Црвене звезде да се стандардни леви бек, Милан Родић вратио тренажном процесу, а још једном је прокоментарисаоо форму Мирка Иванића за којег истиче да игра на високом нивоу. Такође, нагласио је и да увек подједнако рачуна на све играче које има на располагању.

 – Пред дерби сам имао опаску да је то само његово привиђање. На основу онога како ради, како се понаша и испоштује сваки договор на терену никада нисмо имали проблем. Потписао бих да Иванић изгледа исто како је изгледао од самог почетка првенства. Немам никакав проблем са Иванићем, ради феноменалан посао на терену и веома је озбиљан играч тако да нека настави само тако. Као што сам рекао за Мотику, то важи и за све остале. Ту су да раде, како буде било потребно и када одлучимо да могу да нам помогну, они ће играти. Није искључено да и неко други добије минутажу у недељу. На велико задовољство Родић се вратио, и даље се види оток који има на лицу и глави. Вратио се и јуче је без проблема одрадио тренинг, тако да ће Родић сутра почети утакмицу.

Трка за шампионску титулу са вечитим ривалом наставља, Станковић истиче да Звезда са својом величином зна да се бори са сваком врстом притиска.

 Притисак је подједнак, нисам “тамо” па не могу да знам колики је притисак. Притисак је и код нас, какав треба да буде за клуб какав је Црвена звезда, прави такмичарски. Очекујемо најбоље и треба да остане тако. Саживели смо се са таквим притиском од када сам овде, а и иза мене је доста година. Црвена звезда је велики клуб и она притиске зна да трпи – закључио је Станковић.

Правду ће делити Павле Томић из Београда, а помагаће му Атила Хармат (Суботица) и Милош Караџић (Београд).
У ВАР соби седеће Милан Митић и Милован Ристић.

Директан пренонос са нашег највећег стадиона можете да пратите на Аренаспорт Премиум 1 каналу, са почетком у 16 часова и 15 минута.

Добродошли на Звездино рођенданско славље!!!

Повезане вести

Leave a Comment