Moja Crvena Zvezda
Važne vestiАнализеВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Попове оцене партије против Вождовца

Фудбалери Црвене звезде савладали су Вождовац на популарном крову убедљивим резултатом 3:0 и тако наставили потеру за вечитим ривалом у борби за титулу. Такође, головима Иванића, Катаиа и Охија направљена је лепа увертира за рођенданску журку која нас очекује против Новог Пазара за викенд.

Сходно томе, наш форумаш Поп, изнео је своје виђење партије наших играча.

Вождовац-Црвена звезда 0:3

Оцене играча

Милан Борјан- 7

Иако је Вождовац одласком црногорског репрезенативца Николе Вујиновића остао без ударне игле у нападу, што је проузроковало проблеме на старту пролећа па је екипа ,,Змајева” без гола на три последња меча, то није заварало Звездиног капитена.
И ако је био без неког претераног посла, како у претходних пар мечева, тако и данас, није се успавао, па је тако остао прибран и одбранио добар ударац младог Пантовића на истеку првих двадесет минута игре.
Сјајна форма и самопоуздање нашег капитена, који одише искуством и мирноћом коју преноси на остатак тима,па је тако и данас одлично пратио игру, учествовао у зачецима напада и био врло сигуран приликом истрчавања.
Пред крај сусрета приликом једног испуцавања, незгодно се оклизнуо, али на сву срећу без већих последица.

 

Кристијано Пићини (до 70 минута)- 7

Звездин Италијан на позицији десног бека и данас је показао да је у успону форме.
Када се појавила вест да је Кристијано Пићини озбиљна опција за новог десног бека Црвене звезде, међу присталица шампиона није било сумње у његове квалитете с обзиром на педигре, више је провејавао страх да ли ће Италијан после повреде и паузе проузроковане истом бити на потребном нивоу за ,,мозаик” нашег најтрофејнијег клуба.
Међутим како време одмиче, тако и Пићини диже ниво својих игара, па тако ни позив селектора Италије, Роберта Манћинија, за мечеве са Северном Македонијом није изостао.
На вечитом дербију против екипе Партизана био је добар, да би данас додатно подигао ниво своје игре.
Пићини је дефанзивно одиграо скоро без грешке, сем покушаја Хајдина у смирај меча, који га је надскочио након корнера, није имао дефанзивних пропуста.
Док је офанзивно био и више него запажен.
Сјајно је пробијао по десној страни и комбиновао са колегама из напада, док је у нападачким акцијама Звезде био је више крило, него бек, показавши завидну технику и контролу лопте.
Једини минус био је шут, који га данас није служио, али верујемо да ће и то са временом доћи.
Најбоља партија Кристијана Пићинија од доласка у Црвену звезду.

 

Александар Драговић- 7,5

Још једном је популарни ,,Драго” показао да је својим квалитетом далеко изнад оквира Суперлиге.
Прави командант одбране, који се чекао још од одласка Немање Видића иако је је било кандидата, нико није играо на том нивоу, ни са таквом лакоћом као Александар Драговић.
Јединствена привилегија свих заљубљеника у најпопуларнију споредну ствар на свету код нас јесте гледање Драга у дресу Звезде.
Неприкосновени ауторитет и капитен без траке, вођа на терену, учитељ и васпитач младих Ераковића и Ђурића.
И данас је одиграо без грешке, једна фудбалска симултанка и дефанзивна  перфекција Звездиног ,,Аустријанца”, који је након Рикарда, у ,,џеп ставио” и младог Стоисављевића.
И данас је сјајно износио лопту, чак је једном таквом преко целог терена успео да ,,избаци” норвешког нападача Охија, после чега је Црвена звезда добила корнер.

 

Радован Панков- 6,5

Звездин јунак из Копенхагена данас је заузео место у срцу одбране шампиона, раме уз раме са репрезентативцем Аустрије, Александром Драговићем.
Као и много пута до сад, све своје недостатке надокнађивао је беспоштедном борбеношћу, још једном показавши да има срце ратника.
Имао је Раша данас мањих проблема са младим Пантовићем, који га је неколико пута стављао на искушења, но без већих последица.
Офанзивно, Раша је и данас био ,,мета” приликом прекида, па се тако на завршетку уводних десет минута нашао у прилици, али је његов шут одбрана Вождовца успела да изблокира.
Посебно леп детаљ виђен је у 75. минуту када је Раша у маниру највећих мајстора ,,петопарца”, на малом простору избацио двојицу фудбалера Вождовца, измамивши осмехе и аплаузе присутних.

 

Страхиња Ераковић- 6,5

Колико значи менторство Александра Драговића, најбоље се види на примеру младог Страхиње Ераковића.
Популарни ,,Чупа” игра најбољу сезону у сениорској каријери.
Без премца је најбољи млади играч лиге, и играч који је највише напредовао, што смо имали прилике да видимо у бројним мечевима ове сезоне, а најбољу потврду смо имали у скоро завршеном дербију где је са Александром Драговићем представљао бедем и нерешиву енигму за фудбалере Партизана.
Данас је у одсуству једног од најконстантнијих фудбалера Црвене звезде ове сезоне, а сигурно и најбољег српског левог бека, Милана Родића, заузео позицију уз леву аут линију.
Није било страно младом Ераковићу играње ни уз десну, а тако ни уз леву аут линију, увек је био прави тамо где је Звезди била потребна помоћ, међутим данас, изашавши из зоне комфора и ,,испод крила” свог ментора, одиграо је нешто лошију партију од оних на које нас је навикао ове сезоне, поставивши високе стандарде и најавивши велике домете, међутим томе је кумовала и ,,неприродна” позиција младог фудбалера.
Имао је мањих проблема са бочним играчима Вождовца, нарочито након лопти ,,иза леђа”, где су посебно биле опасне прилике млађег Мијаиловића и некадашњег крила шабачке Мачве, младог Ћирковића.
Међутим искуство које је стекао и може се рећи фудбалску ,,намазаност”, видело се приликом контре у којој се нашао Ћирковић, где је из другог покушаја био принуђен да направи прекршај и ако је ,,награђен” жутим картоном, спречио је потенцијално опасан напад екипе Вождовца.
Није имао офанзивних акција по тој левој страни где су господарили Иванић и Катаи, а касније Мотика, јер је остајао у формацији као трећи штопер приликом нападачких акција свог тима.

 

Секу Саного (до 70 минута)- 7

Навикао нас је Звездин ,,булдожер” на висок ниво игара.
У одсуству главног идеолога игре Црвене звезде, Гелора Канге који је због парних картона био принуђен да прескочи дуел на ,,Крову”, Секу Саного је преузео кључеве средине терена и свој посао одрадио готово без грешке.
Искусни фудбалер представљао је армирани бетон за директне чуваре, што су најбоље осетили Ајдиновић, Кеита, па и Ћирковић и Пантовић.
Био је везивно ткиво Цевене звезде данас и сем две грешке приликом предаје лопте, свој посао је одрадио готово па беспрекорно.
У одбрани снажан и непрелазан, без изгубљеног дуела, у нападачким акцијама сигуран и самоуверен.
Повукао је напад након чега је уследио продор и шут Иванића за 1:0.

 

Славољуб Срнић- 7

Наставља Звездин универзалац и момак за одрађивање ,,прљавог посла” са добрим играма.
Па тако након Радничког и Партизана у свој ,,нотес” уписао је и младу екипу Вождовца.
Жаргонски речено ,,преорао” је терен на крову тржног центра.
И ,,појео” километре, парирајући енергијом и брзином младим фудбалерима Вождовца, било га је свугде.
Може се рећи да је уз Милана Павкова добио највише батина од свих фудбалера Звезде.
Но то га није спутало, популарни ,,Срна” се борио као лав, не запоставивши ни офанзивне акције у којима је и сам учествовао, вукући контре, а упутио је и  пар удараца, од којих је вредан помена онај пред сам крај меча.

 

Мирко Иванић (до 82 минута)- 8,5 играч утакмице.

Након првих пролећних утакмица, где је још увек делимично био у зимском сну, Мирко Иванић се ,,пробудио” и наставио тамо где је стао пред зимску паузу.
Већ на почетку вечитог дербија, када је маестралним дриблингом избацио из игре Милоша Јојића који је завршио на задњици, мирни момак из Бачког Јарка као да нам је поручио да је поново пробуђена ,,звер” која је не тако давно терорисала фудбалере великог Милана на сред славног ,,Сан Сира”.
Партију из ,,вечитог дербија” где је било јасно да се Иванић враћа у препознатљиву форму, прекопирао је на стадион Вождовца.
Где је за 82 минута колико је провео на терену, представљао нерешиву енигму за фудбелере Вождовца.
Плесао је Звездин ,,Мића” на крову тржног центра, нижући директне чуваре као ,,ниску бисера”, излуђујући их дриблинзима за које нису имали решења, а он сам је још једном потврдио зашто је статистички најбољи дриблер Суперлиге.
Након неколико неуспешних покушаја, успео је уз помоћ Ивезића да се упише у стрелце, а до краја и да забележи асистенцију, након најлепше акције на утакмици коју је завршио норвешки интернационалац Охи Омоуијанфо.

 

Александар Катаи (до 82 минута)-8

Шта рећи за Александра Катаија што већ није речено!?
Звездин мађионичар, уметник са лоптом и фудбалер због којег се воли ова игра и један од оних играча због којих деца почињу да тренирају фудбал.
Као и његовог имењака Драговића, права је привилегија гледати га у Звездином дресу.
Аца Катаи, који са Мирком Иванићем представља Звездин ,,Splash Brothers”  дуо, као Стеф Кари и Клеј Томпсон на кошаркашким теренима НБА лиге, након ,,буђења” и вечитог дербија где је излуђивао дефанзивце Партизана и данас је био изузетно расположен за игру, представљајући нерешив проблем за дефанзивце Вождовца.
Плесао је Звездин ,,Магико” често мењајући стране и комбинујући са колегама из напада, прецизним пасовима је секао контуре игре тима тренера Александра Линте.
Било је јасно да је жељан игре, па се тако често могао видети и на половини која припада његовој екипи у жељи да испрати свог играча.
Није изгорео у жељи након неуспешних покушаја да матира прилично сигурног чувара мреже Вождовца, па је тако остао прибран у том 59 минуту, када је прелепо погодио горњи десни угао гола, голмана Крунића, отклонивши сваку дилему око победника данашњег дуела, што је омогућило Звездиним фудбалерима да заиграју атрактивније где смо видели и ,,трокут” и ,,дупли пас” и ,,штиклу”…
За сјајан гол и партију награђен је песмом са трибина одакле је одјекивало ,,Катаи Магико…”

 

Охи Омоијуанфо (до 70 минута)- 7,5

Тренер фудбалера Црвене звезде одлучио се за формацију са два класична нападача за данашњи сусрет на ,,Крову”, па су након Чукаричког, новајлија из Молдеа и Милан Павков поново заиграли заједно у шпицу напада.
У таквој формацији, Охи је заиграо десно, мало даље од гола, но то га није спречило да активно учествује у грађењу напада своје екипе.
Током свих 70 минута, колико је провео на терену, представљао је праву напаст за одбрану домаћина.
Притискао је, вршио пресинг, проигрававао…међутим фалио је завршни ударац.
Све до 66. минута, када још једном показао да има инстикт ,,убице” и способност да се увек нађе на правом месту, попут чувеног италијанског ,,предатора” Филипа Инзагија.
Наставивши тако своју голгетерску серију.
Ово је био трећи гол Норвежанина на четири првенствене утакмице у дресу Црвене звезде и може се коначно рећи да је шампион  нашао шпица који постиже голове у континуитету.

 

Милан Павков-7

Није данас љубимац Звездиних навијача успео да се упише у стрелце, али је својом кретањем и непрестаном борбом са дефанзивцима Вождовца отварао простор својим саиграчима.
Безброј ваздушних дуела добио је данас Милан Павков, а уз Славољуба Срнића добио је и највише батина од свих фудбалера Црвене звезде.
И ако је већ на самом старту меча упутио први ударац ка голу Вождовца, није му се данас дало да постигне гол, но то ни најмање не умањује учинак Звездиног горостаса на данашњем мечу.

 

Ел Фарду Бен (од 70 минута)- без оцене

Звездин Србин са Комора и најбољи страни стрелац у историји Суперлиге, ушао је да одмори стрелца трећег гола, Охија Омоуијанфа.
Није имао превише прилика да се истакне и ако је морао много боље да одреагује приликом паса од стране Немање Мотике, који је пропустио кроз ноге, вероватно очекујући да ће неко од саиграча да испрати и заврши акцију коју је започео бивши фудбалер минхенског Бајерна.

 

Ненад Крстичић (од 70 минута)-без оцене

Ушао уместо Санога, да затвори прилазе голу, без претераног утицаја на игру, сем прекршаја који је направио на искуство, прекинувши брз напад домаћина.

 

Милан Гајић (од 70 минута)-без оцене

Ушао уместо до тада запаженог Кристијана Пићинија, да затвори десну страну, у чему је и успео.

 

Никола Станковић (од 82 минута)-без оцене 

Звездин бисер заменио је Мирка Иванића и својом агресивношћу и енергијом показао да Звезда са њим има светлу будућност.
Вредан помена је и соло продор у последњем минуту утакмице, када је изборио корнер за свој тим.

 

Немања Мотика (од 82 минута)-без оцене

Оног момента када је руководство Црвене звезде решило да заигра на све или ништа да би у своје редове довели бисера Бајернове фудбалске академије, било је јасно да уколико успеју у својој намери, у перспективи могу да добију играча за велика дела.
И Немања Мотика у свакој прилици коју добије покушава да докаже да у томе нису погрешили.
За десетак минута колико је провео на терену, успео је да демонстрира брзину, продорност, дриблинг, контролу лопте…
Вредна помена су два соло продора у којима је нанизао неколико фудбалера Вождовца и остаје жал за пропуштеном лоптом Бена, који је могао да украси издање младог фудбалера.

 

Дејан Станковић-7

Иако је био лишен помоћи ,,незамењивог” левог бека, Милана Родића, те главног идеолога игре своје екипе, Гелора Канге, поред физичког и емотивног пражњења након вечитог дербија, успео је да припреми и ,,намести” екипу за дуел против Вождовца.
Кренуо је сва два нападача у формацији 4-4-2 која се током утакмице често модификовала, да би се од 70 минута вратио на ,,стандардну” 4-2-3-1.
Меч је завршио са три бонус играча на терену.

Повезане вести

Leave a Comment