Moja Crvena Zvezda
КошаркаМлађе категорије

Ђукановић најбољи тројкаш, Добрић први у закуцавању

Права посластица за све љубитаље кошарке виђена је у паузи између меча за треће место и финала. Такмичење у шутирању тројки и закуцавању изазвало је велику пажњу гледалаца, али и самих играча, а ова атракција под обручима у потпуности је оправдала очекивања.

У тројкашком обрачуну учествовало је осам најбољих шутера из свих екипа: Лука Камбер (Алба), Лукас Палети (ИНСЕП), Лука Анђушић (Хемофарм), Алекса Аврамовић (Мега Визура), Михајло Андрић (Партизан), Филип Даубнер (Бросе баскет) и Брано Ђукановић (Црвена звезда ДИВА).

У финале су се пласирали Ђукановић, Анђушић, Палети и Андрић, а потпуно заслужено тријумфовао је Брано Ђукановић који је сакупио чак 22 поена. Милина је било гледати Ђукановића који је сипао из свих позиција. Убацио је првих 12 шутева без промашаја и апсолутно је заслужио да понесе епитет најбољег тројкаша.

Добрић први у закуцавању

После такмичења у шутирању тројки на паркету препуне дворане Баскет ситин одржано је такмичење у закуцавању. За трофеј најбољег борило се осам играча из свих тимова који су учествовали на Евролигином квалификационом турниру за јуниоре: Робин Миса (Алба), Оливер Јао Делон (ИНСЕП), Џулс Данг Акодо (Олимпија), Синиша Цветановић (Хемофарм), Никола Тијанић (Мега Визура), Никола Првуљ (Партизан), Тери Томас (Бамберг) и Огњен Добрић (Црвена звезда ДИВА).

Еминетни стручни жири у саставу Горан Шашић (представник Евролиге), Јарон Арбел (истакнути израелски новинар) и Марин Седлачек (познати тренер и НБА скаут) имао је веома тежак задатак да својим оценама одреди најбољег.

Са 28 поена победио је Огнеј Добрић, само за поен више ипсред Томаса из Бросе баскета. Општи је утисак да је и овога пута награда отишла у праве руке и да је жири одлично одсрадио свој посао.

Повезане вести

7 comments

Filip Komša феб 27, 2012 at 18:48

Bravo Komšo, svaka čast! Dominiraj!

Reply
Драган феб 26, 2012 at 20:45

Управо сам послао мејл овим олошима са ртс-а. Већ сам једном рекао да у њиховом дневнику у спортском делу нема места за турнир који су наши момци освојили. Ево мејла који сам послао, па ко хоће нека учини исто.

kontaktcentar@rts.rs

Pismo za sportsku redakciju

ВАШЕ ПРАВО ДА ЗНАТЕ СВЕ!

Поштована господо из спортске редакције, гледајући вашу централну информативну емисију Дневник 2, спортски део, ја нисам био у могућности да знам да се у Београду одржавао Евролигин турнир за јуниоре, чији ће победник Црвена Звезда играти на завршном турниру Евролиге. Захваљујући вама велики број навијача Црвене Звезде појма нема да су јуниори њиховог вољеног клуба успели да се пласирају на завршни турнир Евролиге, чији су победници били прошле године. Ви изгледа мислите да 100 % становништва Србије има интернет и да може да се о томе информише. Да ли је за вас ово било скроз небитан турнир па сте дали себи за вољу да своје гледаоце од којих тражите да плаћају претплату, не информишете о овом турниру? Турнир под покровитељством Евролиге по вашем мишљењу нема места у спортском делу Дневкика 2? Да ли је можда некоме од вас криво што онај други клуб није успео да се пласира на завршни турнир? Да ли је забрањено да се зна да су јуниори Црвене Звезде који су будућност наше кошарке, победници турнир који се одржавао у Београду и да су у прилици да бране прошлогодишње освајање Евролигиног турнира? То што сте ову вест објавили на интернет страници великом броју грађана Србије ништа не значи, јер немају интернет и нису у прилици да се о томе обавесте!

ХОЋУ СВОЈЕ ПРАВО ДА ЗНАМ СВЕ!

Reply
Ariljac феб 26, 2012 at 21:35

Svaka Vam cast Dragane! Izgleda da je njima bitnije finale one hokej lige jer smo u hokeju medju svetskim kremom i osvajaci raznoraznih medalja i trofeja dok u kosarci tavorimo i nikad nista nismo osvojili…Al u tom finalu hokej lige je doticni tim pobedio a ovde IZGUBIO….Al neka ih nece jos dugo…

Reply
Nikola феб 27, 2012 at 00:04

Izvini za minus, pogresno sam kliknuo

Reply
Ariljac феб 27, 2012 at 15:25

He,he opusteno…Evo tebi plus! 😀

Reply
Ariljac феб 26, 2012 at 20:43

Jednostavno-NAJBOLJI!!!

Reply
raca феб 26, 2012 at 20:36

svaka čast posebno đukanoviću njega treba pustit u prvi tim tamo nema ni jedan trojkaš. Zamolio bih admine da izbace klip ako ga ima!

Reply

Leave a Comment