Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда без победе у Атини

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да остваре и другу победу ове сезоне у Атини. Уморни након фантастичног издања и освајања Купа Радивоја Кораћа, црвено-бели су гостовали Панатинаикосу. Водили су већи део меча, играли веома добро и контролисали дешавања на терену, али и остали без енергије у завршници. Имали су изабраници Дејана Радоњића своје прилике за победу, али их нису искористили и тријумф против Панатинаикоса је изостао, 79-73.

Сјајну утакмицу одиграо је Ерон Вајт који је забележио 14 поена и 12 скокова. Остин Холинс је убацио 13 кошева, док је Никола Калинић уз 12 поена имао седам скокова и шест асистенција. Двоцифрени су били и Лука Митровић и Нејт Волтерс који су меч завршили са по десет поена.

Црвено-бели су веома добро започели утакмицу. Одбрана је стандардно била на високом нивоу, а одлично је почео Остин Холинс који је погодио у раној фази две узастопне тројке, (2-8). Звезда је контролисала ритам утакмице и чувала стечено вођство које је након прве четвртине износило шест поена, (17-23).

Већ почетком другог периода Огњен Добрић је убацио нову тројку што је био његов осми поен на утакмици и изабраници Дејана Радоњића су насвом конту имали девет поена предности, (17-26). Ипак, уследио је мањи пад пре свега у игри у нападу где црвено-бели нису пронализили решења са почетка утакмице: Панатинаикос је узвратио серијом 14-4 и стекао прво вођство на мечу, (31-30). Звезда се вратила и након тројке Остина Холинса дошла у вођство у самој завршници другог периода. Ипак, расположени Немања Недовић је тројком из велике удаљености донео домаћину вођство на полувремену, (42-41).

Почетком другог полувремена црвено-бели су поново играли са енергијом са почетка меча. Сјајно је играо у том периоду Ерон Вајт који је задавао велике проблеме одбрани свог бившег клуба. Након његових нових поена у контранападу Црвена звезда је заокружила серију 9-2 и стекла поново шест поена предности, (44-50).

Стигли су веома брзо поени и Николе Калинића, први на мечу, али и одмах везаних пет поена па је предност опет износила плус девет, 46-54. Имала је прилику Црвена звезда да стекне и први пут двоцифрено вођство, али је Огњен Кузмић промашио два слободна бацања. Уследија је серија ривала 13-3 и Панатинаикос је поново преузео вођство, (59-57). Поени капитена Бранка Лазића били су последњи у трећој четвртини, 59-59.

Велика борба виђена је у наставку меча. Црвено-бели су имали велики број шанси да повећају вођство средином последње четвртине, али шутеви из добро изграђених позиција нису улазили у кош. На другој страни Сент Рос је погодио тројку за ново вођство Панатинаикоса на два и по минута пре краја, (69-71). Веома битни поени Калинића стигли су у наредном нападу.

Црвено-бели су имали шансе, али нису их користили. Офанзивним скоком и борбом су стварали нове, али лопта просто није хтела у кош. Панатинаикос је на 32 секунде пре краја искористио пропуштене шансе и стекао четири поена предности, (75-71). Међутим, Црвена звезда се није предавала јер то овој екипи није опција. Ипак, нове прилике нису искоришћене и Панатинаикос је славио.

Панатинаикос – Црвена звезда мтс 79-73 (17-23, 25-18, 17-18, 20-14)

Црвена звезда мтс: Лазаревић, Волтерс 10, Давидовац 2, Митровић 10, Лазић 2, Калинић 12 (7ск 6ас), Добрић 8, Холинс 13, Ивановић 2, Марковић, Вајт 14 (12ск), Кузмић.

The post Црвена звезда без победе у Атини appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета феб 26, 2022 at 09:14

„Добијену“ утакмицу смо поново успели да изгубимо!
Кузмић и Давидовац веома лоши вечерас, Марковић исто, али идемо даље.Битно је да освојимо преостала два трофеја и набијемо комплекс „проституцији“!
Сложиће Радоња то!

Reply

Leave a Comment