Moja Crvena Zvezda
КошаркаМлађе категорије

Црвена звезда – Партизан 74-73: Јуниори у Истанбулу!

У финалу квалификационог турнира за Евролигу млади кошаркаши Црвене звезде састају се са „вечитим ривалом“ Партизаном.

Текстуални пренос можете пратити на нашем фб и твитер профилу.

У хали је присутно око 1500 гледалаца.

На полувремену убедљиво води екипа Партизана са 49:37, на изненађење свих. Наш тим се никако не сналази на данашњем мечу, игра је далеко од оне коју смо пружали у последња два дана те уколико се нешто озбиљније не промени ова утакмица се неће завршити добро по нашу екипу.

Партизан је добио прву четвртину са 23:22 након доброг почетка наше екипе и вођства од шест поена разлике у неколико наврата. Међутим, у финишу тог дела игре наши су заиграли слабије што је ривал искористио и стигао до поена предности пред почетак друге четвртине.

Друга четвртина је протекла у потпуности у знаку ривала, у чијим редовима је сјајан Радичевић са уписаних већ 20 поена у првом полувремену.

У нашем тиму се нити један играч није посебно истакао, подбацили су најбољи, а најефикаснији је резервиста Ристић са уписаних осам поена.

То је та Звезда! У трећој четвртини имали смо прилике да гледамо праву рапсодију у црвено-белом! Наши млади кошаркаши су се пренули након паузе и у потпуности преокренули резултат, те у последњу четвртину улазе са три поена предности! Резултат је 62:59, а наш тим је добио трећу деоницу са чак 15 поена разлике – 25:10!

Блиста Душан Ристић са 20 постигнутих поена, од којих 12 у трећем делу игре! Ристић је убележио и шест скокова и две блокаде, за 20 минута на паркету. Изузетно је добар и Јанковић – 6 поена, 13 скокова и 4 блокаде.

Победа Црвене звезде и пламан у Евролигу! Наши кошаркаши су одлично започели последњу деоницу, имали неколико пута пет до седам поена предности, међутим у финишу сусрета Партизан је успео да нас скоро у постпуности сустигне. Само 25 секунди пре краја имали смо поен предности и лопту, коју 12 секунди до последњег судијског звиждука губи Чворовић. На срећу, гости промашују тројку, Јанковић хвата лопту под кошем и доноси победу нашем тиму!

Играч утакмице је Душан Ристић – 24 поена (шут 15-12!), 8 скокова и 2 блокаде. Уз њега одличан је био и Никола Јанковић који је постигао свега шест поена, али уписао 18 скокова и чак 8 блокада! Једини још двоцифрен у нашем тиму био је Никола Ребић – 11 поена, 4 ск, 3 ас.

Овом победом наши кошаркаши су се пласирали на финални турнир Евролиге који ће бити одржан у Истанбулу.

Повезане вести

29 comments

Miki Delija феб 27, 2012 at 12:27

Sledeci kosarkaski derbi u seniorskoj selekciji ce biti egal a od tada krece nasa dominacija.Verujte mi…jedini uslov je da gospodin Svetislav Pesic nastavi svoj trenerski rad a da gospodin Nebojsa Covic kao i do sada obezbedjuje uredno finansijsko funkcionisanje tima…Jos kada se za godinu-dve prikljuce seniorima ovi mladi igraci iz mladjih selekcija KK Crvena Zvezda bice to pocetak naseg perioda dominacije u SRPSKOJ KOSARCI!!!!

Reply
БојанБЛ феб 27, 2012 at 00:49

Како је лијепо прочитати вијест која се односи на побједу нашег клуба, па макар то било и у јуниорској конкуренцији. А побједа је још слађа што је остварена против највећег не само кошаркашког већ и спортског ривала Партизана. Играчима Црвене Звезде честитам освајање првог мјеста у Београду и нека им Бог подари „мало“среће да нас обрадују својим играма и у Истамбулу, јер је видљиво да одређене кошаркашке вјештине и технике посједују већ посједују. Одлично је што имамо континуитет добрих игара у јуниорској конкуренцији, јер смо исти резултат оствариливали и предходних година. Е сад, надам се да ће руководство клуба на челу са Човићем знати како ове младе момке увести у први тим. Важно је да недопусте одлазак, односно распродају играча из клуба, а поготово у конкуренти Партизан попут оног „дугокосог жуће“. Судећи по свему оствареном у млађим категоријама, односно по резултатима у кадетској и јунироској лиги почетак успјеха Црвене звезде је на помолу. Још само који грам среће и за сениорку екипу и задовољство ће бити потпуно. Надам се да ће мене као и све Звездеше тренер Пешић и играчи обрадовати већ у задњем колу Аба лиге. Признајем, први сам путем овог сајта писао ријечи незадовољства након пораза у финалу купа (јер пораз од Партизана много боли), али овај систем постоји непуних седам мјесеци. Много је урађено, јер смо од тоталног аутсајдера (хтио то неко да призна или не) дошли у положај да се равноправно боримо за трофеј против вишетруког узастопног шампиона и редовног учесника Евролиге. Уз то, они имају максималну подршку кошаркашког савеза, медија, приватних и јавних предузећа и на крају државних органа, установа и институција. Звезда ооооооо…

Reply
Драган феб 26, 2012 at 20:44

Управо сам послао мејл овим олошима са ртс-а. Већ сам једном рекао да у њиховом дневнику у спортском делу нема места за турнир који су наши момци освојили. Ево мејла који сам послао, па ко хоће нека учини исто.

kontaktcentar@rts.rs

Pismo za sportsku redakciju

ВАШЕ ПРАВО ДА ЗНАТЕ СВЕ!

Поштована господо из спортске редакције, гледајући вашу централну информативну емисију Дневник 2, спортски део, ја нисам био у могућности да знам да се у Београду одржавао Евролигин турнир за јуниоре, чији ће победник Црвена Звезда играти на завршном турниру Евролиге. Захваљујући вама велики број навијача Црвене Звезде појма нема да су јуниори њиховог вољеног клуба успели да се пласирају на завршни турнир Евролиге, чији су победници били прошле године. Ви изгледа мислите да 100 % становништва Србије има интернет и да може да се о томе информише. Да ли је за вас ово било скроз небитан турнир па сте дали себи за вољу да своје гледаоце од којих тражите да плаћају претплату, не информишете о овом турниру? Турнир под покровитељством Евролиге по вашем мишљењу нема места у спортском делу Дневкика 2? Да ли је можда некоме од вас криво што онај други клуб није успео да се пласира на завршни турнир? Да ли је забрањено да се зна да су јуниори Црвене Звезде који су будућност наше кошарке, победници турнир који се одржавао у Београду и да су у прилици да бране прошлогодишње освајање Евролигиног турнира? То што сте ову вест објавили на интернет страници великом броју грађана Србије ништа не значи, јер немају интернет и нису у прилица да се о томе обавесте!

ХОЋУ СВОЈЕ ПРАВО ДА ЗНАМ СВЕ!

Reply
M.V.P феб 26, 2012 at 21:11

Svaka ti je na mestu brate…

Reply
Vlada Tosic феб 26, 2012 at 18:54

E sada lepo NAJBOLJE prebaciti u PRVI TIM !!! A ne da nam kao Marinkovic odu posle za dzabe… Klinci su bolji od Lazica, Subotica i druzine iz FMP-a sigurno…

Reply
Danijel феб 26, 2012 at 19:16

Da, izbaci Lazica i Subotica i onda ce opet da primamo po 100 poena po utakmici. Svako ima pravo na svoje misljenje ali sta neki ovde pisu mi se smucilo. U kosarci je potrebna i odbrana, a tu je Lazic nas najbolji igrac.

Reply
Vlada Tosic феб 27, 2012 at 10:18

Ma jeste on dobar ali je ogranicen i tesko da moze nesto mnogo jos da napreduje… A ovi klinci su buducnost i bolje od njih praviti NAJBOLJE IGRACE nego krpiti sa trenutnim…

Reply
Бранимир феб 27, 2012 at 17:57

Гдје је сада Маринковић?

Reply
DSDS феб 26, 2012 at 17:39

http://www.mondo.rs/slike/vesti/002/354/v235404p2.jpg
Много ми је драго што видим Чичу између Човића и Пешића !
Види се да је схватио да је претерао !

Reply
kalul феб 26, 2012 at 17:20

Samo tako po partizanu,momci su pokazali karakter iako su sudije navlacile na stranu partizana(bio prisutan na utakmici) sada idemo zasluzeno u istanbul i da pokazemo evropi sta ih ceka za jedno 2 do 3 godine na celu sa Profesorom Karijem Pesicem.Ovde vec neki mogu u prvi tim da zamene filipa covica.Da se zadrzi kostur ekipe nedovic,cvetkovic,milutinovic,lesic,nikolic,radetic,subotic uz nekoliko pojacanja bice to super tim.

Reply
Milan феб 26, 2012 at 17:37

Kad sam video cuvenog Miliju medju sudijama,pade mi mrak momentalno na oci. Nista ne moze da prodje bez njega…

Reply
Milan феб 26, 2012 at 17:18

Ристић мвп,Ђукановић најбољи тројкаш,Јанковић најбољи дефанзивац,Ребић и Ђукановић у најбољој петорци…Браво за момке…А Чича,Човић и Кари један до другог.Наше време тек долази,само да будемо стрпљиви.

Reply
Zvezdomanija(f.Haker) феб 26, 2012 at 17:06

Toooooo brrreeeeeeeeee cepaj fraaaanjiiiinnneeeeeeeee sinovceeeeee!Ovo je nagovestaj cija ce biti naredna decenija u kosarci.Dosta su oni koristili nase probleme i slabost,red je da im vratimo mnogostruko.Volim te Zvezdoooooo.

Reply
Ariljac феб 26, 2012 at 16:55

Gotovo je,msm da ce se nekom iz porazenog kluba slositi i zavrsice u bolnici…Kako to da neko sme da ih pobedi?!Ovde se video karakter igraca i karakter pobednika!Svaka cast momcima ,posebno Risticu a jos posebnije Jankovicu sa 18sk i 8 blokada,stvarno „blesav“ ucinak…Idemo dalje!!!!GAZI ZVEZDO!!!

Reply
sasa феб 26, 2012 at 16:54

Tamo gde nemoze da se namesta,gde se igra srcem tamo se zna ko je gazda!!!

Reply
DKC феб 26, 2012 at 16:49

Tooo breee!! Karaj franjevce! Bravo momci za ovaj preokret!!

Reply
Doctor феб 26, 2012 at 16:46

Победа! Сада су отишли међу 8 најбољих ГДЈЕ НАМ ЈЕ И МЕСТО! Сада у европи да покажу шта их чека за кају годину! ЗВЕЗДА оооооо ЗВЕЗДА ооооо….

Reply
milos 90 феб 26, 2012 at 16:45

To mi reci sine pobedili smo!!!! 😀
BUSI HAHAHAHAHA BUSI HAHAHAHAAH!!!! 😀

Reply
M.V.P феб 26, 2012 at 16:41

Pobedaaaaa 😀 😀

Reply
Šeša феб 26, 2012 at 16:40

74-73!!!

Reply
Spiritus феб 26, 2012 at 16:40

Bravo momci !!!

Reply
sale pi феб 26, 2012 at 16:10

live.euroleague.net/gamesjsuleb.aspx?ig=jt_70&st=20&dp=ANKPCF167AFFF83UMBER23281&z=0&l=nijt

Reply
ssssss феб 26, 2012 at 16:40

POBEDA!!!!

Reply
IgOrNbGd феб 26, 2012 at 16:01

‘beš mi sve ako naše sportsko društvo nije dobilo kompleks od Partizana…. Otkinemo ih u ligi, otkinemo sve sa 30-50 razlike u našoj grupi i sad treba Partizan danas izbaci…. Jel ide samo pobednik? Kako smo prošle god mi i FMP bili onda?

Reply
Драган феб 26, 2012 at 16:22

Зато што се шаљу и посебне позивнице. Водимо седам разлике.

Reply
DKC феб 26, 2012 at 16:01

Trenutno 53-51 za partizan

Reply
IgOrNbGd феб 26, 2012 at 16:02

Dobro je, stigli smo ih…. Nadam se da imaju snage za preokret…

Reply
Milenko феб 26, 2012 at 15:37

Zna li neko trenutni rezultat juniora?Hvala

Reply
kiki феб 26, 2012 at 15:45

gubimo 49-37

Reply

Leave a Comment