Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

КРК: Црвена звезда у полуфиналу

Кошаркаши Црвене звезде победили су Раднички из Крагујевца резултатом 103:59 у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа и тако се пласирали у наредну рунду такмичења.

Црвено-бели су чврстом и одговорном игром од самог старта оправдали улогу фаворита и у репризи прошлогодишњег четвртфинала залсужено савладали екипу крагујевачког Радничког коју предводи некадашњи центар црвено-белих Рашко Катић.

Црвена звезда – Раднички 103:59 (28:13, 29:11, 24:22, 22:13)
Хала: Чаир
Судије: Миливоје Јовчић, Немања Нинковић, Петар Пешић

Од самог старта црвено-бели су ставили до знања да озбиљно и одговорно дочекују ову утакмицу, а почетак меча је обележио плејмејкер црвено-белих Стефан Марковић.

Марковић је за неколико минута убацио три тројке, плус имао и асистенцију и сви поени Звезде постигнути су његовом заслугом, а на семафору је тада стајало 13:3 у корист београдског тима.

Уз чврсту одбрану нашег тима, Раднички је у првој четвртини постигао свега 13 поена, а у другој деоници 11 и на полувреме се отишло са 57:24, па се питање победника у утакмици која је отворила овогодишњи турнир више није постављало.

У последњој четвртини црвено-бели су мирно привели утакмицу крају,а тренер Радноњић је пред наредне мечеве указао прилику и минуте свим играчима који су се нашли у протоколу.

Најефикаснији је био Никола Ивановић са 18 поена, Стефан Марковић је постигао 16, Лазић и Холинс по 11, а Добрић и Калинић по 10 поена.

У редовима Радничког, 17 поена је имао Рашко Катић, 15 Ђерасимовић, а 8 поена постигао је Вељовић.

Кошаркаши Црвене звезде у полуфиналу ће играти са бољим из меча Мега Моцарт – Златибор, а полуфинале се игра у суботу до 17 часова.

 

Повезане вести

Leave a Comment