Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiБлоговиВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Лични став: Понизне слуге сваке власти и вукови у јагњећој кожи!!!

,,Као пси одани свакој власти, као курве неверни сваком човеку, најмање људи, од свих људи!” – Меша Селимовић

Пред наставак фудбалског првенства, а пред Куп Кораћа, као и пред изборну трку на власти, поставља се питање, да ли уопште вреди играти у наставку такмичења, осим за престиж и чист образ?!
Образ који и ако је чист, бриди јако, поред очигледних намештаљки, упумпавања новца и малверзација у редовима највећих ривала, као и у неким новим државним пројектима на спортском небу Србије.
Не може човек да остане нем, а ни да буде слеп код очију, кад нас новонастала ситуација враћа у времена ,,чика Мирка Марјановића” како су му тепали подилазећи и ,,српског Џорџа Клунија” Бориса Тадића, како га ,,крстише”.
Сведоци смо новог, али и још јачег удара на СД Црвена звезда, које је овај пут за нијансу снажније и спремније на паранормалне активности, него тада.

Не могу, нећу и не желим да останем нем, када председник кошаркашког клуба на чијем месту седи некадашњи аутокрадица из Чачка, којем није било страно да отуђи и аутомобил од своје супруге, каже да је срамно да Србија као земља кошарке има представника који завршава такмичење на 15-16 месту у Евролиги.
Рекао бих да је и за Србију, али и за српску кошарку далеко срамније да један клуб представља особа сумњивог морала, са криминалном прошлошћу као што је Остоја Мијаиловић, која је на ту функцију дошла политичком линијом и која се у кошарку разумије мање него ли ја у економско стање и друштвени положај радничке класе у Мијанмару.
Оно што далеко више боде очи јесте чињеница да клуб који је шампион како регионалног такмичења, тако и власник трофеја у домаћим оквирима нема ни трећину буџета од клуба који је прошлу сезону завршио као седми у регионалним оквирима и ако је имао највећи буџет, по признању ,,поштеног” Остоје Мијаиловића, којем је истини за вољу највећи успех треће место у сезони 2016/2017.
Одакле новац и ко су ,,финансијери и спасиоци”, с обзиром да је клуб био у тешкој финансијској ситуацији, где им је коверта од БАТ-а долазила чешће него рачун за струју?!
Како и зашто и на основу чега је дошло до такве расподеле добара, где један клуб доводи кошаркаше из актуелног учесника ,,Ф4” Евролиге, где њихов бивши клуб није могао да испарира понуди ,,угледног кошаркашког радника”,   играче директно из НБА лиге, као и европске топ таленте?!
Јер ма колико хтели истаћи љубав, по принципима Душка Вујошевића, коју смо узгред видели по његовом одласку и ковертама БАТ-а, играчи који су дошли играју за новац и то за новац који увелико превазилази регионалне оквире.
И то све под паролом да се развијају домаћи играчи, вероватно мислећи да су Мадар, Глас, Лесор, Мур, Куруц, ЛеДеј држављани Србије.
А не тако давно ,,заштитно лице” кк Партизан, Владан Тегелтија, бројећи крвна зрнца кошаркаша Звезде, бројао је и поене које су постигли Срби.
Занима ме, да ли и данас, док његов клуб ,,развија” српске таленте на клупи за резерве, броји поене горенаведених и упоређује их са поенима које су постигли српски играчи у његовом клубу?!
Пред Куп Кораћа, долазимо до тога да се пропозиције мењају, како би Партизан у очигледном недостатку домаћих играча могао да наступи у пуном саставу, за разлику од Звезде која је у време Тегелтијиног ,,пребројавања”, у истој ситуацији морала да жртвује играче, да би испоштовала прописе. Како, зашто и због чега се мења већ утврђено и поштовано правило?
Да ли због ,,тренера свих тренера”, који после сваког пораза, ненавиктут на рад са малим буџетом (који је највећи у историји регионалне кошарке) и домаћим (не толико квалитетним) играчима, што у тренуцима оправдавања пораза, ГТР машинерија не пропушта да нагласи, завапи и добије ново појачање?!
Да ли се враћамо у времена, када су пиштољ и гепек Предрага Даниловића решавали сваки проблем на који би наишли самопрокламовани ,,европски Бостон Селтикси”?!
Време ће показати.

Са друге стране, фудбалска секција Партизана, после четири године дочекала је да буде прва на табели.
И ништа не би било спорно у том успеху, да није толико нелогичности, а опет очигледних примера, где ако народски речено саберемо ,,два и два”, и лаику све постане јасно.
Али то их не смета да на сва уста говоре о никад регуларнијем првенству, јер регуларно је само онда када су они на врху, у супротном све је намештаљка.
Па тако редом, од пријатеља сваке власти Милорада Вучелића, преко Ивице Илијева којем руку на срце човек не може ништа да замери, па су сходно његовом стању и склоностима, еуфорија и промене расположења сасвим нормална појава, па све до ,,поштеног” Станојевића, који може да буде тренер само у оквирима Србије и то само ако ,,ветар дува” онако како он жели, у супротном ће да ризикује сопствено здравље и да седи испред Скупштине, свакодневно имамо шампионске ,,ноте” са упозорењима.
А сам Станојевић у својим хистеричним наступима, када не прича о Звезди, прича о одласку са клупе Партизана, након освајања титуле, вероватно по истој матрици по којој је и његов колега Николић ,,узео” исту, а затим, не сачекавши ни да им се име угравира на пехар, брже-боље побегао у Мађарску, свестан да је он заслужан за освајање титуле, једнако колико и ја за раст акција на њујоршкој берзи.
Да ли је ВАР или је легална варка у служби Партизана, вођена вештом руком ,,Зека-Бјека” хоботнице, којом ће надамо се неко позабавити у блиској будућности, а ,,материјала” је много?!
Јер не могу, а да се опет не вратим на утакмицу између Партизана и Пролетера и да се не запитам како су фудбалери Пролетера смели да се супроставе Партизану, надолазећој ,,сили” европског фудбала, руку на срце до момента када наиђу на фудбалске велемајсторе из Естоније, Кипра…
Пенал који је досуђен на том мечу и дан данас је мистерија.
,,Истина” коју је коментатор Аренаспорта, верни члан ,,ГТР” машинерије, ,,искрени” Радуловић, уз помоћ судија из ВАР собе, диригованим од Зека-Бјека дуа, покушао да нам разреши, јер нико ни дан данас, сем њих није видео тај пенал.
И даље је мистерија зашто није кориштена камера иза гола, која би нам дала најбољи угао онога што се дешавало том приликом, јер смо само пар тренутака касније, уз помоћ исте гледали извођење најстрожије казне!Поставља се питање, чему ВАР, који суди такав пенал, а очигледне прекршаје над фудбалерима Црвене звезде не сигнализира?!
Да ли је ВАР ту да замаскира најбруталнију крађу у европским оквирима, која је узгред смешнија и очигледнија од судије на КАН, који свира крај утакмице у ‘85 минуту?!
И да ли баш из тог разлога из Партизана потенцирају ,,непогрешивост” истог, сазнаћемо ускоро!
Јер ће остати записано у фудбалске алманахе како једна просечна екипа, са психички нестабилним тренером, руши све пред собом до момента када мора да изађе из комфора Суперлиге, где фудбалски анонимуси из Естоније представљају ,,Монт Еверест” за ,,европске Бразилце”, док се фудбалерима у Суперлиги волшебно свежу ноге и изгубе фудбалску вештину, па тако редом имамо ,,случајне” грешке Рајковића, Дамјанца, Масларевића…које директно утичу на коначан резултат.
И питам се, зашто се судијска организација која је ту, да анализира како одлуке ВАР-а, тако и делиоце правде, још увек није позабавила простачким и насилним понашањем Александра Станојевића, кад и пријатељска Арена, на челу са Радуловићем, често не може да избегне кадрове у којима видимо ,,великог” тренера, како на најбруталнији начин прети и вређа судије, вероватно свестан да је заштићен као бели медвед и има моћ Удаја Хусеина, па ради шта хоће.
И у овом случају, време је најбољи судија.

Где и у које клубове иде новац пореских обвезника Републике Србије и зашто се исти не дели равномерно, него се поједини клубови фаворизују?!
Да ли је праведно да се новац који дају навијачи Црвене звезде даје страначким партнерима, СД Партизан, Шапићевом Новом Београду, или Глишићу на Уб?
Када се зна колику армију навијача има Црвена звезда у односу на све остале клубове како у границама Србије, тако и ван ње!
Стварање ВК Нови Београд, враћа нас у стара времена и моћни Бечеј, предвођен Александром Шапићем, додуше, тада је био предводник у базену, а не из фотеље као данас, међутим, матрица је иста, државни пројекат, инстант квалитета, који далеко превазилази регионалне оквире, како по тиму, тако по уносним уговорима.
Мада, ни Партизан не заостаје много када су у питању спонзорства (НИС, МонаМан, Болница ,,Атлас”…), од којих је вероватно кориштење базена са свим просторијама у следећих педесет година, без икакве накнаде, јединствен случај у свету, поготово ако имамо у виду, да су не тако давно, ватерполисти Звезде имали проблем са хладном водом у базену и били су онемогућени да нормално тренирају. Захваљујући Дарку Глишићу, Уб добија нову велесилу женске одбојке у Србији, још један државни пројекат, па је само било питање када ће стићи и први трофеји, пошто подршка ни у доба Короне, није изостајала.
Али је само питање када ће примат преузети обновљена секција ЖОК Партизан, угашена сада већ давне 1972. године, предвођена трофејним тренером Дарком Закочом.
И сам Танасковић не пропушта прилику да се захвали држави за свесрдну помоћ у последње две године, када почињу и резултати да потврђују уложено.
Како новац и спонзори (Глобос осигурање, Факултет за спорт…), промене ,,крвну слику”, најбољи пример је и РК Партизан, који је не тако давно, једва изборио опстанак у друштву најбољих, да би у новој сезони најавио борбу за титулу и тренутно су главни кандидати за исту уз новосадску Војводину.
Такође боде очи и спонзорство ,,Адмирал” кладионице која је и званични спонзор како АБА лиге, тако и кк Партизан, што је  класични сукоб интереса, имајући у виду да дотична кладионица више плаћа ,,тренера свих тренера и његову легију странаца” него ли целу АБА лигу.
И оно што не могу да заобиђем, а то је политичко фаворизовање појединих клубова и спортских колектива, на првом месту Партизана.
Јер вероватно вођени крилатицом ,,за рад мира у кући”, народски речено ,,гурају” исте, да би убрали поене пред изборе који су пред нама, заборављајући да гласају и они којих има највише, а то су навијачи Звезде!

И на основу свега изреченог, морам да нагласим колико нам је потребно навијачко јединство и недељивост у данима и месецима који су пред нама.
Јер зло које смо једном поразили управо са тим јединством, поново се уздигло на темељима мржње коју гаје од загребачког оснивања, а које су ширили истакнути репрезентативци НДХ-а, који су поносно носили усташке униформе, па до данас.
Власти и новца који се народски речено ,,сипа”, као у рупу без дна.
Због тога нам је потребан сваки човек, како на стадиону, тако и у халама, на базенима, јер само заједно, поново можемо да поразимо Хидру, која је овај пут бескрупулознија него икада раније!!!

Повезане вести

5 comments

Mile Lajkovac феб 8, 2022 at 21:55

Sve ste u pravu, braćo podržimo naše klubove.

Reply
delija zauvek феб 8, 2022 at 15:18

Ajmo svi da počnemo na svaki način da se borimo za privatizaciju tako će ustaški lobi oslabiti i verovatno će biti interesantni samo hrvatima a mi ćemo već snaći ubiše nam srbiju i sve srpsko

Reply
Zvezdas феб 8, 2022 at 12:34

Ako se njima daje bazen na 50 godina korišćenje, sta radi vkcz delije zvezdasi? Sto cute?a bave se nebitnim trenerom. Jel moguće da nas taj veliki vesic posle kk I fk uništava I vkcz koji nema bazen sto ce na kraju unistiti vkcz, I u svakom sportu isto , svi cute na unistavanje zvezde

Reply
Nenad Popovic феб 8, 2022 at 18:01

Šteta, što će ovaj izvanredan tekst da pročita jako mali broj ljudi. Daj Bože, par stotina.. Svi se moramo ujediniti i spasavati Zvezdu, kako znamo i umemo. A to nije ni malo lako, jer je ovo velika igra i svi su protiv nas, a vlast će da gura lovu još više. Jer najvažnije je da se ne čuje nigde, Vučiću pederu! Da li je to najvažnije!?

Reply
Dragan феб 8, 2022 at 21:57

Ljudi, jel ste vi toliko glupi, lii se pravite još gluplji nego što jeste! Kakav Vesić, kakav Vučelic, kakav Gašić…!!! Ko je maltene vlasnik ove države? Ko određuje ko će i vodomere da očitava u ovoj zemlji? Niste čuli za Aleksandra Vučića? Niste čuli za njegovu desnu ruku, generalnog sekretara kabineta Predsednika, Novaka Nedića? Taj Novak Nedić drži celo JSD Partizan i sa svojim šefom puni kase grobarskim klubovima, oprasta im dugove, poklanja im bazene, terene…Čiji sin se druži sa Acom Rošavim i drugim vođama grobara? A sve se to događa samo da grubari ne bi skandirali „Vučiću p…ru“. A gde smo u tom sistemu mi? Pa, nigde! Sitni uvlakači koje gazda ne primećuje.

Reply

Leave a Comment