Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Пићини и Лучић Звездини дебитанти

Две утакмице и два дебитанта. Прво је Владимир Лучић забележио прве минуте у црвено-белом дресу против ЛАСК-а, а потом и Кристијано Пићини у дуелу са Шахтјором и обојица су оставили веома добар утисак.

Кристијано Пићини је појачао Црвену звезду доласком из шпанске Валенсије. Искусни десни бек је дошао у наш клуб са озбиљном фудбалском биографијом иза себе и епитетом великог појачања. Повреда задње ложе одвојила га је са терена током прве две контролне провере против екипа Марибора и ЛАСК-а. Упркос томе италијански интернационалац је био спреман за генералну пробу нашег тима на припремама против Шахтјора из Доњецка. Нашао се Пићини у стартних једанаест по избору шефа стручног штаба Дејана Станковића и за 45 минута проведених у игри је оставио добар утисак.

У сарадњи са Радованом Панковом, Александром Драговићем, Страхињом Ераковићем и Миланом Родићем „затварао“ је брзоноге бразилце у саставу екипе из Украјине. Због формације са тројицом дефанзиваца некадашњи репрезентативац Италије је имао велики број офазивних задатака, а самим тим и убацивања по десном боку. Одлично је сарађивао са Катаијем где је Звезда имала велики број напада током првог дела игра. Из превентивних разлога млади стручњак је оставио Пићинија у свлачионици после првог дела игре, а сигурни смо да ће се десни бек нашег тима брзо прилагодити на све захтеве стручног штаба и наставити са одличним партијама.

Владимир Лучић спада у групу најталетнованијих младих играча у нашој земљи. Калио се у новобеоградском ИМТ-у током претходних годину и по дана, а добре партије су га препоручиле да се прикључи припремама првог тима Црвене звезде у Анталији. Нажалост због корова вируса млади Лучић је пропустио уводни део припрема, а екипи се прикључио накнадно. Међутим, ни то није спречило фудбалера рођеног у Београду да се брзо врати у такмичарски ритам и придружи саиграчима током напорних тренинга.

Лучић је дебитовао у другој контролној провери нашег тима против аустријског ЛАСК-а. Ушао је на терен у 71. минуту меча заменивши Александра Катаија, а за непуних 20 минута на терену је показао огроман талентат и фантастичне дриблерске способности. Толико је задавао муке дефанзивцима ЛАСК-а продорима по левом боку, да га је чак и тренер Дејан Станковић након меча похвалио. Посебно упампћен остаће сјајан дриблинг Владимира Лучића када је на левом боку једним потезом избацио двојицу играча противничког тима, а потом изборио фаул за наш тим.

Још увек се чека деби Стефана Маринковића и Јована Митуљикића, који су једина два фудбалера на припремама без да су одиграла минут за сениорски тим Црвене звезде. Последњу проверу наш тим има у четвртак има против Алтаха, а меч је на програму од 10 часова.

The post Пићини и Лучић Звездини дебитанти appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment