Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда славила у Пиреју

Гранитна одбрана Црвене звезде мтс учинила је нешто што овом клубу никада раније није пошло за руком. Било је ово од 2014. године 5. гостовање београдских црвено-белих у Пиреју и забележена је прва, веома вредна победа! У веома физички захтевној утакмици Звезда је била смиренија, али и чвршћа. Имала је чак 11 украдених лопти и добила битку у скоку (35:27). Сјајним решењима у завршници меча и поново добром одбраном трасирала је себи пут до осме победе ове сезоне у Евролиги, на гостовању Олимпијакосу резултатом 72:76.

Победа још више добија на значају ако имамо у виду да је Олимпијакос на домаћем терену ове сезоне још увек није претрпео пораз (9/9).

Напад су предводили Огњен Добрић и Никола Калинић који су били најефикаснији у редовима Црвене звезде. Добрић је уписао 14 поена, Калинић је имао 12 кошева.

Црвено-бели су фантастично отворили утакмицу. Сјајна одбрана, али и одличне роле Волтерса и Добрића креирале су рано вођство које је убрзо и постало двоцифрено (10:20). Међутим, мали пад концентрације Црвене звезде искористио је искусни ривал. Везенков и Слукас су погађали за три, искористили празне минуте изабраника Дејана Радоњића и повели – 21:20. Стефан Лазаревић је погодио за 21:22, а тај резултат био је на крају прве четвртине.

Иако су београдски црвено-бели испали иза нападачког ритма, одбрана је држала прикључак. Тројка Николе Калинића вратила је предност његовој екипи након 14 минута игре – 26:29. У наставку се играло веома чврсто на обе стране терена. Одбране су имале главну реч, црвено-бели су у првом полувремену уписали чак осам украдених лопти и понајвише због тога имали предност на крају другог периода – 36:37.

Одбрана је и даље била сјајна и доносила је и лаке поене. После брилијантне асистенције Бранка Лазића за Кузмића црвено-бели су стекли осам поена предности – 42:50.

Вратио се фаворизовани Олимпијакос на 2 поена заостатка, али је Бранко Лазић наставио да бриљира и тројком одбио налет (48:53). Београдски црвено-бели одржали су предност и по завршетку треће четвртине (52:56).

Црвена звезда је играла изврсну дефанзивну утакмицу и награђивали су себе за то. Калинић је погодио тежак шут из окрета, а Ивановић феноменално украо лопту, још једну за своју екипу на утакмици и положио за осам поена предности на нешто више од 5 минута до краја утакмице. Ипак, Ларанцакис је одмах вратио тројку (60:65).

Звезда није користила своје шансе и расположени Слукас и Везенков су успели да примакну свој тим на само пола коша заостатка (65:66).

Одговор је био рукама Калинића, Вајта и Митровића, као и чврсте одбране. Црвено-бели су опет стекли пет поена предности (67:72). Закуцавање Огњена Добрића после још једне добре одбране донело је велики седам поена предности на нешто више од 40 секунди до краја (67:74).

Олимпијакос – Црвена звезда мтс 72:76 (21:22, 15:15, 16:19, 15:18)

Црвена звезда мтс: Лазаревић 4, Волтерс 9, Митровић 6 (7ск), Лазић 3 (4ск), Калинић 12 (5ск, 4ас), Добрић 14 (4ас), Холинс 2, Ивановић 8, Марковић, Вајт 8 (8ск), Кузмић 6, Цирбес 2.

Огњен Добрић:

– Била је велика борба, али смо одиграли одличну одбрану у другом полувремену и мислим да је то пресудило.

Никола Калинић:

– Увек је задовољство играти против великих тимова какав је Олимпијакос. Играли смо добро, борили се, одиграли смо физички јаку утакмицу и дошли до победе. Имали смо неке тешке победе у тесним завршницама, ја сам промашио нека битна слободна бацања и шутеве, али борићемо се за место у плејофу до самог краја.

Дејан Радоњић:

– Пре свега бих честитао мојим играчима на победи, она је у овом моменту веома велика за нас. Играли смо добру утакмицу, одбрана је била добра, а у другом полувремену и више од тога. Одлуке које смо доносили у нападу у другом полувремену биле су значајно боље и поновио бих, велика победа за нас у овом тренутку.

 

Повезане вести

10 comments

MILOS RANKOVIC јан 28, 2022 at 00:01

I POSLEDNJI KOMENTAR,STEFAN MARKOVIC SRAMI SE KAKO SE PONASAS,KAKO IGRAS,KAKO NEMAS VOLJE DA SE BORIS,TI SAD IGRAS U NAJVECEM KLUBU DO SADA U KARIJERI,IMA BRE DA PONOSNO NOSIS TAJ DRES,I DA GINES ZA NJEGA,AKO NECES POKUPI SE I CAO,UZIMAS MINUTE IGRACIMA KOJI GRESE ALI SE BORE I GINE,KRITIKOVAO SAM IVANOVICA PROSLI PUT ALI DECKO MAKAR GINE,VIDI SE DA MU JE STALO,I MI TO CENIMO,TI VECERAS IZGUBIS DVE LOPTE ZA MINUT I BOLI TE UVO,KAD GOD UDJES MI PADAMO,NESMES DA SUTNES,NISTA BRE NEIGRAS CAK I ODBRANU NEIGRAS,IMAS PODRSKU ALI AKO NECES IDI BRE,CIRBES JA BI TEBE VECERAS OTERAO,BRUKA JE KAKO SI SI POVUKAO PORED FALA I ON ZAKUCA,TI SI SE BRE POVUKAO SA BOLJNOG POLJA,KODA SI SE UPLASIO,KAO IZVUKAO SI MU STOLICU,JESTE JACI,VECI ALI MOGAO SI DA NAPRAVIS FAUL,KAKO MITROVIC GINE PROTIV NJEGA,TI MORAS DA LETIS,BOLJE BEZ TEBE,RADONJIC TI DAVAO SANSU ALI NEVREDI,TI NISI NI BLIZU IGRACA OD PRE PAR GODINA,JURIS SOJKE PO GRADU

Reply
Dragan јан 28, 2022 at 11:23

Pomenuti igraju za sitne pare!!! A brat Holins? Bek šuter koji je dao 2 koša!!! I slovima: DVA koša!!! Prosla utakmica 16 koševa( za 5 meseci samo u tri utakmice dvocifren, po 15, 16 koševa) i oni klinci na zvezdaskim Instagram profilima ga proglasili maltene Stef Karijem sto je dao 16 koševa( ima li šanse da neki naš košarkaš da 20 koševa??) ,a sad se vratio na svoj standard od 2 d o 6 koševa. Bek šuter!!!! Jel to vredi 320.000 e??? Inače, sjajna pobeda!

Reply
MILOS RANKOVIC јан 27, 2022 at 23:52

DRUGI KOMENTAR,DRZAVO SRBIJO DA TE VIDIM SAD NA CELU SA PREDSEDNIKOM ALEKSANDROM VUCICEM,UZIMATE ZAVRNI TURNIR EVRO LIGE OK,E SAD AKO IMA PARA ZA TO IMA PARA I ZA ZVEZDU DA DATE ZA CENTRA I SUTERA PO JEDAN MILION DA NAPADNEMO TOP 8 A POSLE JE SVE MOGUCE,AKO IMA PARA JEDAN KLUB DA DOVEDE 15 IGRACA,TRENERA KOJI KOSTA NAJVISE U EVROPI,UZIMAJU ZVEZDI IGRACE ISPRED NOSA,SVI ZNAMO ODAKLE TE PARE,SRBIJO HOCEMO PARE ZA KK,POGLEDAJTE SAMO KOMENTARE NA DRUGIM PORTALIMA,ZVEZDA POBEDILA,ZVEZDA USPELA U UZBUDLJIVOJ ZAVRSNICI KONACNO DA POBEDI,KO DA SMO IGRALI PROTIV TRENTA,HAMBURGA,SLASKA I SLICNIH,EKIPA BRE KOJE NISU NA MAPI KOSARKE,NAS NIKO NIJE POBEDIO A DA NAS JE RAZBIO,TO STO PRICAJU NEBOJSA COVIC I TERZIC SU ISTINITE,SVI SU PROTIV ZVEZDE,ZVEZDA IMA SAMO NAVIJACE UZ SEBE I NIKOG VISE,AJMO BRACO DELIJE DA U NEDELJU PODRZIMO MOMKE,PA SLEDECE NEDELJE,MI SMO NJIHOVA JEDINA PODRSKA

Reply
Nenad Popovic јан 28, 2022 at 02:30

Marković je uzas. On bi trebalo da plaća Zvezdi što igra kod nas. Lepa pobeda i pitam se šta bi bilo da smo dobili jos 2-3 tekme, koje smo izgubili u zadnjim sekundama. Sad bi bili oko osmog mesta i kandidati za plej of, a ovako samo muka do kraja. Fali taj šuter i centar. Da imamo Berona, gde bi nam bio kraj. Svaka čast Radonji, jer kada ovako pametno vodi ekipu, retko ko može da nas dobije. Treba se dobro pripremiti i iduće nedelje dočekati Monako i razbiti ih i izviždati ono djubre Sašu Obradovića, jer i zbog njega se nema para za pojačanja. Mator sam i dobro pamtim, kako je pre puno godina uzeo lovu Zvezdi, pa otisao u Budućnost. Smrad najveći. Pozdrav svim pravim Zvezdašima.

Reply
Zveki јан 28, 2022 at 11:44

Bas ce država dati Zvezdi i Čoviću sredstva. Dali su grobarima i Limaru 12 milki, daće i jos… a nama će dati tanjir supe i šut u d..e. Ceo UO grobara je u članstvu SNS-a, glavni pokrovitelj celog JSD Partizan je Novak Nedić, genetalni sekretar kabineta predsednika Vučića, koji je očigledno eksta moćan lik koji VK Partizanu oprosti 7 miliona duga i jos im dodelio bazen besplatno na korišćenje, sipa pare i u do juce nepostojeći ženski OK Partizan…itd, itd…Terza i Čović se do imbevilnosti uvlače Vučiću, ali avaj. Oni su beznačajni u svetu sporta i nekog uticaja u Srbiji, samo u našim očima su nešto, jetr idu po Jutarnjim programima, a u stvarii su NIŠTA.Spremimo se za besparicu i dugovanja i svaki trofej osvojen u tim uslovima je fantazija!!! A „velike“ zvezdaše: Vučića, Vesića, Malog, Šapića, Antića, Gašića… treba da je sramota!!! Ako za sramotu i stid uopšte i znaju!!!

Reply
Milovan јан 28, 2022 at 19:06

Interesantan je sastav tzv. Srpskog Olimpijskog Komiteta. Pravi naziv je POK (Partizanov Olimpijski Komitet). Najjace SD na Balkanu je SD Crvena zvezda, a u ovoj organizaciji prakticno NE POSTOJI.

Reply
MILOS RANKOVIC јан 27, 2022 at 23:43

TRI KOMENTARA,PRVI MOMCI SVAKA CAST VAS DESETORICE SA STRUCNIM STABOM,BEZ MARKOVICA I CIRBESA,JA VISE KRITIKUJEM ALI OVIH DESET MOMAKA SU SE BORILI DO KRAJA,SA DVE POBEDE SLEDECE NEDELJE SVE JE MOGUCE,EVO POZIVAM SVE NAVIJACE ZVEZDE NA SLEDECE TRI UTAKMICE MORNAR NEDELJA,UTORAK MILAN I SLAG NA TORTU CETVRTAK PROTIV NASEG NAJVECEG NEPRIJATELJA obradovica,COVEKA KOJI NAM JE UZEO PREKO MILION,ALI IMA VREMENA ZA NJEGA,DRAGO MI JE ZBOG OVE POBEDE JOS VISE ZBOG OVOG OLIMPIJAKOSA,MI NJIH HLEBOM I SOLI ONI NAS OVAKO,ALI IDEMO DALJE

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 27, 2022 at 23:13

jel sada jasno sta znaci kad nema davidovca..i slep vidi da je on u odbrani dve nule u napadu tri nule

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 27, 2022 at 23:12

MA FENOMENALNO.FANTAZIJA OD IGRE..NISAM SKORO GLEDAO OVAKO BRZU IGRU,PROTOK LOPTE,ENERGIČNU,BORBENU DO IZNEMOGLOSTI..KAPA DOLE

Reply
окнрб јан 27, 2022 at 22:57

Браво момци,двије добити утакмице у финишу ,могли смо бар реално имати засад 11 побиједа да премашимо фамозних 10.Да је доведен шутер и центар љетос ,друга би се пјесма пјевала ,сигуран сам

Reply

Leave a Comment