Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели преко Цириха отпутовали за Пиреј

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у среду у раним јутарњим часовима преко Цириха за Атину у којој ће у четвртак одиграти нову евролигашку утакмицу против Олимпијакоса.

Меч у дворани „Мира и Пријатељства“ у Пиреју игра се од 20 часова, а судиће је тројка: Херизуело, Балаки Силва.

Иза црвено-белих је неколико тешких дана и две тешке утакмице након повратка на терен после тронедељне паузе, а противник је Олимпијакос екипа која игра изванредно на домаћем терену и има перфектан скор од 10 победа без пораза на домаћем терену!

Међутим времена за анализе велике и драматичне победе у Љубљани нема, екипа је у уторак одрадила само тренинг опоравка наком меча са Цедевита Олимпијом, а због компликованих веза са тренутно завејаном Атином пут ће трајати готово цео дана:

Распоред је такав какав јесте. После два меча која смо имали, боравка у Француској и Словенији ту смо данас и радимо мало на опоравку, већ у среду смо у Атини. Нисмо играли добро против Асвела и направили смо много грешака, атипичних за нас које краси игра са великом енергијом. У овом тренутку ми немамо ту енергију, што је потпуно објективно и нисмо на том нивоу на којем смо били и на којем желимо поново да будемо – застао је тренер црвено-белих на тренутак и додао.

За боље ствари треба више тренинга, времена и утакмица. Распоред је такав да простора за то нема, видећемо колико ће нам времена бити потребно да дођемо до тог неког нивоа. Генерално је утисак да нисмо на нивоу на којем смо били и ето да будем прецизнији – далеко смо од тога – започео је тренер црвено-белих и осврнуо се на наредног противника Олимпијакос:

– О Олимпијакосу можемо да причамо само у суперлативу. Одличан тим, играју изванредно, имају доста разлога да се надају позитивном резултату ове године, да оду до завршнице у Евролиги. Као што сам рекао, ми смо приморани да размишљамо само о себи, односно како да превазиђемо све ово на што безболнији начин.

Никола Ивановић био је један од најзаслужнијих за важну победу у Љубљани:

Знамо шта нас чека у Пиреју, оно што је заиста битно јесте да се што пре вратимо у ритам и подигнемо квалитет. Нисам сигуран да ли ћемо победити Олимпијаксао, али се надам да ћемо дати све од себе и одиграти једну добру утакмицу -рекао је Ивановић и подсетио се прве утакмице у Београд:

Тада смо одиграли квалитетну утакмицу, контролисали смо већи ток сусрета, упркос томе што смо имали неких грешака, лоших одлука и пропуста у одбрани. Имали смо у претходном периоду доста проблма са короном, треба да се вратимо у ритам из новембра и децембра. Видело се на терену да се мучимо у одбрани и нападу, али најбитније је да смо поново сви здраво, да је 80 одсто екипе укључујући и тренере прележало корону па смо мирни – закључио је Ивановић.

Тренутни скор Олимпијакоса је 12-7, црвено-бели су на 7-12, а ово ће бити 11.меч два клуба тренутни скор је 7-3 за клуб из Пиреја.

Екипа Црвене звезде враћа се у петак у Београд, већ у недељу следи меч са Морнаром, а током наредне недеље и дупло коло Евролиге и мечеви са Арманијем (уторак) и Монаком (четвртак) у Београду.

The post Црвено-бели преко Цириха отпутовали за Пиреј appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

delija zauvek јан 27, 2022 at 11:01

Hoćemo centra i šutera malo se konačno dozovite pameti

Reply

Leave a Comment