Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Прекинут негативан низ у Краљеву, прво место у правим рукама

Кошаркашице Црвене звезде мтс савладале су Краљево 78-75 (15-16, 21-25, 19-16, 23-18) у оквиру 15.кола ЖКЛС у краљевачкој Хали спортова.

После три године Звезда је успела да слави у граду на Ибру, у дуелу првопласиране и другопласиране екипе. У занимљивој и неизвесној утакмици, црвено-беле су у драматичној завршници биле присебније и сигурније, оствариле тимску победу. Ни у тренуцима када је Краљево имало предност, Звезда није губила ритам, а шампионски карактер је поново положио испит.

У првој четвртини видели смо честе промене резултата, резултатску клацкалицу и јаке одбране. Обе екипе су пропустиле неколико прилика, отворених шутева и зицера да се одлепе пред наставак, а тек у финишу смо видели више поена. После два и по минута без коша, Марија Тодоровић је првом тројком на мечу и са пет поена у завршници донела Краљеву предност, Кендриан Елиот погодила за изједначење, а Александра Рачић била половична са пенала, што је било довољно за минималних 16-15 после првих десет минута за Краљевчанке.

Звезда је кренула агресивније у другом периоду и серијом 9-2, уз шест поена Маше Јанковић, стигла до предности 18-24, али и стала. Краљево је одговорило са 7-0, а Нађа Недељков са две везане тројке сачувала предност на средини четвртине, (27-30). Изабранице Драгана Вуковића су контролисале разлику, али је изостала препотнатљива енергија и одбрана, и финиш је поново припао Краљеву. Анис Норткрос-Бејкер је покренула своју екипу, серијом 8-0 су повеле 37-34, Нађа Недељков и Анђела Радовић биле прецизне са пенала, а Звезда поклонила посед и последњи напад противнику, Норткрос-Бејкер је прекинула пас, асистирала Митровићевој која је погодила за 41-36 пред полувреме. Краљево је завршило прво полувреме серијом 12-2.

Друго полувреме је отворила тројком Александра Катанић, узвратила је Милица Митровић, а црвено-беле серијом 6-0, уз тројку Милине Мишељић стигле до вођства, (44-46). До финиша смо гледали поново резултатску клацкалицу, Звезда је успевала да одржи ритам утакмице добрим шутем за три поена, (у трећој четвртини више тројки него за цело полувреме), али је Краљево било доминатније у рекету. Мини серијом је домаћа екипа стигла до предности пред последњу четвртину, Јелена Јовановић је смањила на 57-55.

Последњи квартал је донео највише узбуђења и драматичну завршницу. Норткрос-Бејкер је погодила за +7 (62-55), али је Нађа Недељков са две везане тројке вратила Звезду у игру, а Маша Јанковић преузела одговорност и вратила предност. У игри живаца и резултатској клацкалици Маша је успевала да погађа, као и Драгана Гобељић на супротној страни. Проблем за Драгана Вуковића су представљали по 4 фаула Александре Катанић и Маше Јанковић, али су обе привеле меч крају. Звезда је имала прилику да раније заврши утакмицу, али три од четири пенала нису искористиле, али Милици Бојовић није задрхтала рука када је затребало и била је прецизна са дистанце, док је под својим кошем два пута одиграла сјајно у дефанзиви и обезбедила Милини Мишељић да после дефанзивног скока и фаула потврди победум 75-78.

Нађа Недељков 21 поен, Маша Јанковић 18, по 11 Милица Бојовић и Милина Мишељић, Александра Катанић 8 скокова и 6 асистенција.

Следи репрезентативна пауза, меч Црвена звезда мтс – Дуга је одложен, а наш тим ће такмичење наставити у фебруару.

ККЖ Црвена звезда мтс: Елиот 9 (4ск 1ас), Наумчев (1ас), Чорто (1ск), Зечевић (1ас), Катанић 6 (8ск 6ас 1блк), Спасовски, Јанковић 18 (8ск 3ас 4укл 1блк), Недељков 21 (4ск 3ас 1укл), Бојовић 11 (4ск 2ас 3укл), Мишељић 11 (2ск 3ас 3укл), Авлијаш (2ск 2ас), Јовановић 2 (1ас). Тренер: Драган Вуковић.

The post Прекинут негативан низ у Краљеву, прво место у правим рукама appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment