Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Његош Петровић наставља каријеру у Гранади

И ако је било готово извесно да ће Његош Петровић каријеру наставити на Апенинском полуострву у редовима екипе Каљарија, дошло је до обрта у последњи час, те ће тако млади везиста каријеру наставити у Андалузији у редовима Гранаде, члана шпанске Примере.
Док ће Црвеној звезди припасти обештећење од 1.500.000 евра.

Његош Петровић је рођен 18. јула 1999. године у Крупњу.
Каријеру је почео у Раду, где је прошао све млађе категорије пре него што је дебитовао за први тим, где је понео и капитенску траку.
Након 66 утакмица и три гола у дресу ,,Грађевинара” са Бањице, Његош Петровић прелази у Црвену звезду у августу 2019. године као један од најталентованијих младих фудбалера у Србији и стандардни млади репрезентативац, који је претходно био и члан свих млађих репрезентативних селекција.
У црвено-белом дресу одиграо је 87 утакмица и постигао три гола, од којих је сваки био спектакуларан.
Навијачима Црвене звезде остаће у сећању рани гол за водство против екипе Гента у четвртом колу прошлогодишњег издања Лиге Европе, који је црвено-белима трасирао пут ка победи и новом пролећу у Европи.

Након веома добре прошле сезоне у којој се окитио дуплом круном, одигравши 47 утакмица, Његош Петровић је био занимљив емисарима белгијског Андерлехта, међутим понуда коју је белгијски представник упутио није била задовољавајућа.
Међутим почетком ове сезоне, Петровић је изгубио статус члана прве поставе, да би до изражаја поново дошао у смирај јесењег дела полусезоне, забележивши неколико веома добрих партија, што бројним скаутима страних клубова није прошло незапажено.
После стидљивих распитивања из Холандије, прва конкретна понуда стигла је са Иберијског полуострва, Алмерија је хтела да доведе Петровића на позајмицу, међутим ни играч ни његов менаџер нису били расположени за ту опцију, јер су веровали да поседује потенцијал за клубове лига ,,петице”, што се испоставило као тачно. Недуго затим јавио је Каљари.
Клуб са Сардиније хтео је Петровића на позајмицу до краја сезоне уз обавезан откуп уколико клуб са југа Италије избори опстанак у Серији А.
И када је све изгледало као готова ствар, појавила се Гранада, са конкретном понудом, која је задовољила и клуб и играча, па ће тако Његош Петровић, почетком идуће седмице постати члан црвено-белих из Гранаде и потписати уговор до јуна 2025. године.

Овом приликом ћемо Његошу Петровићу пожелети срећу у наставку његове каријере.

Док ће црвено-бели до краја прелазног рока покушати додатно да ојачају везни ред, а као највећа жеља тренера и спортског сектора означен је репрезентативац Гане и члан молдавског Шерифа, Едмунд Адо.
У случају неуспеха у ,,пројекту Адо” црвено-бели виде алтернативу у младом Михајлу Бањцу, члану ТСЦ-а из Бачке Тополе.

Повезане вести

Leave a Comment