Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Станковић: Играчи дижу форму, млади раде одлично

Фудбалери Црвене звезде се припремају у Анталији за пролећни део сезоне и борбу на три фронта. Шеф стручног штаба нашег тима – Дејан Станковић изнео је утиске после првих седам дана рада у Турској, где је највећи акценат на тренинзима посвећен физичког спреми. На последњем тренингу наши играчи су одиграли контролну утакмицу на два гола, а млади стручњак је почео управо од тог дуела.

Победу су однели плави са 2:1, али сврха меча није био тријумф. Битно је да су се играчи добро истрчали и одиграли лепу контролну утакмицу. Направили смо и мало забаве, подели смо два стручна штаба, жребали смо екипе и сваку позицију. Тимови су били пођеднаки, а важно је било да се момци истрче после напорних седам дана рада или “дрила”. Било је стварно јако, одиграли смо, забавили се, испунили све норме и “таргете” које смо зацртали . Очекују нас два слободна дана и остајемо у Турској. Знате да нисмо путовали на Кипар, а овде имамо феноменалне услове и добро време. Презадоваљан сам са досадашњим делом припрема – почео је Дејан Станковић.

Циљ припрема је као и увек подизање физичке снаге и издржљивости како би фудбалери могли да одговоре свим захтевима игре, а Станковић износи да је рад током досадашњег дела припрема био изузетно напоран.

– Гледали смо да после сваких припрема подигнемо ниво физичке спреме. Припреме су доста јаке, драго ми је што играчи стоички издржавају и што их износе лакше него претходне. Фудбалери кажу да нису уморни да би били јачи и храбрији пред камерама, али доста смо јако радили. Појачали смо припреме и оно што смо зацртали је испуњено.

Поред напорних тренинга где је акценат био на повећању кондиције, имао је прилику Дејан Станковић да ради са фудбалерима и на тактици током првих седам дана припрема.

– Задовољан сам радом на тактици, с обзиром да имамо доста играча успели смо све да “упакујемо”. Пратећи њихов умор или оно што смо радили са кондиционим тренером, успели смо да то не буде превише нити премало, тако да смо задовољни. Има играча који су се побољшали што се тиче форме, показали су вољу и жељу за доказивањем. Ако наставе овако имаћу избор и природну селекцију, односно да на свакој позицији имамо минимум два фудбалера који конкуришу за место у тиму.

Повео је Дејан Станковић на припреме велики број младих фудбалера који су будућност нашег тима, а шеф струке је имао само речи хвале и подршке за младе играче.

– С обзиром да су први пут са нама, доста су се добро показали. Има момената где дође до већих замора. Неки од играча су морали да прескоче по неки тренинг. Обим рада је велики, да не би дошло до озбиљних одсуства гледали смо да се адаптирамо на њих, као и они на наш рад. Неки момци су већ пети пут на припремама и навикли су на доста јак ритам, тако да гледамо да и њих сачувамо. Уживају, раде професионално, само мала адаптација на тежи рад и из тог разлога смо гледали да коригијуемо њихове обавезе.

Наш тим очекују четири контролне утакмице у другој фази припрема, а Дејан Станковић истиче да су ривали пажљиво бирани, као и да сви играчи морају да буду спремни за почетак шампионата.

– Тражили смо јаке противнике, прва утакмица је са Марибором, потом са Ласком и онда Шахтрој Доњецк који је најјачи противник. Екипа која је играла Лигу шампиона и то ће сигурно бити најјача утакмица, али и остале нису за потцењивање. Играмо са прваком Белорусије, Марибор је тренутно први на табели, такође и Ласк игра у Европ,и иако у домаћем првенству, вероватно због ростера и два такмичења,не играју као прошле године, али показују добар фудбал. Четири захтевне утакмице, гледаћемо да сви играју, буду спремни када дође 12. фебруар и кренемо у нови циклус много битан за сваког навијача и за сваког ко презентује клуб изнутра. Важан период је испред нас.

Истиче тренер нашег тима да без добре атмосфере нема ни добрих резултата, као и да је добра атмосфера увек красила црвено-беле од када је дошао на место шефа стручног штаба.

Без добре атмосфере нема ни резултата. Красило нас је то, иако је било пред крај сезоне “директне приче”, али то остаје иза. То се све на крају претвори у позитиван резултат. Атмосфера је феноменална, тако треба да буде, јер је то увек красило ову свлачионицу. То треба љубоморно да се чува, да се ради и гради, јер само заједно можеш да успеш. Много пута сам причао момцима, губиш и добијаш заједно, у овом спорту један не постоји. Задовољан сам атмосфером и радом, само нека наставе овако и нека их Бог чува од повреда – закључио је Дејан Станковић.

The post Станковић: Играчи дижу форму, млади раде одлично appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment