Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Након паузе због Ковида, црвено-бели у погону и на путу ка Француској

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у четвртак у раним јутарњим часовима преко Франкфурта у Лион где их у петак (дворана Астробал) очекује меч 21.кола Евролиге са домаћим АСВЕЛ-ом.

То ће уједно бити и први меч црвено белих у Евролиги у 2022.години јер је одмах након гостовања у Сплиту практично цео тим и већина стручног штаба заражен вирусом Ковида 19.

Лечење, опоравак уз обавезно мировање трајао је практично 18 дана, а црвено бели су коначно комплетни. Уз квалитет шампиона Француске, највећа непознаница је практично тим Црвене звезде који је прекинуо такмичарски ритам усред сезоне због више силе и пандемије.

Тренер Дејан Радоњић:

-Имамо евролигашки меч као прву обавезу после ове паузе. Асвел зна да игра јако добро, имају добре појединце, атлетски јако захтеван меч нас чека. Пре свега, оно што је наша реалност јесте да видимо шта ми то уопште можемо. Здравствено стање је добро, сви су изашли из короне, повреде које су биле су саниране. Сада морамо свакодневно да правимо анализу, да знамо у сваком тренутку у каквом смо стању, појединачно и колективно. На све то, скоро три недеље нисмо играли утакмицу што целу ситуацију чини додатно тежом, али шта је – ту је. Идемо корак, по корак, да видимо где смо и шта смо.

О периоду у Ковид режиму:

Последњи меч смо одиграли 2. јануара. Оно што је било јесте да смо имали одређени тренажни процес са неколико играча, са неколико тренера. Било је десетак, па чак и 12 дана одсуства код неких играча. Сада смо сви заједно ту, покушавамо да урадимо оно што можемо. Та пауза захтевала је изолацију са строгим мировањем, пажљиво смо морали да улазимо у тренажни процес, да водимо рачуна о сваком појединцу. Поред тих играча који су тренирали, остали су из короне излазили у неколико етапа, сада су ту још двојица који су тек почели да тренирају… У свим тим околностима покушали смо да направимо што је могуће боље и да чекамо утакмице које нам долазе – рекао је тренер црвено-белих.

Огњен Добрић изашао је први пред бројне новинаре и прво изнео своје утиске о периоду у коме је практично цела екипа била у карантину и периоду потпуног миорвања:

Добро хвала Богу опоравили смо се, да кажем у име целе екипе. Сви смо добро, завршио се тај период карантина и короне тако да вратили смо се у салу. Тренирамо неких недељу дана. Дуг је то период, поготово када смо у карантину. Ми смо стално у некој физичкој активности и тај период од шест-седам дана у кући стварно поремети наше тело и морамо да се вратимо у неку нормалу и ритам утакмица и тренинга, Мислим да смо успели да се колико толико вратимо. Прва утакмица је АСВЕЛ и потрудићемо се да одиграмо што боље. АСВЕЛ је физички изузетно добра екипа, бековска линија прави велике проблеме противницима и наша одбрана мора да се фокусира на њих – нагласио је бек црвено-белих.

Ово ће бити шести меч два клуба у Евролиги, црвено-бели имају три победе уз два пораза, а последњи меч одигран је 11.11. 20221.године екипа Црвене звезде је славила у Пиониру 73:67.

Меч у дворани „Астробал“ у Вилербану, предграђу Лиона, игра се у петак од 21 сат. Екипа право из Француске путује на важан меч регионалне лиге са Цедевита Олимпијом који се игра у понедељак у Љубљани.

The post Након паузе због Ковида, црвено-бели у погону и на путу ка Француској appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Dragan јан 22, 2022 at 00:48

Pa dokle vise – 7 dobijena utakmica koju gubimo u poslednjim sekundama. Imamo skoro sve igrace od po 30 godina, ovaj Radonja 18 godina trener – i svi zajedno ne umeju dobijene utakmice da privedu kraju. Stvarno ste Šabani…i Radonja i igrači.

Reply

Leave a Comment