Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Десети тренинг у Анталији | Јачи од умора и ветра

Фудбалери Црвене звезде су од 18 часова, по локалном времену, одрадили десети тренинг у току тронедељног припремног циклуса у Анталији. Посебан акценат на поподневном раду посвећен је тактици, односно уигравању линија тима

После физички захтевног преподневног тренинга, фудбалери Црвене звезде су изашли на терен спортског центра “Калиста” и одрадили тренинг лакшег темпа у односу на претходни на ком су трчали “би-би” тест. Дочекао је наше фудбалере изузетно јак ветар на самом старту тренинга, а рад је отпочео петнаестоминутном активацијом где су наши играчи прошли комплетне вежбе загревања, како би на тај начин подигли радну температуру и као превенцију од евентуалних повреда. Одмах након тога наши првотимци су се преселили на централни део терена, а тамо су већ били постављени “манекени” што је означило почетак тактичког рада. Веома значајан сегмент за наше младе фудбалере који стичу преко потребно искуство од шефа стручног штаба нашег тима.
Комплетан тренерски тим био је укључен у овај део тренинга, а највише савета су наши фудбалери добијали од Дејана Станковића који увек готово до савршенства тактички припрема наш тим за све мечеве. Указивао је млади стручњак нашим фудбалерима на све пропусте током игре, а поред тога имао је много похвала за добре потезе наших момака.
Након тога голови су постављени на линију шеснаестерца са оба дела терена и црвено-бели су одиграли утакмицу на два гола. У овом делу акценат је поново стављен на тактику, а знао је Дејан Станковић да прекине игру и укаже нашим фудбалерима на одређене детаље у игри и да усмери преко потребне савете током изградње напада и дефанзивног блока. Такође, током ове вежбе могле су се чути похвалне критике од стране комплетног стручног штаба.
За сам крај тренинга померен је гол на средину терена, а наши фудбалери су одиграли меч у високом ритму. Овог пута није било прекида игре, већ су са много жара обе екипе покушале да дођу до победе. Црвени и бели тим су покушавали да надмудре једни друге и оставе што бољи утисак. Иако уморни, наши играчи су на сјајан начин успели да приведу дуел крају, а могли смо да видимо прегршт лепих потеза, као и голова. Наши првотимци већ сутра настављају са радом када ће у преподневним часовима одрадити једанаести тренинг.

The post Десети тренинг у Анталији | Јачи од умора и ветра appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment