Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Пићини: Урадићу све за Звезду

Кристијано Пићини је друго појачање Црвене звезде у зимском прелазном року. Италијански интернационалац је потписао уговор са нашим тимом до лета 2024. године, а јуче је допутовао на припреме у Анталију и ставио се на располагање Дејану Станковићу.

– Први утисци су веома добри. Срећан сам што сам овде и радујем се што ћу радити са новим саиграчима и тренером. Мислим да су припреме веома важне како би се што боље спремили за наредне месеце и како би наставили да напредујемо у раду. Имао сам још понуда, али сматрам да је за моју каријеру најбоља опција Црвена звезда. Клуб је показао да има поверења у мене и то ми је изузетно битно. Велика ми је част што ћу имати прилику да сарађујем са Дејаном Станковићем. Он је имао невероватну фудбалску каријеру, освојио је „триплету“ са Интером и срећан сам што ће ме он тренирати – почео је Пићини који је задужио број 24 по узору на оно што је носио у Валенсији.

Италијански интернационалац је пре доласка у наш клуб био веома добро информисан о величини Црвене звезде.

– Када сам сазнао за интересовање Црвене звезде причао сам са Урошем Рачићем који ми је рекао да је Звезда велики клуб и да је то прави избор за мене. Захвалан сам Рачићу на томе, много је добар момак и фудбалер кога чека велика каријера. Знао сам колика је важност да будем део овог клуба, а такође знам да је тим који жели да побеђује и осваја титуле. Због тога сам овде.

Неће искусни фудбалер имати проблема у комуникацији са саиграчима и стручним штабом, с обзиром да има доста играча који причају на његовом матерњем језику.

– Лако је за комуникацију зато што сви играчи говоре енглески. Поред тога много чланова стручног штаба говори италијански, тако да је за мене лако да комуницирам са саиграчима и стручним штабом. Срећан сам што могу да причам на свом језику.

Пићини је у пуној такмичарској форми, с обзиром да је пре само девет дана одиграо утакмицу за Валенсију.

– Физички се осећам веома добро. У Шпанији сам био у такмичарском ритму, али још рада и додатног спремања је само плус за мене и моје тело, како бих остао максимално спреман за такмичење.

Имао је прилике да чује двадесетдеветогодишњи фудбалер приче о вечитом дерибју, као и колику подршку са трибина има Црвена звезда.

– Знам да је вечити дерби један од најватренијих на свету. Не могу да дочекам да заиграм. Имао сам прилику да играм за Спортинг против Бенфике, такође за Реал Бетис против Севиље и сад не могу да дочекам да играм против вечитог ривала. Са друге стране за навијаче сам чуо да су најватренији на свету. Планирам да гледам дерби како бих осетио атмосферу, јер желим да играм ту утакмицу и будем што боље припремљен.

Свестан је десни бек нашег тима да је притисак играња у Црвеној звезди веома велики, али истиче да је дошао како би остварио победе.

– Овде сам да радим, играм, да будем важан и побеђујем, урадићу све за Звезду. Могу да обећам рад, наравно да освојимо првенство. Желимо да елиминишемо наредног противника у Лиги Европе, за то морамо да радимо, напредујемо и резултат као последица тога неће изостати.

Пићинији је у каријери имао прилику да игра против Роналда и Месија, а уједно и да наступи за репрезентацију Италије.

Не бих могао да издвојим против кога ми је било теже да играм. То су два најбоља играча на свету, тако да је једнако захтевно било. Што се репрезентације тиче, то је био најбољи моменат моје каријере, пре повреде коју сам доживео. Играти за репрезентацију Италије је невероватно, сви су били у служби победе како би освојили Европско првенство. Желим поново да се нађем на списку селектора – истакао је Пићини.

The post Пићини: Урадићу све за Звезду appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment