Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

ФК Црвена звезда – друштвено-одговорна организација

Црвена звезда је у 2021. години остварила историјске спортске резултате, али је наш клуб био изузетно активан и на пољу хуманитарног и друштвено-одговорног рада, а у прилог томе говори низ поступака и акција којих је Звезда био део током читаве године, чиме је наш клуб још једном показао на делу однос према друштву.

ДРУШТВЕНО ДЕЛОВАНЈЕ И ХУМАНИТАРНИ РАД ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА У 2021. ГОДИНИ:

– Сарадња са Институтом за трансфузију крви настављена је и у току 2021. годиние. Укупно је за четири организоване акције прикупљено 2339 јединица крви, а осим јубиларне 20. која је обележила почетак 2021. године, треба напоменути да је 23. акција „Црвено-бела крв“ одржана не само на нашем стадиону него и у градовима широм Србије и Републике Српске, а навијачи Звезде су још једном показали да имају велико срце.

– Црвена звезда је потписала уговор о сарадњи са хуманитарном организацијом “Мој таленат, моја шанса”. Председник нашег клуба Светозар Мијаиловић, заједно са главним тренером Омладинске школе – Николом Јелићем, потписао је уговор са организацијом која носи пројекат у ком социјално угрожена деца која долазе из сиромашних средина имају могућност да потпуно бесплатно тренирају у нашем клубу.

– Другу годину заредом, представници Црвене звезде и компаније Моцарт на челу са тренером Дејаном Станковићем посетили су Сигурну кућу, како би 8. марта указали на важност борбе против насиља у породици. Стратег српског шампиона, као и фудбалер Милан Гајић улепшали су празник овим храбрим женама.

– Потписали смо споразум о сарадњи са Фондацијом „Тијана Јурић“. Наш клуб на овај начин је показао друштвену одговорност, а кључни аспект сарадње односи се на безбедност деце у Србији.

– Капитен Црвене звезде Милан Борјан посетио је у марту месецу Универзитетску дечију клинику у Тиршовој и у име фудбалера нашег тима донирао постељину за целу болницу.

– На иницијативу Београдског маратона и уз подршку управа и фудбалера Црвене звезде и вечитог ривала, као и Заједнице фудбалских клубова Суперлиге, овогодишња највећа утакмица српског фудбала одиграна у априлу месецу осим уобичајеног великог спортског значаја, имала је и свој хуманитарни карактер. Дресови са 164. вечитог дербија дати су на продају, а прикупљена средства донирана у хуманитарне сврхе.

– Озваничили смо сарадња са фондацијом „Буди хуман“. Црвена звезда је у складу са уговором промовисала кориснике фондације, тачније њихове профиле на друштвеним мрежама, који представљају позив свима који су у могућности да донирају новац онима којима је то најпотребније.

– Посетили смо Свратиште за децу, а највеће одушевљење изазвао је првотимац Марко Гобељић, који се дружио са малишанима и поделио им поклоне које је наш клуб припремио за њих.

– Црвена звезда је у сарадњи са Центром за заштиту одојчади, деце и омладине Београд са седиштем у Звечанској улици организовала дружење са децом из ове установе. Догађају је присуствовало педесет малишана који су имали прилику да на Велики петак упознају првотимце Милана Борјана, Александра Катаија, Славољуба Срнића, Марка Гобељића, Марка Ћопића, као и бившег играча Бошка Ђуровског и заједно са њима украшавају ускршња јаја.

– Придружили смо се акцији „Нови дресови за нове шампионе“ и у сарадњи са ексклузивним бетинг партнером компанијом „Моцарт“ обезбеђивали опрему за клубове који наступају у нижим ранговима такмичења, почев од четврте лиге па на ниже.

– Наш клуб је подржао и вакцинацију против Цовид19 вируса, те су тако навијачи имали прилику да се вакцинишу и у аутобусу који је био стациониран на стадиону „Рајко Митић“.

– Наш клуб је претходне године донео одлуку да све заинтересоване здравствене раднике ангажоване у ковид установама током пандемије корона вируса награди бесплатним сезонским каратама, а у току 2021. у знак захвалности за све напоре начињене у циљу очувања здравља грађана наше земље омогућили смо здравственим радницима и бесплатну обнову сезонских карата.

– Звезда је у јулу месецу донирала сендвиче Верском добротворном старатељству у склопу Српске православне цркве и на тај начин омогућила да се бесплатно нахрани три хиљаде људи којима је помоћ најпотребнија.

– Омогућили смо присуство малишанима којих је било преко 20.000 на утакмици против Каирата, а најмлађи су узвратили сјајном подршком. Деца су имала прилику да потпуно бесплатну уживају и у првенственим утакмица, а велику подршку су пружили и против Лудогореца, Шерифа и Клужа.

– Обележили смо и Дечију недељу, а сви малишани узраста до 14 година су остварили 50 посто попуста на Маракана туру, поред тога, сва деца до 14 година су имала чак 30 посто попуста на целокупан школски програм, као и на одећу, лопте, качкете и многе друге производе из Ред Стар шопа.

– На првенственој утакмици против Металца која је одиграна на стадиону „Рајко Митић“ смо угостили становнике са посебним потребама из дома у Сремчици који нису крили задовољство што се налазе на популарној Маракани.

– Наш клуб је донео одлуку да графите који су израђени на платну у Кнез Михаиловој улици као позив за утакмицу против Металца стави на аукцију, а сва прикупљена средства донирана су Дечијој клиници у Тиршовој.

– Црвена звезда се као клуб укључила у подршку женском предузетништву, а догађај посвећен томе одржан је у Медија центру стадиона „Рајко Митић“. Овај догађај је само један од манифестација које су планиране на овом пољу.

– Дан менталног здравља Црвена звезда је обележила тако што је посетила неколико установа. Прва дестинација био је балон „Море“ у ком се редовно одржавају тренинзи за особе ометене у развоју. Затим смо посетили Институт за ментално здравље и за сам крај Основну школу „Радивој Поповић“ и на све три локације поделили поклоне.

– Посетили смо школу за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“ поводом Међународног дана слепих и слабовидих, где је наш клуб уручио поклоне деци из поменуте установе.

– Обележила је Црвена звезда Међународни дан сиромаштва посетом Црвеном крсту на Чукарици где су подељене најнеопходније намирнице, чиме је измамљен осмех на лице свих присутних који су се здушно захвалили представницима нашег клуба. У име Црвене звезде, пакете су поделили капитен Милан Борјан и Александар Катаи који су истакли да им ја част што овако племенитим гестом могу да помогну свима којима је то потребно, а тиме и још једном покажу величину нашег клуба.

– Покренули смо акцију под називом „Звезда је породица“ у којој фамилијама које нису у могућности да приуште долазак на стадион „Рајко Митић“ како би гледали утакмице црвено-белих омогућавамо да то учине.

– Угостили смо чланове организације “Увек са децом” која је намењена борби против рака код деце.

– Звездини првотимци су сакупили новац за постељину коју су донирали дечијем Инситуту за онкологију.

– Организовали смо тренинг за малишане из Дијабетолошког савеза Србије на теренима наше Омладинске школе уочи Светског Дана борбе против шећерне болести.

– Црвена звезда на челу са својим запосленима је прикупила и донирала гардеробу Свратишту за децу.

– Настављена је успешна акција „Чеп за хендикеп“ и попуњено кутија.

– Делегација Црвене звезде одазвала се позиву школе „Љупче Шпанац“ у Белој Паланци и уз помоћ звездаша који су чланови клуба прикупила књиге за школску библиотеку, а рођендан Рајка Митића био је повод да се запутимо тамо и извршимо уручење.

– Фудбалски клуб Црвена звезда прикључио се међунардној акцији поводом обележавања дана насиља над женама, а наши фудбалери су на утакмици са Спартаком на терен изашли са црвеном бојом на лицу. Тим поводом, на утакмици смо имали прилику да угостимо прица Филипа Карађорђевића и његову супругу принцезу Даницу који су подржали наш клуб у борби за женска права.

– Почетком децембра смо угостили представнике најважнијих здравствених установе наше земљи, који се свакодневно боре против корона вируса.

– И ове сезоне је Звезда обезбедила још једно европско пролеће, а свако ко се вакцинисао против Цовид-19 вируса од 4. до 12. децембра, уз потврду о вакцинацији је обезбедио бесплатне улазнице за први меч европског пролећа.

– Обележили смо Међународни дан особа са инвалидитетом тако што смо ­угостили особе са инвалидитетом, које су имале прилику да присуствују тренингу наших првотимаца, али и да се сликају и уживају у времену које су провели са играчима Црвене звезде.

– Некадашњи фудбалери Црвене звезде, али и вечитог ривала су учествовали у хуманитарној утакмици за бившег чувара мреже вечитог ривала Радован Радаковић који се бори са опаком болешћу.

– Ветерани Црвене звезде су и у децембру 2021. године традиционално организовали новогодишњу прославу, у част легенди нашег клуба. Слављу су присуствовале и супруге преминулих фудбалера нашег клуба. Ветерани Црвене звезде воде рачуна о њима и сваке године у знак сећања уприличе новогодишње славље.

– Другу годину заредом наш клуб је организовао акцију „Од рођења мог“ у оквиру које је посетио бебе рођене у 2021. години које су чланови Црвене звезде. Новогодишњи караван нашег клуба је обишао Србију, али и Републику Српску и малишанима доставио Звездине новогодишње пакетиће.

The post ФК Црвена звезда – друштвено-одговорна организација appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment