Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Пораз Црвене звезде у финалу Купа Србије

Ватерполисткиње Црвене звезде поражене су у финалу Купа Србија, пошто је у четвртом међусобном дуелу ове сезоне Војводина славила резултатом 18:11.

После три минута игре без голова Војводина је повела преко Исидоре Дамњановић, али је одговорила и Звездина играчица са бројем десет, капитен Христина Илић. Разбранила се репрезентативна голманка, Николина Травар, а у нападу су стигли голови Ање Швец и Милане Попов, за вођство Војводине од 3:1. У последњим секундама првог периода у стрелце се уписала и Гркиња, Ана Мамоглу, које је са два гола отворила другу четвртину и тако Звезди донела преокрет и прво вођство (4:3).

Међутим, црвено-беле су ту стале, а Војводина је са три гола Милане Камзаеве вратила два гола разлике. До краја друге четвртине по још један гол на обе стране постигле су Швец и Тара Пејчић, па је на полувремену било 7:5.

Још једном је Звезда стигла до изједначења, преко Иве Лујић и Андрее Гашић, али је Војводина још брже одговорила серијом 3:0 за мање од 60 секунди. Налет је прекинула старија од сестара Лујић, али само на кратко, пошто је Војводина головима Камзаеве и Милице Моћан трећу четвртину завршила са вођством од 12:8. Питање победника практично је било решено после 90 секунди игре у четвртој четвртини, када су Новосађанке стигле до 14:8. Мало касније су дошле и до 15:8 и тако су ставиле тачку на утакмицу, пошто су до краја нису испуштале ту предност.

Мамоглу је постигла три гола за Звезду, док је Камзаева предњачила код Војводине са пет.

Војводина – Црвена звезда 18:11 (3:2, 4:3, 5:3, 6:3)
Војводина: Травар, Швец 3, Авдић, Бањац, Пантовић 2, Павлин, Шошић, Попов 3, Амилаева 1, Дамњановић 3, Камзаева 5, Моћан 1, Орашанин, Козмо. Тренер: Слађана Дрезгић.

Црвена звезда: Лазић, Пејчић 2, Ј. Лујић 2, Теодоровић, И. Лујић 2, Мамоглу 3, Тодоровски, Шарац, Диаз Меса, Илић 1, Гашић 1, Миловановић, Димитријевић, Лукић. Тренер: Иван Филипић.

The post Пораз Црвене звезде у финалу Купа Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment