Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Биланс тима – Средина

Укупно 13 фудбалера наступало је у везном реду нашег тима током јесени, а апсолутно незамењив био је Мирко Иванић који је одиграо сваки од укупно 34 меча, док се по головима издвојио Александар Катаи који је први стрелац са 18 погодака.

Сваку утакмицу ове јесени одиграо је Мирко Иванић! Импозантан податак, а кад се узме у обзир да је уз то постигао и 13 голова (посебно ће упамћени остати они против Мидтјиланда и Лудогореца) и забележио пет асистенција, јасно је да Дејан Станковић има огромно поверење у везног фудбалера из Бачког Јарка. С њим се најчешће ротирао млади Петар Станић који је показао да је велика будућност не само Црвене звезде, већи српског фудбала. Потези са дербија, и дриблинзи у стилу Зинедина Зидана, као и 11 утакмица уз једну асистенцију, говори да нашег „бонуса“ током пролећа чека још већа минутажа.

Александар Катаи је на 27 мечева постигао 18 голова и уписао шет асистенција. Пенал против Браге, гол у дербију, мајсторија против Каирата, и генерално веле-слаломи у Суперлиги показују да је Звездин Магико невероватан. Ипак, од крилних нападача, најчшеће на терену је био Ел Фарду Бен који је одиграо 31 меч и уз то забележио осам голова и седам асистенција. Од недавно је узео и српско држављанство, а кад се узме у обзир да је „власник“ свих рекорда који се тичу страних фудбалера у нашем клубу, довољно говори о њему. Укупно 20 пута на терену се нашао Филипо Фалко и постигао два гола уз три асистенције, док је Алекса Вукановић одиграо пет мечева и „наместио“ један гол.

Велики број играча ротирао се у центраном делу везног реда нашег тима, а највише наступа уписао је Ненад Крстичић. Повратник у редове нашег клуба је одиграо 30 утакмица и уписао гол. Гелор Канга је неко кога једноставно морате да волите, а његови голови су обележили и ову јесен. Он је на 28 утакмица, постигао три поготка и уписао три асистенције, а прави пример је тога да статистика некад не говори све, јер је објективан утисак да је Канга био далеко ефектнији, јер када је реч о игри нашег тима, он је тај који – диктира темпо. Снажни Секу Саного је био 22 пута на терену, уписао два гола уз асистенцију, док је Славољуб Срнић одиграо три меча мање, али није остварио статистички учинак. Такође, форма Његоша Петровића је у узлазној путањи, и укупно се 15 пута нашао на терену током јесени и уз то уписао асистенцију. Такође, повреде су спречиле Вељка Николића да одигра више од осам мечева ове јесени.

Још један фудбалер наступуио је за наш тим на почетку сезону, а реч је о Жељку Гаврићу који је одиграо две утакмице.

СРЕДИНА:

МИРКО ИВАНИЋ – 34 УТАКМИЦЕ, 13 ГОЛОВА И 5 АСИСТЕНЦИЈА

ЕЛ ФАРДУ БЕН – 31 УТАКМИЦА, 8 ГОЛОВА И 7 АСИСТЕНЦИЈА

НЕНАД КРСТИЧИЋ – 30 УТАКМИЦА И 1 АСИСТЕНЦИЈА

ГЕЛОР КАНГА – 28 УТАКМИЦА, 3 ГОЛА И 3 АСИСТЕНЦИЈЕ

АЛЕКСАНДАР КАТАИ – 27 УТАКМИЦА, 18 ГОЛОВА И 6 АСИСТЕНЦИЈА

СЕКУ САНОГО – 22 УТАКМИЦЕ, 2 ГОЛА И 1 АСИСТЕНЦИЈА

ФИЛИПО ФАЛКО – 20 УТАКМИЦА, 2 ГОЛА И 3 АСИСТЕНЦИЈЕ

СЛАВОЉУБ СРНИЋ – 19 УТАКМИЦА

ЊЕГОШ ПЕТРОВИЋ – 15 УТАКМИЦА И 1 АСИСТЕНЦИЈА

ПЕТАР СТАНИЋ – 11 УТАКМИЦА И 1 АСИСТЕНЦИЈА

ВЕЉКО НИКОЛИЋ – 8 УТАКМИЦА

АЛЕКСА ВУКАНОВИЋ – 5 УТАКМИЦА И 1 АСИСТЕНЦИЈА

ЖЕЉКО ГАВРИЋ – 2 УТАКМИЦЕ

The post Биланс тима – Средина appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment